در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش ایسنا محسن پویان اظهار کرد: دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی مجموعهای با مساحت حدود 140 هزار متر مربع است که هدف از احداث آن تحقق برنامههای پژوهشی، تحقیقاتی، گردشگری، اشتغالزا و موثر در شکوفایی ظرفیتهای بالقوه استان در حوزه گیاهان دارویی بوده است.
وی ادامه داد: از جمله مهمترین بخشهای این دهکده میتوان به ساختمان اداری آزمایشگاهی، مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی متشکل از آزمایشگاه عمومی و کشت بافت گیاهی، باغ تحقیقاتی اکوتیپهای عناب، مزرعه تحقیقاتی زعفران، کلکسیون زرشک، استخر دو منظوره، کلکسیون گیاهان دارویی، گلخانههای تحقیقاتی، سولههای فرآوری گیاهان دارویی و محصولات وابسته، غرفههای نمایشگاهی، فضای تفریحی و گردشگری، مزرعه تحقیقات رسالههای دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاهی و مزرعه کشت گیاهان دارویی مزیتدار منطقه اشاره کرد.
مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی
مدیر طرح دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی، افزود: مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی مشتمل بر آزمایشگاه عمومی، آزمایشگاه تخصصی کشت بافت، سالن آموزشی و بخشهای اداری-پژوهشی، مکانی برای انجام تحقیقات کاربردی پژوهشگران جهاد دانشگاهی است و تجهیزات این مجتمع علاوه بر کیفیت و دقت بالا، اکثرا ساخت ایران هستند.
پویان تصریح کرد: پیشبینی میشود که با راهاندازی کامل آزمایشگاه، قابلیت انجام بسیاری از تحقیقات تخصصی مرتبط با گیاهان دارویی در این پژوهشکده بهوجود آید.
گلخانههای تحقیقاتی
وی با اشاره به اینکه گلخانههای تحقیقاتی بهمنظور پوشش تحقیقاتی که نیازمند اجرا در محیطهای کنترل شده هستند و همچنین تولید قلمه و نشاءهای با کیفیت گیاهان دارویی مورد استفاده قرار میگیرند، گفت: سطح گلخانههای پیشبینی شده در دهکده گیاهان دارویی بالغ بر 3000 متر مربع است که با استفاده از فناوریهای روز دنیا احداث میشوند.
مدیر طرح دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسانجنوبی افزود: گلخانههای تحقیقاتی جزء جداناپذیر مراکز تحقیقات کشاورزی هستند که امکان فراهمآوری شرایط متفاوت و کنترل شده برای انجام تحقیقات دقیق را به محققان میدهند.
سولههای فرآوری
پویان گفت: علاوه بر جداسازی، میکروبزدایی، بستهبندی و فرآوری گیاهان دارویی، سولههای فرآوری دهکده گیاهان دارویی محلی برای تولید انواع محصولات مرتبط با گیاهان دارویی نیز بهحساب میآیند. بهعنوان مثال راهاندازی سوله تولید کودهای اختصاصی برای محصولات کشاورزی منطقه یکی از اهداف احداث این سولهها است.
باغ تحقیقاتی اکوتیپهای عناب
پویان گفت: باغ تحقیقاتی اکوتیپهای عناب با مساحتی حدود 20 هزار متر مربع در جنوب شرقی دهکده گیاهان دارویی احداث شده و در حال حاضر دو طرح پژوهشی روی گیاه دارویی عناب در این باغ در حال انجام است و پیشبینی میشود که تا سال آینده تعداد درختهای آن به حدود 2000 اصله افزایش یابد.
کلکسیون زرشک
وی اظهار کرد: کلکسیون زرشک دهکده گیاهان دارویی با مساحتی حدود یک هکتار و با اهداف تحقیقاتی-گردشگری در مجاورت کلکسیون گیاهان دارویی احداث شده و در حال حاضر نیز اکوتیپهای مختلف زرشک استان در این کلکسیون زنده به نمایش گذاشته شده است.
نهالستان گل محمدی
پویان اظهار کرد: در ورودی دهکده گیاهان دارویی نهالستان گل محمدی با سطحی بالغ بر 3500 متر مربع با استفاده از پاجوشهای انواع پر محصول و با کیفیت این گیاه احداث میشود که علاوه بر تولید گل محمدی، زمینه انجام تحقیقات علمی روی این گیاه دارویی ارزشمند بهعنوان یکی از محصولات مزیتدار استان را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: علاوه بر مقاومت درختچه گل محمدی به کمآبی و سرما، اسانس حاصل از گلهای این گیاه در خراسانجنوبی بهدلیل شرایط اقلیمی خاص منطقه از ارزش دارویی و اقتصادی بالاتری برخوردار است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد