خبر سلامت

مبتلایان به سردرد در رمضان فست‌فود نخورند

یک متخصص مغز و اعصاب گفت: روزه‌دارانی که مبتلا به سردردهای تنشی یا میگرنی هستند نه‌تنها باید داروهایشان را به طور مرتب در وعده‌های سحر و افطار مصرف کنند، بلکه باید نکات تغذیه‌ای خاصی را نیز طی ماه رمضان رعایت کنند.
کد خبر: ۶۹۲۷۵۸

دکتر فرزاد اشرافی در گفت‌و‌گو با جام‌جم افزود: معمولا کسانی که مبتلا به سردردهای میگرنی هستند با افت قند خون سردردشان عود می‌کند. این دسته افراد با مشورت پزشک و رعایت مصرف داروهایشان می‌توانند روزه بگیرند به شرط آن که از یک رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات، پروتئین، میوه و سبزیجات تازه در وعده‌های سحر و افطار برخوردار باشند. بعلاوه، این افراد باید از مصرف فست فود‌ها و نیز مواد غذایی حاوی نگهدارنده‌ها چون پنیرهای محلی، ترشی‌جات، انواع کنسرو و کمپوت بشدت پرهیز کنند، چون نگهدارنده‌ها باعث عود سردرد می‌شود.

وی تاکید کرد: همچنین این افراد نباید در معرض گرمای شدید در ساعات گرم روز قرار بگیرند و در آفتاب نیز باید حتما از عینک آفتابی استفاده کنند چون نور و گرمای شدید، سردرد را تشدید می‌کند. از سوی دیگر اگر سردرد ناشی از کم‌خونی، افزایش فشار خون یا کم‌کاری و پر‌کاری تیروئید باشد و در صورت کنترل شدن بیماری‌های اصلی از طریق مصرف دارو و با تائید پزشک، روزه‌‌داری منعی نخواهد داشت. سردردهایی که ناشی از افزایش فشار داخل مغز و ضایعات داخل مغزی باشد نیز به درمان‌های دیگری از طریق جراحی نیاز دارد که روزه‌داری برای این افراد بدون تائید پزشک به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

درمان آمبولی ریه با استراحت‌ طولانی

یک فوق‌تخصص ریه گفت: بیماران به محض مشاهده نخستین علائم آمبولی ریه مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه و افت فشارخون باید تحت درمان قرار گیرند.

دکتر اسدالله اسدیان آملی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که آمبولی ریه عبارت است از انسداد شریان ریه توسط لخته‌ خون که معمولا منشأ آن در قسمت تحتانی اندام است، اظهار کرد: آمبولی ریه علل گوناگونی دارد، اما شایع‌ترین علل بروز این بیماری سن، رکود خون یا وارد شدن هر گونه آسیب به اندام تحتانی است. افزایش سن، دیابت، افزایش وزن، پرفشاری خون و همچنین بارداری نیز از ریسک فاکتورهای ابتلا به آمبولی ریه است. افرادی که مدت طولانی در یک مکان نشسته‌اند مانند افرادی که به مدت طولانی رانندگی می‌کنند یا افرادی که مدت زمان طولانی در مسافرت‌های هوایی به سر می‌برنند در معرض آمبولی قرار دارند. افراد به محض مشاهده اولین علامت باید تحت درمان قرار گیرند.

سکنجبین، شربت روزه‌داران

یک متخصص طب سنتی گفت: بهترین شربت‌ها برای رفع تشنگی در ماه رمضان، ماء‌الشعیر، شربت لیمو، نارنج یا بالنگ، سکنجبین و آب میوه‌هایی مانند انار، سیب، به و گلابی است که علاوه بر تقویت معده، در رفع تشنگی بسیار کارآمد است.‌مریم مقیمی در گفت‌وگو با فارس افزود: مصرف میوه‌هایی مانند خیار، هندوانه، خربزه، انگور، گلابی و زردآلوی تازه یا برگه زردآلو خیسانده در آب و آلبالو در ماه رمضان برای جلوگیری از تشنگی در طول روز مفید است. البته مصرف میوه‌ها باید حداقل یک تا یک و نیم ساعت با زمان غذا خوردن فاصله داشته باشد. یکی از بهترین ترکیباتی که مصرف آن برای جلوگیری از تشنگی در وعده سحر توصیه می‌شود، تخم خرفه خیسانده در دوغ است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها