مگس‌هایی با قدرت ‌شناسایی سرطان

تحقیقات دانشمندان آلمانی دانشگاه کنستانس نشان می‌دهد مگس‌های میوه با گیرنده‌های بویایی خود قادرند سلول‌های سرطانی را از سلول‌های سالم تشخیص دهند. انتشار نتایج این تحقیق می‌تواند راهگشای محققان باشد.
کد خبر: ۶۵۳۸۷۱

به گزارش Gizmag در این تحقیقات، مگس‌های میوه از نظر ژنتیکی دستکاری شدند تا سیستم بویایی آنها قادر به بو کشیدن سلول‌های سرطانی باشد. به‌گونه‌ای که شاخک‌های مگس میوه به محض این‌که در مجاورت سلول‌های سرطانی قرار می‌گرفت، درخشان و براق می‌شد. سلول‌های بدن در شرایط معمولی با توجه به نیاز بدن رشد کرده و تقسیم می‌شود تا سلول‌های جدیدی ساخته شود، اما هنگامی که سلول‌ها پیر شده و از بین می‌رود، بدن به سلول‌های جدید و جایگزین نیاز دارد. گاهی در روند جایگزینی و ساخت سلول‌های جدید اختلال ایجاد می‌شود؛ یعنی سلول‌های جدید زمانی که بدن به آنها نیاز ندارد نیز تولید می‌شود و سلول‌های فرسوده که باید از بین می‌رفت بر خلاف عملکرد معمولی بدن در بافت‌ها باقی می‌ماند. افزایش شمار سلول‌ها می‌تواند سلامت بدن را به مخاطره انداخته و سلول‌های جدید را از رشد و فعالیت باز دارد. اکنون مگس‌های میوه با حس بویایی خود قادر به شناسایی و تشخیص این عملکرد و رشد ناهنجار هستند، در صورتی که پیش از این دانشمندان و محققان تنها با استفاده از قرار دادن سلول‌ها زیر میکروسکوپ قادر به تشخیص اختلال تکاملی و تکثیر سلول‌های سرطانی بودند.

محققان آلمانی با تزریق پروتئین‌های فلوئورسنت به شاخک این حشره قادر به دریافت پاسخ مثبت یا منفی سلول‌های سرطانی هستند؛ در صورتی که این حشره در معرض سلول‌های سرطانی قرار گیرد با درخشش شاخک‌هایش واکنش نشان می‌دهد. محققان آلمانی در آزمایشی، مگس میوه را در معرض سلول‌های سرطانی قرار داده و نتیجه این آزمایش را زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار دادند. در‌نهایت پاسخ بررسی میکروسکوپ و قدرت بویایی مگس میوه یکسان بود. حس بویایی بسیاری از حیوانات و حشرات از دقیق‌ترین حسگرهای شیمیایی نیز برتر است. تاکنون حس بویایی بی‌نظیر سگ‌ها و زنبورهای عسل شناسایی شده بود و از این حس برتر برای تشخیص بیماری‌های مختلف بهره برده می‌شد و اکنون مگس میوه نیز به اسامی حشرات برتر در حس بویایی افزوده شده است. اغلب گیرنده‌های بویایی حشرات و حیوانات تنها قادر به تشخیص یک نوع بوی خاص هستند، اما سلول‌های بویایی مگس میوه قادر به تشخیص 50 نوع بوی مختلف به‌طور همزمان است!‌ دکتر جیوانی گالیسیا، سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید: «در تلاشیم با الگوبرداری از مکانیسم و عملکرد سیستم بویایی مگس میوه دستگاهی بسازیم که قادر به شناسایی سلول‌های سرطانی با استفاده از بوی متصاعد شده آنها باشد.» وی در ادامه گفت: «این روش می‌تواند ارزان‌تر، سریع‌تر و همین‌طور بسیار کارآمدتر باشد.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها