موادلازم (برای 4 نفر):برنج: نیم کیلو/ مرغ:800 گرم / کره: 2 قاشق غذاخوری / بادام: 50 گرم / پسته: 50 گرم / پوست پرتقال:100 گرم / شکر: 4 قاشق غذاخوری / پیاز متوسط: 2 عدد / زعفران: نصف قاشق چایخوری / نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه: برنج را برای مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. مرغ را بشویید و تکه تکه کنید. پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا رنگش طلایی شود. سپس مرغ را در پیاز سرخ شده کمی تفت دهید تا رنگش عوض شود. نمک، فلفل و یک لیوان آب داغ به مرغ اضافه کنید و روی شعله متوسط برای 20 دقیقه حرارت دهید. در صورت نیاز میتوانید کمی آب به آن اضافه کنید تا مواد نسوزد. بعد از 20 دقیقه حرارت، باید نصف لیوان آب مرغ در ظرف باقی بماند.سپس استخوانهای مرغ پخته را جدا کنید. مقداری شکر را با یک لیوان آب بجوشانید و 3 - 2 قاشق کره، زعفران و مقداری آب مرغ به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید.
پسته و بادام را از قبل در آب خیس کنید. بعد از خیس خوردن، پوست آنها را بکنید و ریز خرد کنید.
پوست پرتقال را نیز خلال کرده و چند دقیقه در آب داغ بجوشانید. سپس آب تلخ آن را خالی کنید. این کار را چند بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. سپس آنها را یک ساعت در آب سرد قرار دهید. این کار را نیز چند بار تکرار کنید. در نهایت پوست پرتقال را با 3 قاشق شکر بپزید و در پایان کار آب آن را خالی کنید.برنج را آبکش کنید.
سپس در ته یک قابلمه مقداری روغن و کمی آب داغ بریزید و نیمی از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید. تکههای مرغ را روی برنج پخش کنید. سپس مقدار دیگری برنج روی مرغ بریزید. در این مرحله نیمی از پوست پرتقال، بادام و پسته را روی برنج بریزید و روی آنها را با بقیه برنج بپوشانید. آب مرغ و شکر را که قبلاً تهیه کرده بودید، روی تمام برنج بریزید. سپس در قابلمه را با دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و نیم ساعت روی شعله کم حرارت دهید. غذا آماده سرو است.
شیرین پلو را در دیس بکشید. سپس باقیمانده بادام، پسته و پوست پرتقال را با هم مخلوط کنید و روی شیرین پلو را با آنها بپوشانید، یا این که میتوانید آنها را با هم مخلوط نکنید و بطور جداگانه روی شیرین پلو را با آنها تزئین کنید. در صورت دلخواه میتوانید از کمی زرشک و هویج پخته خلال شده هم برای تزئین شیرین پلو استفاده کنید.