کاهش چشمگیر اکتشاف نفت در 2016

تازه‌ترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی نشان می‌دهد که سال 2016، پروژه‌های اکتشاف ذخایر جدید نفت به پایین‌ترین میزان خود رسید.
کد خبر: ۱۰۲۴۹۶۶

به گزارش مهر، طبق این گزارش ـ که در وب‌سایت رسمی این نهاد بین‌المللی منتشر شد ـ این اتفاق در پی کاهش سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و کاهش پروژه‌های نفتی به کمترین میزان در بیش از 70 سال گذشته، رخ داده است. آژانس بین‌المللی انرژی در این گزارش هشدار داده است، این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت. در سال 2016 حدود 2/4 میلیارد بشکه ذخایر جدید نفتی کشف شد که در مقایسه با متوسط 9 میلیارد بشکه کشف شده در 15 سال گذشته، بیانگر کاهشی چشمگیر است. در همین حال، حجم منابع متعارف برنامه‌ریزی شده برای توسعه سال گذشته به 4/7 میلیارد بشکه کاهش یافت که نسبت به سال پیش از آن، 30 درصد کمتر است. همچنین تعداد پروژه‌هایی که تصمیم نهایی برای سرمایه‌گذاری در مورد آنها گرفته شد، کمترین حد از دهه 1940 تاکنون بوده است. کاهش شدید فعالیت در بخش منابع متعارف نفتی به این دلیل است که سرمایه‌گذاری در پی سقوط قیمت نفت کاهش یافته است. این امر نگرانی مضاعفی برای امنیت انرژی جهانی در زمانی ایجاد می‌کند که خطرات ژئوپلتیک در برخی کشورهای تولیدکننده عمده، مانند ونزوئلا بالا گرفته است. کاهش فعالیت در بخش منابع متعارف نفتی در حالی است که صنعت نفت شیل (منابع نامتعارف نفت) در آمریکا قوت گرفته است. سرمایه‌گذاری در صنعت شیل بشدت زیاد شده و تولید در پی کاهش هزینه‌ها تا 50 درصد از سال 2014 تاکنون افزایش یافته است. این رشد در تولید نفت شیل در آمریکا عاملی اساسی در کاهش فعالیت بخش منابع متعارف نفت بوده است.

تولید از منابع متعارف نفتی به میزان 69 میلیون بشکه در روز، بیشترین سهم را در تولید روزانه 85 میلیون بشکه‌ای جهان دارد. علاوه بر آن، روزانه 6/5 میلیون بشکه از تولید مایعات شیل در آمریکا و بقیه از دیگر مایعات گازی و منابع نامتعارف شامل شن‌های نفتی و نفت سنگین به دست می‌آید. با در نظر گرفتن پیش‌بینی افزایش سالانه2/1میلیون بشکه در روز تقاضای جهانی در پنج سال آینده، آژانس بین‌المللی انرژی مکررا هشدار می‌دهد، ادامه روند کاهش سرمایه‌گذاری می‌تواند به محدود شدن عرضه بینجامد. پیش‌بینی می‌شود، سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف سومین سال متوالی در سال 2017 نیز به کمتر از نصف میزان انجام شده در سال 2014 برسد که به نوبه خود به کاهش اکتشافات منجر خواهد شد. بخش فراساحلی که حدود یک‌سوم تولید را شامل می‌شود و نقش حیاتی در آینده عرضه جهانی ایفا می‌کند، بشدت در اثر کاهش فعالیت صدمه‌دیده است. در سال 2016، فقط 31 درصد منابع متعارف برنامه‌ریزی شده فراساحلی بود که در مقایسه با متوسط 40 درصد بین سال‌های 2000 و 2015 کاهش یافته است.

برای نمونه، در دریای شمال، سرمایه‌گذاری نفتی در سال 2016 به کمتر از 25میلیارد دلار کاهش یافت که تقریبا نصف سرمایه‌گذاری در سال 2014 بود. این میزان سرمایه‌گذاری نزدیک به سرمایه‌گذاری انجام شده در پروژه‌های بادی فراساحلی در دریای شمال است که در همین بازه زمانی دو برابر شده و به 20 میلیارد دلار رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها