جام جم سرا: این میوه اگرچه طعم خوبی دارد اما باید بدانید که یکی از پرکالریترین به عبارتی چاقکنندهترین میوهها به شمار میرود. جالب است بدانید که وقتی مصرف شود، قند خون به یکباره افزایش پیدا میکند و موجب ترشح هورمون انسولین میشود. با ترشح این هورمون، قند به داخل سلولها وارد شده و دوباره افت پیدا میکند. به همین دلیل فرد دوباره احساس گرسنگی خواهد کرد و همین موضوع موجب زود به زود گرسنه شدن فرد و پرخوری او میشود.
میتوانید منافذ پوست صورت را که باعث بروز آکنه میشود با انبه پاک سازی کنید. برای این کار فقط کافی است برشهای نازک این میوه را به مدت ۱۵دقیقه روی پوستتان بگذارید و سپس پوستتان را با آب ولرم بشویید.
انبه همچنین میتواند به افراد مبتلا به دیابت در مقابله با این بیماری کمک کند. البته در این زمینه مصرف برگهای این میوه نیز به افراد توصیه میشود. اگر شما یا یکی از بستگانتان به این عارضه دچار هستید توصیه میکنم قبل از خواب ۱۰تا۱۵ برگ درخت انبه را در آب دم کنید و روز بعد ناشتا یک لیوان از آن بنوشید. البته این کار را باید به صورت منظم و روزانه انجام دهید.
انبه را باید جزو غذاهای عالی قرار داد. جالب است بدانید که محققان این میوه را در محیط آزمایشگاه روی سلولهای سرطانی روده بزرگ، سینه، ریه، خون و پروستات آزمایش کردند و دریافتند که انبه تاثیراتی روی سرطانهای ریه، خون و پروستات دارد، اما بر انواع این عارضه که مربوط به سینه و روده بزرگ میشود و شایعترین سرطانها به شمار میرود، بیشترین تاثیر را دارد. علاوه بر این زمانی که سلولهای سالم روده بزرگ در کنار سلولهای سرطانی روده بزرگ مورد آزمایش قرار گرفت، مشاهده شد که پلی فنولهای انبه به سلولهای طبیعی آسیب نمیرساند.
توضیح بیشتر اینکه مصرف انبه از بروز سرطان رحم پیش گیری میکند. این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و بتاکاروتن، یک سیستم ایمنی بسیار قوی ایجاد میکند. به همین دلیل مصرف مرتب انبه در برنامه غذایی از بروز عفونتهای ویروسی و رشد تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری میکند.
دریافت مقادیر بالای بتاکاروتن موجب فعالیت هرچه بیشتر سلولهای سیستم ایمنی میشود. به این دلیل متخصصان تغذیه، مصرف انبه را به گروههای سنی با سیستم ایمنی ضعیفتر مانند سالمندان، بچهها و زنان باردار توصیه میکنند.
انبه یکی از منابع غنی در تامین ویتامین A مورد نیاز بدن به شمار میرود، همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C، ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است. درباره ویتامین A موجود در این میوه نیز باید گفت این ویتامین در تقویت بینایی چشم نقش مهمی دارد. بنابراین افرادی که استفاده از انبه را در سبد غذایی خود لحاظ میکنند میتوانند مطمئن باشند که توانستهاند بخش زیادی از نیاز بدن خود به این ماده را برطرف کنند. علاوه براین ویتامینA در حفظ سلامتی دندانها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافتهای نرم بدن هم تاثیرگذار است.
به گزارش جام جم سرا، این میوه علاوه بر همه محسناتی که برای آن ذکر شد منبع غنی برای تامین پتاسیم مورد نیاز بدن است، تا به آنجا که مصرف آن به افراد مبتلا به فشار خون بالا هم توصیه میشود.
علاوه براین افرادی که دچار عارضه کم خونی هستند و نیاز دارند تا مواد غذایی حاوی آهن دریافت کنند هم میتوانند از این میوه کمک بگیرند زیرا در هر ۱۰۰ گرم از این میوه، ۳۷ میلی گرم ویتامین C و ۲۰۰۰ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد که مطالعات نشان دادهاند دریافت هم زمان این مواد مغذی با آهن، جذب رودهای این ماده معدنی را افزایش میدهد. به عبارتی انبه جزو میوههایی است که میتوان آن را به همراه منابع گیاهی آهن دار مورد استفاده قرار داد. بنابراین پیشنهاد میشود افرادی که از کم خونی رنج میبرند، انبه را همراه با شام مصرف کنند.
برای آن که بتوانید مدت بیشتری انبه را نگهداری کنید توجه داشته باشید که اگر لکههای سبز تیره روی این میوه باشد، یعنی این میوه هنوز بخوبی نرسیده است و میتوان آن را در دمای اتاق قرار داد تا با گذشت چند روز بخوبی برسد |
به نقل از حمایت، اگر معتقدید حافظهتان در مواردی آنگونه که باید و شاید یاریتان نمیکند باید بدانید که انبه میوهای حــــاوی اسید گلوتامین است که نقش مهمی در تقویت حافظه و فعال نگه داشتن سلولهای مغز دارد. شاید به همین دلیل است که مصرف آن به دانش آموزان توصیه میشود.
راهنمای خرید
اگر با خواندن این موارد تشویق شدهاید تا سهم بیشتری را به مصرف این میوه در سبد غذایی خود اختصاص دهید بد نیست که اطلاعات خود درباره خرید آن را نیز کمی افزایش دهید. اینکه در هنگام مراجعه به بازار خرید آن توجه داشته باشید که این بیضیهای خوش طعم باید پوست یکنواختی داشته باشند، البته ممکن است قسمتهایی روی این میوه به رنگ سبز تیره، زرد و قرمز در آمده باشد.
به علاوه، هنگامی که آن را فشار میدهید، باید پوست این میوه نرم باشد.
برای آن که بتوانید مدت بیشتری انبه را نگهداری کنید توجه داشته باشید که اگر لکههای سبز تیره روی این میوه باشد، یعنی این میوه هنوز بخوبی نرسیده است و میتوان آن را در دمای اتاق قرار داد تا با گذشت چند روز بخوبی برسد و به محض آنکه به طور کامل رسید، آن را به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کرد.
برای تسریع در رسیدن این میوه میتوانید آن را داخل پاکت کاغذی و در دمای اتاق قرار دهید. با این کار سرعت فرایند رسیدن این میوه افزایش پیدا میکند. (الهام صادقی)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم