رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کردند:

تشکیل یک مرکز فراقوه ای در باره مساله زن و خانواده

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ملی فناوری هسته‌ای صبح دیروز در دیدار رئیس، مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی، مهم‌ترین دستاورد پیشرفت‌های هسته‌ای کشور را تقویت اعتماد به نفس ملی عمیق در کشور و زمینه‌سازی برای پیشرفت‌های علمی دیگر دانستند و با اشاره به مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، تأکید کردند: موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد، اما همه بدانند که با وجود ادامه مذاکرات، فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته‌ای به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و هیچ‌یک از دستاوردهای هسته‌ای نیز تعطیل‌بردار نیست، ضمن آن‌که روابط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید روابط متعارف و غیرفوق‌العاده باشد.
کد خبر: ۶۶۱۳۰۵

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با تبریک بیستم فروردین ماه، روز ملی فناوری هسته‌ای، ثبت چنین روزی در تقویم رسمی کشور را نتیجه تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیروهای متخصص و متعهدِ فعال در صنعت هسته‌ای کشور دانستند و با تجلیل از شهدای مجاهد و فداکار هسته‌ای، افزودند: اگرچه از دانش هسته‌ای برای تولید انرژی و همچنین در صنعت، بهداشت، کشاورزی، امنیت غذایی و تجارت استفاده می‌شود اما مهم‌ترین فایده دانش هسته‌ای در کشور ما تقویت اعتماد به نفس ملی بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مهم‌ترین شیوه‌های استعمار اعم از استعمار قدیم و استعمار فرانو، برای باوراندن سرنوشت تغییرناپذیرِ زیر دست بودن و له شدن ملت‌های تحت سلطه، خاطرنشان کردند: هر عاملی که بتواند این ترفند دشمن را باطل کند، عاملی اساسی برای رشد ملی و حرکت عظیم یک ملت خواهد بود.

ایشان به تلاش‌های جبهه استکبار برای جلوگیری از پیشرفت نظام اسلامی از همان سال‌های آغازین انقلاب اسلامی و معرفی ایران به عنوان کشوری عقب افتاده و ضعیف اشاره کردند و گفتند: یکی دیگر از برنامه‌های جبهه جهانی مقابل انقلاب اسلامی که تلاش زیادی هم برای آن انجام داده، تأثیرگذاری بر سیاست‌های کلان و مقهور کردن اراده مدیریت سیاسی کشور است، اما جبهه استکبار تا به امروز در این برنامه، شکست خورده و در آینده هم به لطف الهی شکست خواهد خورد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این‌که یکی دیگر از ترفندهای جبهه استکبار در مقابل نظام اسلامی، ایجاد فضای بین‌المللی بر ضد جمهوری اسلامی، با بهانه‌های عامه‌پسند برای افکار عمومی است، افزودند: موضوع هسته‌ای، یک نمونه از مسائلی است که تلاش کردند، به بهانه آن، بر ضد نظام اسلامی فضاسازی و دروغ‌پردازی کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: حتی اکنون که با توجه به حکم شرعی و عقلی و سیاسی، مسلّم شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، مقامات آمریکایی هرگاه که در مورد موضوع هسته‌ای صحبت می‌کنند، با اشاره و یا تصریح، موضوع سلاح هسته‌ای را نیز بیان می‌کنند، در حالی‌که خودشان هم می‌دانند که نداشتن سلاح هسته‌ای، سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران است.ایشان افزودند: هدف آنها این است که با این بهانه، فضای بین‌المللی را بر ضد ایران حفظ کنند و بر همین اساس بود که با طراحی جدید دولت برای مذاکره درخصوص موضوع هسته‌ای موافقت شد تا این جوّ جهانی شکسته و ابتکار عمل از طرف مقابل گرفته شود و حقیقت نیز برای افکار عمومی دنیا مشخص شود.

مذاکرات به معنی کوتاه آمدن نیست

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: البته مذاکرات به این معنا نیست که جمهوری اسلامی ایران از حرکت علمی هسته‌ای خود کوتاه خواهد آمد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: پیشرفت‌ها و دستاوردهای هسته‌ای که تا به امروز به دست آمده‌اند، در واقع بشارت و مژده‌ای برای ملت ایران است که می‌توانند راه‌های منتهی به قله‌های رفیع علم و فناوری را بپیمایند، بنابراین حرکت علمی هسته‌ای، به هیچ وجه نباید متوقف و یا حتی کند شود.ایشان با تأکید بر این‌که مذاکره‌کنندگان ایران باید بر ادامه تحقیقات و توسعه هسته‌ای پافشاری کنند، افزودند: هیچ‌یک از دستاوردهای هسته‌ای کشور قابل تعطیل شدن نیست و کسی هم حق معامله برروی آنها را ندارد و کسی هم این کار را انجام نخواهد داد.

رهبر انقلاب اسلامی خطاب به متخصصان و دانشمندان هسته‌ای گفتند: راهی را که شما آغاز کرده‌اید باید با جدیت و قدرت تمام ادامه یابد

زیرا کشور نیازمند پیشرفت در علم و فناوری بویژه فناوری هسته‌ای است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: اگر حرکت علمی در فناوری هسته‌ای با قدرت و جدیت ادامه یابد، طیف متنوعی از فناوری‌ها، با شتاب، به‌وجود خواهد آمد، بنابراین مطلقادر زمینه حرکت علمی هسته‌ای، امکان توقف و یا کند شدن وجود ندارد.ایشان امکان پیشرفت در فناوری‌های مختلف را با توجه به استعدادهای جوان کشور، امکان‌پذیر دانستند و افزودند: در هر زمینه‌ای که زیرساخت‌های لازم وجود داشته باشد، دانشمندان جوان کشور قادر به کارهای خیره‌کننده و شگفت‌آور هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در همین خصوص به مذاکرات چند سال پیش ایران با دو کشور دیگر برای تهیه سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران اشاره کردند و گفتند: در آن زمان فرمولی برای تهیه سوخت به دست آمد، اما آمریکایی‌ها برخلاف آنچه که به دوستان خود در منطقه و در یکی از کشورهای آمریکای جنوبی گفته و برخی مسئولان داخلی هم آن را باور کرده بودند، در این روند اختلال ایجاد و تصور کردند که ایران را در تنگنای کامل قرار داده‌اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: من در همان زمان هم از ابتدا گفته بودم که آمریکا خواستار حل این موضوع نیست و بعد هم همه دیدند هنگامی که توافق به مرحله عمل رسید، آمریکایی‌ها نگذاشتند اجرایی شود.ایشان به عزم و روحیه بالای دانشمندان جوان هسته‌ای اشاره کردند و گفتند: در همان زمان در حالی‌که متخصصان ما اعلام کردند که توانایی تولید صفحه سوخت هسته‌ای را برای رآکتور تهران دارند، غربی‌ها تمسخر کردند، اما جوانان ما در مدت کمتر از زمان پیش‌بینی شده این کار را انجام دادند و دشمنان مبهوت شدند.رهبر انقلاب اسلامی، پیشرفت‌های دفاعی و بیوتکنولوژی کشور را نمونه‌های دیگری از توانایی‌های استعدادهای جوان کشور برشمردند و تأکید کردند: این روحیه باید در مجموعه سازمان انرژی اتمی حفظ و تقویت شود و این سازمان باید در مورد دستاوردهای علمی خود نیز تعصب داشته باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر این‌که مسئولان نیز باید در مورد دستاوردهای هسته‌ای تعصب داشته باشند، به برخی مطالب در داخل کشور در خصوص هزینه‌فایده موضوع هسته‌ای اشاره کردند و گفتند: چنین نگاهی به موضوع هسته‌ای ساده‌اندیشانه و ساده‌لوحانه است، زیرا اگر برخی تصور می‌کنند هزینه دستاوردهای هسته‌ای، تحریم‌ها و فشارها بوده است، باید گفت: قبل از بهانه هسته‌ای نیز، تحریم و فشار بر ضد ایران وجود داشته است.ایشان افزودند: در آن زمانی که بهانه هسته‌ای وجود نداشت یک دادگاه غربی، رئیس‌جمهور ایران را محاکمه غیابی کرد که البته اکنون به دلیل اقتدار ملی کشور، جرأت چنین کاری را ندارند.

تحریم و فشار ناشی از موضوع هسته‌ای نیست

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: تحریم و فشار ناشی از موضوع هسته‌ای نیست، بلکه آنها با هویت مستقل ملت ایران و جمهوری اسلامی که از ایمان و اعتقاد اسلامی سرمنشأ می‌گیرد، و همچنین با افق‌های آینده این ملت و نظام و زیربار حرف زور نرفتن آنها مخالفند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: بنابراین، این‌که گفته شود تحریم‌ها و فشارها هزینه دستاوردهای هسته‌ای است، موضوع صحیحی نیست، زیرا اگر موضوع هسته‌ای هم نبود، آنها بهانه دیگری می‌گرفتند، همان‌طور که اکنون و در حین مذاکرات، آمریکایی‌ها بهانه حقوق بشر را
مطرح می‌کنند.

نباید زیر بار حرف زور برویم

ایشان گفتند: اگر موضوع حقوق بشر هم حل شود آنها دنبال بهانه دیگری خواهند رفت، بنابراین تنها راه این است که به مسیر پیشرفت خود، با قدرت ادامه دهـیم و زیربار حرف زور نرویم.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر این‌که مذاکرات باید ادامه یابد و چارچوب آن هم موضوع هسته‌ای است، خاطرنشان کردند: مذاکره‌کنندگان کشورمان هیچ حرف زوری را نباید از طرف مقابل قبول کنند و روابط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید به صورت متعارف و غیرفوق‌العاده باشد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، موفقیت‌ها و دستاوردهای متخصصان و دانشمندان هسته‌ای را نتیجه ایمان به خدا و تکلیف و ایمان به درستی راه دانستند و افزودند: نتیجه این ایمان، دست گیری و هدایت الهی و جهش‌هایی است که شاهد آن بودیم.ایشان ضمن اظهار امیدواری برای ادامه روز افزون این جهش‌ها، از زحمات و تلاش‌های مجموعه مدیران فعلی سازمان انرژی اتمی از جمله آقای دکتر صالحی رئیس این سازمان و همچنین تلاش‌های مدیران قبلی تشکر و قدردانی کردند.

صالحی: تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای

یکی از نقاط درخشان سال‌های اخیر است

پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آقای دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از اقدامات و برنامه‌های این سازمان و همچنین دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور بیان کرد.

وی مأموریت اصلی و راهبردی سازمان انرژی اتمی را تأمین انرژی مورد نیاز کشور و در کنار آن، رفع دیگر نیازمندی‌ها در بخش‌های مختلف بهداشت و درمان، صنعت و کشاورزی خواند و افزود: تکمیل چرخه سوخت هسته‌ای یکی از نقاط درخشان عملکرد سازمان انرژی اتمی در سال‌های اخیر بوده است.

آقای صالحی با اشاره به ادامه پیشرفت‌های هسته‌ای کشور در بخش‌های تحقیق و توسعه و برنامه ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای، افزود: پیگیری طرح جامع اکتشاف اعم از اکتشاف هوایی و زمینی و شناسایی منابع جدید تأمین اورانیوم از دیگر اقدامات سازمان انرژی اتمی است.ساخت واحدهای جدید نیروگاهی در سایت بوشهر و پیشرفت طرح تفصیلی نیروگاه دارخوین از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان انرژی اتمی به آنها اشاره کرد و گفت: امروز همزمان با روز ملی فناوری هسته‌ای، فعالیت واحد تولید ایزوتوپِ اکسیژن 18 در رآکتور تحقیقاتی اراک آغاز خواهد شد.

باید بر کارشکنی دشمنان منافع مشترک ایران و آذربایجان فائق آمد

همچنین حضرت آیت‌الله خامنه‌‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز در دیدار آقای الهام علی‌اف رئیس‌جمهوری آذربایجان، همسایگی و پیوندهای مذهبی، فرهنگی و تاریخی میان دو کشور را عاملی موثر در تقویت مناسبات دو دولت خواندند و تأکید کردند: باید با اراده سیاسی و با جدیت در پیگیری توافقات، بر کارشکنی‌ها فائق آمد و ارتباطات بین دو ملت و دو دولت را روز به روز مستحکم‌تر کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تحکیم ارتباط با مردم و عقاید مذهبی آنهــــا را ضامن موفقیت دولت‌ها دانستند و افزودند: نباید اجازه داد برخی جریان‌ها با ترویج افراط‌گرایی مذهبی و اختلاف‌افکنی میان مذاهب اسلامی، وحدت ملی را منهدم کنند.

ایشان مذاکرات و توافقات انجام شده میان روسای جمهوری ایران و آذربایجان و تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی را مطلوب خواندند و خاطرنشان کردند: سطح مبادلات کنونی دو کشور در مقایسه با ظرفیت‌ها و امکانات گسترده طرفین، بسیار پایین است و امیدواریم این سفر، مقدمه‌ توسعه همکاری‌های اقتصادی و منطقه‌ای شود.

رهبر انقلاب اسلامی لازمه گسترش روابط را جدیت و اراده سیاسی دو طرف دانستند و افزودند: البته برخی از جمله رژیم صهیونیستی از روابط مستحکم میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان خشنود نیستند و دائما در این مسیر اخلال می‌کنند اما با جدیت و با اراده سیاسی می‌توان بر این کارشکنی‌ها فائق آمد.

در این دیدار که آقای روحانی رئیس‌جمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان نیز با اظهار خرسندی از سفر به ایران، فضای مذاکرات دو جانبه را بسیار سازنده توصیف کرد و گفت: کار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان از همین امروز آغاز شد و این سفر پایه ارتقای روابط در تمام زمینه‌ها از جمله بخش‌های مختلف صنعت، تجارت، حمل و نقل و گردشگری خواهد بود.وی «افراط‌گرایی مذهبی» را از نگرانی‌های مشترک دو کشور دانست و با تائید پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان دو ملت ایران و آذربایجان افزود: آذربایجان اراده سیاسی جدی و قطعی برای گسترش روابط با ایران دارد.رئیس‌جمهور آذربایجان همچنین با نمونه خواندن سیاست‌های مستقل جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان در سایه هدایت‌های رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: اقتدار ایران را اقتدار خود می‌دانیم و پیوندهای مستحکم دو کشور، اجازه تأثیرگذاری منفی بر روابط را به دیگران نخواهد داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها