به گزارش جام جم آنلاین ، دولت باکو پیشنهاد کرده که سنت تهیه دلمه به عنوان خوراک متعلق به همه ملت های ترک در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت برسد و وزارت فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان در حال تهیه اسناد مربوطه است.
دلمه یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی از سده ها پیش از تشکیل بسیاری از کشورها از جمله ارمنستان و جمهوری آذربایجان است که در جریان جدا شدن بخش های وسیعی از سرزمین ایران در دوران فتحعلی شاه قاجار بر اساس عهدنامه های گلستان در سال 1813 و ترکمانچای در سال 1828 جزو روسیه تزاری شدند و سال 1991 با فروپاشی شوروی توانستند استقلال کسب کنند.
«ابوالفضل قره یف» وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان ضمن اعلام تلاش های این کشور برای ثبت جهانی دلمه، یادآور شد که ارمنستان تلاش کرده لواش به عنوان غذای ارمنی در فهرست میراث جهانی یونسکو گنجانده شود.
ابوالفضل قره یف گفت: پوشیده نیست که کشور همسایه (ارمنستان) نه فقط مدعی مالکیت اراضی آذربایجان است بلکه تلاش می کند فرهنگ از جمله آشپزی ملی کشور ما را به خود نسبت دهد.
وی خاطرنشان کرد که طرف آذری همراه شخصیت های فرهنگی و دیپلمات های دیگر کشورها، شواهد و اسنادی ارائه کرد و اجازه نداد لواش در فهرست میراث جهانی یونسکو، خوراک ارمنی اعلام شود.
وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان همچنین در این باره گفته است که دلمه خوراکی متعلق به تمام ملت های ترک است.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد