سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم انلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، امینرضا چلبیانلو جراح، دندانپزشک و متخصص ایمپلنت درباره ارتباط تغذیه سالم با سلامت دهان و دندان اظهار کرد: خوشبختانه امروزه با پیشرفتهایی که در علم دندانپزشکی در زمینه بهداشت دهان و دندان صورت گرفته میزان پوسیدگی دندانها بسیار کاهش پیدا کرده است اما به علت رژیمهای غذایی ناسالم و افزایش مصرف مواد غذایی شیرین و چسبنده همچنان شاهد مشکلات دهان و دندان هستیم.
وی بیان کرد: کمبود برخی از ویتامینها مانند b2، C ، b12 (ریبوفلاوین)، فولات و مواد معدنی مانند آهن و روی روند ترمیم نسوج دهانی تاثیر منفی میگذارد، همچنین کمبود ویتامینهایی مانند A ، E و C باعث بیماریهای پریودنتال (بیماریهای الیاف نسوج اطراف دندان) میشود.
این جراح، دانپزشک و متخصص ایمپلنت افزود: از جمله مواد غذایی که برای سلامت دندانها مضر هستند میتوان به کربوهیدراتها مانند چیبس، نان و ماکارونی اشاره کرد. باقیمانده مواد غذایی که در بین دندانها وجود دارند باعث تغذیه باکتریهای حفره دهانی و تولید اسید میشوند این اسید نیز تخریب مینای دندان را به همراه دارد و به لثه آسیب میرساند.
چلبیانلو تاکید کرد: مواد غذایی چسبنده مانند کشمش نیز از دیگر مواد غذایی هستند که باعث پوسیدگی دندان میشوند تنقلات، شیرینی ها، آبنباتها و نوشابههای گازدار نیز به سلامت دهان و دندان آسیب میرسانند.
وی درباره نوشابههای گازدار تصریح کرد: نوشابههای گازدار به علت اسیدی بودن و میزان بالای قند و شکر، موجب پوسیدگی دندانها میشوند.
چلبیانلو یادآور شد: افراد باید رژیم غذایی مناسب داشته باشند و پس از مصرف هر وعده غذایی مسواک بزنند همچنین آنها باید هر 6 ماه یک بار نیز به دندانپزشک مراجعه کنند؛ با رعایت این موارد اشخاص میتوانند از بروز دندا تا میزان ۷۰ درصد جلوگیری کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد