به گزارش ایسنا، وزیر دفاع پیشین آمریکا یکشنبه شب در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به دنبال استفاده از استراتژی الحاق و پیوند دادن شبهجزیره کریمه به روسیه است. سکنه کریمه در چند روز آینده درباره جدا شدن از اوکراین و پیوستن به روسیه رای میدهند و این امیدواری که اوکراین بتواند کنترل این منطقه را حفظ کند، از بین رفته است و روسیه کنترل این منطقه را بهدست خواهد گرفت.
وی افزود: گمان میکنم کریمه از چنگ روسیه خارج نمیشود. روسیه خواهان احیای بلوک شوروی است و کریمه گام نخست این روند محسوب میشود. وزیر دفاع پیشین آمریکا گفت: اقدامات کاخ سفید برای مجازات روسیه به دلیل مداخله نظامی در امور اوکراین با اعمال محدودیت سفر، صادر نکردن روادید، تحریمهای اقتصادی و دیگر اقدامات باعث توقف پوتین نمیشود. تردید دارم این روند باعث توقف استراتژی پوتین در قبال اوکراین شود، زیرا دولتی حامی روسیه در این کشور وجود دارد که مانع این اقدام میشود.
وزیر دفاع پیشین آمریکا در ادامه گفت: آنچه پوتین خواهان آن است احیای مجدد اتحاد جماهیر شوروی نیست، بلکه میخواهد کشورهای شوروی سابق به مسکو بنگرند و هر آنچه را که پوتین میخواهد، انجام دهند، بدون آنکه مسئولیت فعالیتها و کارهایشان بر عهده مسکو باشد.
اختلاف بر سر همهپرسی کریمه
موضوع همهپرسی استقلال جزیره کریمه که قرار است چند روز آینده برگزار شود، یکی دیگر از موضوعاتی است که غرب و مسکو بر سر آن اختلاف نظر جدی دارند. در حالیکه غربیها این همهپرسی را غیرقانونی میدانند، مقامات مسکو از برگزاری آن دفاع کرده و آن را حق مردم این منطقه و مطابق با معیارهای بینالمللی میدانند. بر این اساس پوتین با دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس و آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در این زمینه گفتوگویی تلفنی داشت.
پس از این گفتوگوها کرملین در بیانیهای اعلام کرد: ولادیمیر پوتین در مکالمات خود به طور مشخص تاکید کرد اقدامات انجام شده از سوی مقامات در کریمه براساس قوانین بینالمللی بوده و هدفش تضمین منافع مشروع مردم این شبهجزیره است.
در مقابل، برلین نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد مرکل در گفتوگوی خود با پوتین، برنامه پارلمان شبهجزیره کریمه مبنی بر اجرای همهپرسی برای جدایی از اوکراین را غیرقانونی خواند و به آن انتقاد کرد. همچنین زیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور ضمن غیرقانونی خواندن این همهپرسی گفت: این واضح است که ما آلمانیها و دولت کشورمان خواهان چنین کاری نیستیم، زیرا میدانیم با این کار در نهایت هیچکس برنده نخواهد شد، اما اروپا نمیتواند کنار بایستد و فقط تماشا کند.
از سوی دیگر وزیر امورخارجه آلمان نیز در اظهاراتی درمورد تحولات اخیر در اوکراین و شبهجزیره کریمه، از تصمیم قریبالوقوع برای اعمال تحریمهای جدید علیه مسکو خبر داد. فرانک والتر اشتاینمایر در گفتوگو با شبکه تلویزیونیZDF آلمان گفت: اگر در مذاکرات سیاسی با روسیه ظرف چند روز آینده شاهد حرکتی از سوی این کشور برای حل بحران اوکراین نباشیم، دور بعدی و شدیدتر تحریمها علیه مسکو از سوی اتحادیه اروپایی اعمال خواهد شد.
در ادامه تلاشهای بینالمللی برای حل بحران اوکراین اعلام شد شی جین پینگ، رئیسجمهور چین در تماسی تلفنی با همتای آمریکایی خود عنوان کرد: موضع چین در قبال موضوع اوکراین منصفانه و بیطرفانه بوده و طرفین باید آرامش خود را حفظ کرده و خویشتنداری نشان دهند. شی جین پینگ ضمن بیان اینکه بحران اوکراین باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک حل شود، گفت: طرفین مرتبط با این موضوع باید اختلافات خود را با همکاری و گفتوگو حل کرده و از هیچ تلاشی برای یافتن راه حل سیاسی فروگذار نکنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد