یادداشت

در همین یک هفته‌ای که از شما خواسته بودیم در ساخت دنیای آینده شریک شوید و ایده‌های دیجیتال خود را با ما در میان بگذارید با انبوهی از طرح‌ها و نظرها مواجه شدیم. ایده‌هایی که خیلی‌هایشان در نگاه اول کوچک و ساده هستند، اما قدرت واقعی آنها در با هم بودنشان نهفته است. مثل کاری که فیلیپ کائن کرد؛ همان کسی که سوژه سوال هفته گذشته کلیک از شما بود. او با ترکیب سه ایده از قبل ساخته شده یعنی دوربین عکاسی دیجیتال، گوشی تلفن‌همراه و اینترنت، دنیای جدیدی را پایه‌گذاری کرد که در آن می‌توان همراه یک دوست صمیمی به سفری هیجان‌انگیز درآن‌سوی سیاره زمین رفت بدون آن‌که از روی کاناپه نرم و راحت خانه خودتان تکان بخورید.
کد خبر: ۵۷۱۴۱۳

ایده‌های خوب آنهایی است که در بستر زمانی و مکانی مناسبی به ذهن خطور می‌کند. برای مثال اگر شما بهترین ایده دنیا درباره توسعه فناوری به کار رفته در ساخت گرامافن‌ها را داشته باشید،‌ ایده‌ای که صنعت ضبط صفحات گرام را دچار تحولی کند یا مصرف برق دستگاه گرامافن را به نصف کاهش دهد، فقط وقت خود را هدر داده‌اید. چه کسی در عصر دستگاه‌های با کیفیت و کوچک ضبط و پخش صدا که هزاران عنوان موسیقی را می‌توان در حافظه‌ای به کوچکی یک عدس جا داد، حاضر است پول و وقت خود را صرف گرامافن‌های قدیمی کند.

به همین منظور و برای داشتن ایده‌ای خوب، باید قبل از هر کاری در صنعت مرتبط با آن ایده حرفه‌ای باشید، خبرهای آن را روز به روز تعقیب کنید و روند تغییر فناوری در آن صنعت را بدانید. باید بفهمید مجموعه فناوری‌ها و دانش تشکیل‌دهنده آن صنعت به چه سمتی حرکت می‌کند و نیازهای صنعت و خواسته‌های مشتریان این بخش را بشناسید. تنها در آن صورت است که ایده شما می‌تواند تغییر ایجاد کند. در غیر این صورت آن ایده فقط شکل دیگری از یک ایده دیگر خواهد بود. کسی وب‌سایت فروش گروهی راه انداخته و حالا شما هم قصد دارید یکی مشابه آن را داشته باشید؟ کسی نرم‌افزاری نوشته و حالا شما می‌خواهید ظاهر آن را تغییر دهید یا چند قابلیت به آن اضافه کنید؟ این ایده نیست، بلکه کپی‌برداری از یک روش کسب و کار یا یک محصول است.

ایده خوب ایده‌ای است که آینده نگرانه باشد، مبتنی بر نیازهای روز مردم شکل گرفته باشد و قابلیت تبدیل‌شدن به یک محصول یا خدمت قابل فروش را داشته باشد. چنین ایده‌هایی هستند که دنیای آینده را شکل می‌دهند. حالا که دوران ذخیره اطلاعات و پردازش آنها روی سرورهای مرکزی و به قول معروف فضای ابری آغاز شده است، سخن گفتن از ایده‌ای که اساس آن قوی‌تر‌کردن قدرت پردازش یا حجم ذخیره اطلاعات گجت‌ها باشد، خیلی دست دوم به نظر می‌رسد. اما نباید فراموش کنید که نکته مهم درباره ایده‌های خوب این است که آنها در ۹۹‌/‌۹۹ درصد موارد، خیلی ساده هستند. روزی چند رفیق تصمیم می‌گیرند از حال و احوال هم در دانشگاه بیشتر با خبر شوند و یک صفحه اینترنتی راه می‌اندازند و چند سال بعد بزرگ‌ترین اجتماع اینترنتی جهان شکل می‌گیرد. روزی مردی به همسرش قول می‌دهد که کالای مورد علاقه او را حتی اگر شده از زیر سنگ پیدا کند و می‌رود سراغ کامپیوترش و چند سال بعد بزرگ‌ترین وب‌سایت خرید و فروش اینترنتی ایجاد می‌شود که مردم سراسر جهان چیزهای عجیب و غریبی در آن می‌خرند و می‌فروشند. روزی جوانی که داشته یادداشتی در کلیک شماره ۴۲6 را می‌خوانده، ایده‌ای درباره... . شاید این نفر آخر شما باشید. امیدواریم چند سال بعد که موفقیت زندگی شما را فرا گرفت، همچنان خواننده کلیک باشید.

شهرام یزدان پناه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها