شوراهای اندیشه‌ورزی، گامی برای عمق‌بخشی به فرآیند تصمیم‌سازی

چندی پیش معاون سیمای رسانه ملی، اعضای حقیقی شورای اندیشه‌ورزی شبکه‌های سیما را منصوب کرد؛ شوراهایی که بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب بر تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورزی و ماموریت رسانه ملی برای «هدایت و مدیریت فرهنگ و افکار عمومی جامعه» به دستور ریاست سازمان تشکیل شده است.
کد خبر: ۱۰۷۲۴۵۹

به گزارش روابط عمومی سیما، دکتر عبدالکریم خیامی،رئیس مرکز طرح و برنامه و ارزیابی معاونت سیما در زمینه تشکیل این شوراها می‌گوید: در سابقه چند دهه فعالیت سیمای رسانه ملی پس از انقلاب، تشکیل شوراهایی با عناوین اتاق فکر، شوراهای راهبردی، شورای راهبری و... وجود دارد. اهداف، ساز و کار، انتخاب اعضا، نظام مدیریت و میزان توفیق چنین شوراهایی در دوره‌های مختلف فعالیت سازمان متفاوت بوده است. در دور جدید ریاست سازمان، بنابر دستور رئیس رسانه ملی و معاون سیما، تشکیل شوراهای اندیشه‌ورزی به مرکز طرح و برنامه و ارزیابی سیما واگذار شد.

خیامی در خصوص روند تشکیل این شوراها گفت: در گام اول، مطالعه وسیعی در زمینه آسیب‌های این نوع شوراها بخصوص در داخل سازمان به انجام رسید و آسیب شناسی وسیعی در این زمینه شد که مهم‌ترین آسیب‌ها در 12 محور دسته‌بندی شدند. یکی از این آسیب ها، نبود آیین‌نامه یا چارچوب اجرایی نظری بود که در گام دوم، تشکیل شوراهای اندیشه‌ورزی مورد توجه قرار گرفت و به تدوین آیین‌نامه این شورا‌ها منجر شد. در این آیین‌نامه که با مشارکت و خرد جمعی مدیران شبکه‌های سیما و با محوریت مرکز طرح و برنامه و ارزیابی سیما تدوین شد، تلاش کردیم این آسیب‌ها به حداقل برسد.

وی افزود: در گام سوم، آیین‌نامه و سازوکار پیشنهادی این شوراها به استحضار ریاست سازمان رسید و پس از اعمال اصلاحات و ملاحظات تکمیلی رئیس سازمان، نهایی شد.

رئیس مرکز طرح و برنامه و ارزیابی معاونت سیما، گام بعدی تشکیل شوراها را مرحله انتخاب اعضای شورا اعلام می‌کند و می‌گوید: این مرحله کمی زمانبر بود، چرا که در تشکیل شوراهای پیشین اهداف سیاسی، تبلیغاتی، توسعه ارتباطات، جذب مشارکت‌ها و... از موارد اصلی بودند، اما در شوراهای اندیشه‌ورزی ضمن این‌که این اهداف باید اهداف فرعی نظیر گسترش ارتباطات و ... را تامین کند، باید هم با نظر مساعد مدیر شبکه باشد و هم هدف اصلی زیر سایه اهداف سیاسی، تبلیغاتی، جذب مشارکت و ... قرار نگیرد. ترکیب اعضا نیز باید هم شامل دانش، تجربه، نگاه‌های آرمانی و نگاه‌های واقع‌بینانه باشد و هم از وجود دست‌اندرکاران باسابقه، استادان و نخبگان درون و برون سازمانی بهره ببرد. در تعیین اعضای این شوراها همچنین تلاش شده از نسل‌های مختلف سنی در این جلسات حاضر شوند.

دکتر خیامی اضافه می‌کند: ما در تشکیل این شوراها نیم نگاهی نیز به روش‌های گروهی یا خرد جمعی در تحقیق مانند روش «گروه‌های متمرکز» داشته‌ایم و کوشیدیم انتظارات ریاست سازمان، معاون سیما و مدیران شبکه‌ها در تعیین اعضا را برآورده کنیم.

گام آخر بنا به گفته دکتر خیامی صدور و ابلاغ احکام اعضای حقیقی شوراهای اندیشه‌ورزی بوده و اولین شبکه‌ای که اعضای شورای اندیشه ورزی آن اعلام شده، شبکه نسیم است.

رئیس مرکز طرح و برنامه و ارزیابی معاونت سیما در خصوص ترکیب اعضای این شوراها اعلام می‌کند: هر شورا سه عضو حقوقی نیز دارد که شامل رئیس مرکز طرح و برنامه و ارزیابی، مدیر شبکه و مدیر طرح و برنامه هر شبکه می‌شود. مدیر شبکه به عنوان رئیس شورای اندیشه‌ورزی آن و مدیر طرح و برنامه دبیر این شوراست.

او می‌افزاید: مسئولیت رئیس شورا قابل تفویض نیست و فقط رئیس مرکز طرح و برنامه می‌تواند نماینده‌ای به جای خود به این شورا بفرستد. ضمن این‌که مدیر شبکه می‌تواند فرد دیگری را جایگزین مدیر طرح و برنامه شبکه در شورا کند. بنابر آیین‌نامه این شورا هر دو هفته یک بار در شبکه تشکیل می‌شود و اعضای آنها به مدت یک سال منصوب شده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها