خبر سلامت

ضرورت مصرف«ید» در سه ماهه اول بارداری

رئیس پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عنوان کرد: از هر هزار تولد یک کودک دچار کم‌کاری تیروئید می‌شود. این عارضه به علت عدم رشد کافی تیروئید در دوران جنینی است. ولی علاوه بر این عارضه که پیشگیری ندارد، بارداران باید ید کافی دریافت کنند تا تیروئید جنین و تیروئید خود مادر رشد سلول‌های مغزی جنین را تسهیل کنند.
کد خبر: ۹۰۵۴۳۹

دکتر فریدون عزیزی در گفت‌وگو با جام‌جم افزود: به مادران باردار توصیه می‌شود در دوران بارداری ید به مقدار کافی دریافت کنند. تیروئید در دوران جنینی و دو تا سه سال اول زندگی نقش بسیار موثر و قابل توجهی را در رشد مغزی کودک دارد. اگر تیروئید بخوبی رشد پیدا نکند فرد دچار کند ذهنی، اختلال عصبی، عدم رشد جسمی و... می‌شود.

این متخصص غدد تاکید کرد: اگر تیروئید مادر در دوران بارداری فعال باشد کودک دچار مشکل نخواهد شد، اما در غیر این صورت کودک دچار مشکل می‌شود و لذا دریافت ید کافی در دوران بارداری و فعالیت طبیعی تیروئید مادر در سه ماهه اول و طبیعی بودن تیروئید جنین در سه ماهه دوم و سوم بارداری ضروری است.

وی یادآور شد: بارداران باید بخصوص در سه ماه نخست بارداری به مقدار کافی ید دریافت کنند تا احتیاجات جنین تامین شود زیرا در این مدت تیروئید جنین تشکیل نشده و برای رشد سلول‌های عصبی به هورمون‌های تیروئیدی مادر نیاز دارد، اما در هفته 17 تیروئید جنین به اندازه کافی هورمون تولید می‌کند و دیگر به مادر نیازی نخواهد داشت. زمانی که کودک متولد می‌شود میزان تیروئید آن اندازه گرفته می‌شود که اگر کودک دچار کم‌کاری تیروئید بود، هورمون تیروئیدی تجویز شود که باید تا پایان عمر مصرف شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها