مهدی غضنفری درخصوص طرح هدفمند کردن پرداخت جوایز و یارانه های مستقیم و غیر مستقیم صادراتی گفت : این طرح به طور تدریجی اجرا خواهد شد. وی با اشاره به این که بخشی از طرح هدفمند کردن جوایز و یارانه های صادراتی امسال اجرایی می شود، افزود: بخشی دیگر نیز به سال آینده موکول می شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ، هدفمند کردن یارانه ها را یکی از ارکان برنامه چهارم توسعه اقتصادی دانست و تصریح کرد: یارانه ها باید به سوی هدفمند شدن هدایت شوند.وی خاطرنشان کرد: در گذشته ، تمام کالاها از یک نوع حمایت برخوردار بودند، اما براساس برنامه چهارم قرار است برای هرکالایی طبق مشخصه و الزامات و نیازهای خاص خود بسته حمایتی تعریف شود.
غضنفری گفت: زعفران به عنوان یک کالای سنتی از بخش کشاورزی که 90 درصد تولید آن در اختیار ایران قرار دارد، در دنیا شناخته شده نیست و این صنعت نیاز به تبلیغات دارد.
به گزارش مهر، معاون وزیر بازرگانی افزود: بنابراین برای حمایت از صادرات زعفران علاوه بر تبلیغات به تحقیقات ، تشویق شرکتهای ایرانی به بسته بندی ایرانی ، ایجاد برند ویژه زعفران ایران و نیزیارانه ای در زمینه کاهش هزینه حمل و نقل نیاز است .وی صنعت IT را نیز از جمله صنایع تازه وارد به کشوردانست و تصریح کرد: برای صادرات این صنعت باید حمایت از نوع ظرفیت سازی و سپس بازاریابی صورت گیرد.
غضنفری خاطرنشان کرد: امسال با صرف بودجه ای حدود 3 میلیارد تومان می توان میزان صادرات آن را از 15میلیون دلار به 30 میلیون دلار رساند و 15 میلیارد تومان درآمد عاید کشورکرد.
وی درباره جوایزصادراتی به صادرکنندگان تصریح کرد: حدود 50 میلیارد تومان از جوایز صادراتی صادرکنندگان سال 83 و قبل از آن پرداخت نشده است.
غضنفری خاطرنشان کرد: امیدواریم از نیمه تیرماه ابتدا جوایزصادراتی معوقه و سپس جوایز صادراتی سال 84 پرداخت شود.
آغاز پرداخت تسهیلات صادراتی با نرخ 7 درصد
بانک توسعه صادرات ایران به منظور حمایت از صادرات غیر نفتی ، تسهیلات صادراتی را با نرخ 7 درصد به صادر کنندگان پرداخت می کند. مدیرعامل بانک توسعه صادرات در نشست با اعضای اتحادیه صادر کنندگان میوه و تره بار با اعلام این خبر افزود: پرداخت این تسهیلات بر مبنای سیاست های دولت نهم مبنی بر حمایت از صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی از دیروز (شنبه) در تمامی شعب این بانک آغاز می شود.نوروز کهزادی با اعلام این که این تسهیلات در حال حاضر بر اساس ارائه اعتبار اسنادی معتبر از سوی صادر کنندگان پرداخت می شود، گفت: تسهیلات پرداختی در قالب یکی از عقود اسلامی و حداکثر تا 90 درصد هم ارز ریالی مبلغ اعتبار اسنادی ارائه شده به بانک است.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات درباره دریافت وثیقه گفت: این بانک به دنبال دریافت وثیقه های سنگین از مشتریان نبوده بلکه بر اساس اعتبار و موقعیت آنها وثیقه دریافت می کند.