کورن فلکس جای صبحانه را نمی‌گیرد

کورن فلکس یا غلات صبحانه را که می‌شناسید؟ همان محصولی که از فرآوری گندم، جو، برنج، یولاف و ذرت تهیه می‌شود و این روزها با افزودن میوه‌های خشک، مغزها، شکلات تکه شده و مواد شیرین‌کننده‌ای چون عصاره مالت، شکرسفید، شکرقهوه‌ای، شربت ذرت یا عسل آن را به انواع غلات فیبردار، مغزدار، شکلاتی، بدون مغز و کم شیرین (رژیمی) تقسیم‌بندی کرده‌اند.
کد خبر: ۵۳۸۹۹۹
کورن فلکس جای صبحانه را نمی‌گیرد

این محصول برای افرادی که هنگام صبح عجله زیادی برای خروج از خانه دارند یا کودکان و کسانی که به دنبال تنوع در وعده صبحانه هستند، گزینه مناسبی است اما مصرف مستمر و طولانی مدت یا جایگزین کردن آن با صبحانه سنتی توصیه نمی‌شود زیرا برای افزایش ماندگاری برخی از انواع این محصول از مواد نگهدارنده استفاده می‌شود.

البته این را هم بدانید صبحانه‌های سنتی هم اگر براساس اصول تغذیه‌ای مصرف نشود، نمی‌تواند تامین‌کننده مواد مغذی بدن باشد.

به‌عنوان مثال مصرف چای به همراه پنیر، کره یا خامه صبحانه از جذب آهن و کلسیم این فرآورده‌ها می‌کاهد. استفاده از نان‌های فاقد سبوس هم ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد، اما پرسش‌هایی که از سوی خانواده‌ها در مورد غلات صبحانه مطرح است، این‌که محصولاتی که در آن دانه کامل غلات به کار رفته با انواعی که حاوی ورقه‌های پولکی شکل است چه تفاوتی دارد؟ آیا غلات صبحانه رژیمی واقعا کم کالری و کم شیرین است؟

غلات صبحانه باید حاوی دانه کامل غله باشد

امروزه غلات صبحانه به دو شکل پولکی و دانه کامل حجیم شده تولید می‌شود؛ ولی دانه غله چگونه پولکی می‌شود؟ غلات را آرد و تبدیل به خمیر می‌کنند. خمیر را فرم داده و در نهایت حرارت می‌دهند، اما باید بدانید غلات پولکی در مقایسه با دانه کامل حاوی سبوس و ریزمغذی‌های کمتری است و حرارت پخت به میزان بیشتری موجب تخریب ترکیبات و همچنین پروتئین آن می‌شود.

مهم‌تر آن‌که برخی تولیدکنندگان غیرمتعهد برای افزایش حجم و مقبولیت طعم از مقادیر بالای شکر، اسانس و مواد رنگی در خمیر این محصول استفاده می‌کنند. این را هم بدانید ورقه‌های پولکی شکل که بیشتر ازآرد تصفیه شده تهیه می‌شود یبوست آور و چاق‌کننده بوده و باعث افزایش سریع قند و چربی‌خون می‌شود.

غلات صبحانه فاقد شکر هم چاق می‌کند!

برخی خانواده‌ها بر این باورند غلات صبحانه‌ای که با شیرین‌کننده‌های طبیعی همچون شربت ذرت، عسل، خرما، کشمش، عصاره مالت و شیره میوه‌جات تهیه و به ادعای عرضه‌کنندگان آن بدون شکر است، فاقد کالری بوده و حتی مصرف آن را به دیابتی‌ها هم توصیه می‌کنند.

اما در پاسخ باید گفت، مواد شیرین‌کننده چه طبیعی و چه تصفیه شده باشد به یک میزان کالری تولید کرده و حتی برخی از انواع میوه‌های خشک در مقایسه با قند و شکر کالری بیشتری ایجاد می‌کند.

شیرین‌کننده‌های طبیعی اگرچه حاوی درصدی از قندهایی است که برای جذب نیاز به انسولین ندارد، اما همراه شدن آن با غلات پولکی که اغلب از آرد تصفیه شده تهیه می‌شود، می‌تواند برای دیابتی‌ها و افراد با اضافه وزن بالا دردسرساز باشد.

خوب است بدانید یک وعده از کم کالری‌ترین غلات صبحانه حدود 170 تا 200 کالری انرژی به بدن می‌رساند.

فاخره بهبهانی - جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
محمد پسران افشاریان
United States
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۵
۰
۰
خانم فاخره بهبهانی باسلام اینجانب محمد پسران افشاریان مدیر عامل و موسس شركت صنایع غذایی باختر گلین اولین تولید كننده غلات صبحانه در ایران می باشم . لازم دانستم در مورد پروسه تولید كورن فلكس مختصری به عرض برسانم . كورن فلكس تنها محصول غذایی تولید شده ای می باشد كه هیچ گونه مواد افزودنی شیمیایی در آن به كار نمیرود و همچنین دانه ذرت پس از پخت در بخار به صورت پولك در آمده و هیچ نوع عمل خمیرگیری در آن وجود ندارد و جزء تنها محصولات غذایی است كه هیچ گونه مواد نگهدارنده به آن افزوده نمی شود و این نیز ناشی از عدم وجود رطوبت در محصول است . همچنین دیگر غلات صبحانه ای كه به صورت خود مواد اولیه اصلی در بازار وجود دارد نیز همین گونه می باشند به غیر از محصولاتی كه به صورت شكل های فضایی خاصی چون توپی یا ستاره و...
سارا
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
۰
۰
درسته مواد شیرین طبیعی با مواد مصنوعی كالری برابری دارند ولی مواد طبیعی دارای ریز مغذی هایی هستند كه املاح و احتیاجات ضروری بدن رو تامین می كنند.

نیازمندی ها