هشدار!

آب کتری و سماور را بیش از یک بار نجوشانید

به گفته یک متخصص تغذیه، اگر آب سردشده کتری را مجدد بجوشانید، غلظت نیترات موجود در آب افزایش یافته و استمرار این کار در طولانی مدت می تواند تهدیدکننده سلامت مصرف کننده چنین آبی شود.
کد خبر: ۱۰۰۰۶۸۴
آب کتری و سماور را بیش از یک بار نجوشانید

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، شاید شما هم جزو آن افرادی باشید که بارها برای تهیه چای، یا رقیق کردن شیر خشک نوزاد، آب سردشده کتری را مجدداً جوشانده و مصرف کرده‌اید؛ یک کارشناس تغذیه با هشدار درباره لزوم پرهیز از چنین کاری گفت: در آب چندبار جوشیده غلظت نیترات بیشتر می‌شود و سلامت مصرف‌کننده را به خطر می‌اندازد.

دکتر عین‌الله ولی‌زاده از مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر این موضوع، افزود: در اثر تبخیر دوباره آب و بالارفتن غلظت مواد سمی، ترکیبات خطرناکی در آب جوش انباشته می‌شود که مهمترین آنها نیترات است. نیترات یک ماده شیمیایی و سمی است.

به گفته وی زمانی که نیترات در غلظت زیاد و به دفعات، در معرض حرارت بالا قرار ‌گیرد، ترکیبات آن کاملا تغییر یافته و به نیتروزامین تبدیل می‌ شود که می تواند سرطان زا باشد. افزون بر این، نیترات می تواند در روده به نیتریت تبدیل ‌شود و در خون با هموگلوبین ترکیب و توانایی انتقال اکسیژن خون به بافت های بدن بخصوص مغز را کاهش دهد.

دکتر ولی زاده با اشاره به اینکه نیترات، تهدیدی بالقوه برای سلامتی نوزادان به شمار می‌رود گفت: اگر نوزادی از شیر خشک رقیق‌شده با آبی تغذیه کند که نیترات آن بالاست، احتمال ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» یا «سندروم نوزاد کبود» در او افزایش می‌یابد.

این پژوهشگر افزود: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، حتی اگر مادرشان از آبی با غلظت بالای نیترات نوشیده باشد، در معرض خطر ابتلا به بیماری «مت هموگلوبینمی» نیستند.

به گفته این متخصص تغذیه، امروزه کیت‌های خانگی برای آزمایش میزان نیترات آب به بازار آمده‌اند و آزمایش نیترات آب آشامیدنی شایعترین آزمایشی است که افراد، آزمایشگاه‌های تجاری و آزمایشگاه‌های همکار وزارت بهداشت انجام می‌دهند. بنابراین، باید خاطرنشان کرد که به منظور تامین سلامتی خود و کودکان بهتر است قبل از گرم کردن دوباره آب کتری یا سماور، آب جوشیده سردشده قبلی را خالی کنید و با جایگزین کردن آب تازه، این آب را بجوشانید و مصرف کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۶
مهران
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
۰
۰
سلام. بهتر است متخصصین محترم تغذیه درباره تخصص خود كه همان خوراكی ها و رژیم های درمانی است نظر دهند و به تخصص سایر دوستان از جمله بهداشت محیط احترام گذارده و چنین مطالب بی پایه و اساسی را مطرح ننمایند.
بینام
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
۰
۰
فكر میكنید مردم خل وچلند؟بااین خانوارهای پرجمعیت مگر اب سماوری میماند كه بجوشد یانه؟شما هم مردم را به مسخره گرفته اید.هزاران سالست مردم دارند همین طورزندگی میكنندجلو مرگ ومیر را اینجوری نمیشودگرفت.
نعیم
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
۰
۰
سلام . متخصص بهداشت چه می داند كه نیترات با بدن مردم چه می كند؟ نیترات در آب آشامیدنی است و هر آنچه مربوط به خورد و خوراك باشد را یك متخصص تغذیه می تواند نظر دهد ؟ یعنی می خواید بگید آب اصلا نیترات نداره ....... غلیظ كه میشه املاحش از جمله نیتراتش بیشتر نمیشه . آب معدنی هم نیترات داره . تركیباتش رو بخون ...بعد نظر غیر كارشناسانه بده ..
ایرانی سالمند
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۳
۰
۰
كاملا صحیح است و بهتر است كه اكیدا رعایت شود، از كارشناس محترم و جام جم سپاسگزاریم
داود
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
۰
۰
با جوشاندن نیترات آب از آب خارج میشه مگر اینكه تحقیقات خلاف این را ثابت كند
من
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
۰
۰
لابد باز بعد از چند سال میگن حتما آب را چندین بار بجوشانید و بعد بخورید مثل همیشه !!!!!!!!!!!

نیازمندی ها