در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اقتصاد مقاومتی، دولت آمریکا بتازگی نرخ تعرفه واردات سلولهای خورشیدی و ماشین لباسشویی را افزایش داده است. هدف دولت آمریکا از این اقدام حمایت از تولیدکنندگان داخلی در برابر محصولات وارداتی است.
دو برند کرهای الجی و سامسونگ سهمی قابل توجه از بازار ماشین لباسشویی آمریکا دارند و افزایش تعرفه این محصول به طور گستردهای بر رقابتپذیری آنها در بازار آمریکا اثرگذار است.
از این رو دولت کره جنوبی اعلام کرده است قصد دارد علیه این اقدام آمریکا، در سازمان تجارت جهانی شکایت کند.
وضع تعرفههای جدید آمریکا از روز سهشنبه هفته گذشته اجرایی شده است و بر اساس اعلام سازمان تجارت جهانی کره جنوبی نیز روز پنجشنبه هفته قبل به طور رسمی شکایت خود را علیه این اقدام آمریکا ارسال کرده است.
در شکایت کره جنوبی آمده است افزایش تعرفه واردات از سوی آمریکا با قواعد داخلی سازمان تجارت جهانی در تضاد است؛ درحالی که کشورهای عضو این سازمان موظفند به قواعد موجود پایبند باشند.
آیا به شکایت کره جنوبی
به سرعت رسیدگی میشود؟
بر اساس اعلام سازمان تجارت جهانی، کشور آمریکا 30 روز فرصت دارد اطلاعات مربوط به سازگاری اقدام اخیر خود با قوانین این سازمان را ارائه کند. اگر آمریکا بتواند مدارک مناسبی ارائه دهد روند پیگیری این شکایت، مانند دیگر موارد طولانی خواهد شد و مشخص نخواهد بود چه زمانی به طول خواهد کشید.
اما در صورتی که آمریکا در این 30 روز مدرکی ارسال نکند یا مدارک ارسالی قانع کننده نباشند، کشور کره جنوبی 60 روز مهلت دارد اقدام متقابل خود در محدود کردن واردات از آمریکا را اجرایی کند. براساس قوانین سازمان تجارت جهانی اقدام متقابل کره جنوبی باید متناسب با اقدام صورت گرفته از سوی آمریکا باشد.
قاعده خاص WTO برای رسیدگی به شکایتهای حمایتی
بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی، در مواردی که کشور مقابل از سیاستهای تعرفهای و محدودیتهای واضح وارداتی استفاده میکند، این امکان وجود دارد که بسرعت شکایت طرح شده مورد بررسی قرار بگیرد.
کشور کره جنوبی نیز در شکایت از افزایش تعرفه آمریکا از این قاعده خاص سازمان تجارت جهانی استفاده کرده است.
تا به حال هیچ کشوری موفق نشده است از این سازوکار سازمان تجارت جهانی استفاده کند و بسرعت شکایت خود را در این سازمان به نتیجه برساند.
ویلبر راس، وزیر تجارت خارجی آمریکا درخصوص شکایت کره جنوبی از این کشور در سازمان تجارت جهانی گفت: هنوز مشخص نیست WTO بسرعت علیه آمریکا رای بدهد. حتی در این صورت نیز ما رای سازمان تجارت جهانی را قبول نخواهیم کرد.
سازوکار داوری WTO نتیجهای برای کره جنوبی نخواهد داشت
در صورتی که کره جنوبی موفق نشود به طور واضح سازمان تجارت جهانی را متقاعد کند که قانون جدید آمریکا علیه قواعد این سازمان است، شکایت این کشور وارد پروسه معمول رسیدگی به شکایات میشود که به طور معمول بیش از سه سال به طول میانجامد.
این درحالی است که قانون تعرفهای آمریکا نیز به طور پلکانی وضع شده و اثرگذاری آن در طول سه سال آینده است. دولت آمریکا با وضع این قانون قصد دارد طی سه سال سطح رقابت پذیری تولیدکنندگان داخلی را افزایش دهد و به مرور از میزان تعرفه واردات
بکاهد.
بنابراین میتوان گفت اگر روند شکایت کره جنوبی از آمریکا در سازمان تجارت جهانی بسرعت بررسی نشود، در عمل این کشور هیچ نفعی از طرح شکایت در این سازمان بهدست نخواهد آورد.
منبع: رویترز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد