انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدید چین

با تصمیمات روز پنجشنبه و جمعه کنگره ملی خلق چین برای انتخاب رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر جدید، روند انتقال قدرت در این کشور که هر ده سال یک بار انجام می‌شود، کامل شد. به گزارش ایسنا، در نشست روز پنجشنبه، شی‌جین پینگ به عنوان رئیس‌جمهور و جانشین هو جین تائو انتخاب شد.
کد خبر: ۵۴۹۸۳۰

البته انتخاب شی به عالی‌ترین سمت دولتی در ماه نوامبر صورت گرفته بود و رای روز پنجشنبه کنگره ملی خلق چین حالت تشریفاتی داشت. شی در هشتم نوامبر به عنوان دبیرکل حزب کمونیست چین و ریاست کمیسیون مرکزی ارتش، عالی‌ترین مقام نظامی این کشور انتخاب شده بود.

شی پس از این انتخاب در سخنانی در کنگره ملی خلق چین خواهان برطرف شدن مشکلاتی مانند رشوه گیری مقام‌های دولتی، فساد و کاغذبازی اداری شد.

از سوی دیگر، اعضای کنگره ملی خلق چین روز جمعه نشست دیگری را برگزار و لی کچیانگ، معاون حزب کمونیست را به عنوان نخست‌وزیر این کشور تائید کردند. لی در اجلاس حزب حاکم چین در پاییز سال گذشته به سمت معاون حزب تعیین شده بود و انتصاب او به نخست‌وزیری نیز از همان زمان قطعی به نظر می‌رسید. رای اعضای کنگره ملی خلق صرفا جنبه تشریفاتی دارد. لی کچیانگ، پنجاه‌و‌هفت ساله، جانشین ون جیابائو می‌شود که از سال ٢٠٠٣ میلادی، سمت نخست‌وزیری را در دست داشته است.

در حالی که ون جیابائو در زمان نخست‌وزیری، دومین شخصیت دولتی و فقط سومین شخصیت حزب کمونیست محسوب می‌شد، لی کچیانگ دومین مقام را هم در حزب و هم در دولت در اختیار می‌گیرد و این می‌تواند به معنی اهمیت خاصی باشد که رهبران چین برای نقش اجرایی نخست‌وزیر در سال‌های آینده قائل شده‌اند.

پس از اعلام این خبر، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا تلفنی به رئیس‌جمهور جدید چین تبریک گفت و دو طرف طی این گفت‌و‌گو درباره مسائل مختلف از جمله مساله امنیت سایبری و وضع شبه‌جزیره کره مذاکره کردند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز انتخاب شی جین پینگ را به عنوان رئیس‌جمهور چین به وی تبریک گفت و بر مشارکت راهبردی بین دو کشور تاکید کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها