وزیر نفت:

ناکامی دشمن از تحریم نفتی ایران

وزیر نفت گفت: ما همه سختی‌ها را پشت سر گذاشتیم و جلوگیری از صادرات نفت که اصلی‌ترین خواسته دشمن بوده هم اکنون به یاس تبدیل شده است.
کد خبر: ۵۳۲۹۵۴

به گزارش واحد مرکزی خبر، قاسمی در مراسم افتتاح چهارمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در اهواز با اشاره به اینکه نهضت بومی سازی تجهیزات و قطعات در صنعت نفت آغاز شده است و باید از آن حمایت کرد گفت: باید صنعت داخلی در بخش نفت تقویت شوند تا بتوانیم در زمان کوتاهی به صادرکننده تجهیزات تبدیل شویم و در زمره کشورهای صادرکننده خدمات مهندسی و تجهیزات باشیم.                                                           

وی با بیان اینکه باید با شتاب بیشتر و با حمایت از سازندگان داخلی بتوانیم به اهداف مورد نظر در برنامه پنجم برسیم افزود: در شرایط تحریم اقدامات خوبی در صنعت نفت انجام شده است که از جمله آنها می‌توان به توسعه گازرسانی به مناطق کشور، توسعه پتروشیمی، توسعه مناطق غرب کارون، توسعه پالایشگاه‌ها و میادین، کالاهای صنایع بالادستی و درون چاهی اشاره کرد.

وزیر نفت اظهارکرد: ایجاد مشکل در روند تولید فرآورده‌های نفتی، همواره یکی از اهداف دشمن بوده است تا بتواند از فروش میعانات گازی و صادرات مازوت جلوگیری کند که ما خوشبختانه به راحتی و با اطمینان، با احداث و توسعه پالایشگاه‌ها این مسیر را پشت سر گذاشتیم.

وی با بیان این‌که توسعه صنعت نفت موضوع مهمی است عنوان‌کرد: با وجود تحریم‌ها، توسعه صنعت نفت در مقایسه با سال‌های گذشته در اوج خود قرار دارد و طرح ‌های زیادی در میادین نفتی در زمینه توسعه آغاز شده است.

قاسمی گفت: در حال حاضر در میدان پارس جنوبی که مهمترین میدان مشترک است، در 19 فاز، 100 هزار نفر مشغول فعالیت هستند و این در حالی است که تحریم‌ صنعت نفت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه برای توسعه صنعت نفت، راهی جز اتکا به صنعت داخل وجود ندارد افزود: در سال‌های پیش بخش عمده‌ای از نیازمندی‌های صنعت از خارج وارد می‌شد و باید روزی وابستگی نفت به خارج قطع ‌شود که این اتفاق با تحریم‌ها آغاز شد.

وزیر نفت اظهارکرد: صنعت نفت امروز در شرایط بسیار ویژه‌ای به سر می‌برد حتی در زمان جنگ نیز چنین شرایطی بر نفت حاکم نبوده است و در حال حاضر دشمنان اهدافی را دنبال می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به ایجاد وقفه در صادرات نفت وحضور نیافتن ایران در بازارهای جهانی، ایجاد مشکل در توسعه و فروش نفت اشاره کرد.

قاسمی خاطرنشان‌کرد: در گذشته بیش از 80 درصد محصولات مورد استفاده صنعت نفت از خارج وارد می‌شد اما هم‌اکنون بخش قابل توجهی از کالاها را در کشور می‌سازیم و این اراده در صنعت نفت هست و باید سازندگان و صنعت داخلی تقویت شوند.

وی افزود: باید فرض کنیم همه راه‌ها بسته شده است؛ ما حتما می‌توانیم تجهیزات مورد نیاز خود را بسازیم و با توجه به متخصصان و زیرساخت‌ها چیزی از کشورهای کره، چین و ژاپن کم نداریم.

وزیر نفت از تولید پنج میلیون و 500 هزار بشکه نفت و یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب گاز در کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه خبرداد.

بهره برداری از 2 طرح بزرگ نفتی با حضور وزیر نفت

همچنین با حضور وزیر نفت واحد نمکزدایی رگ سفید گچساران از طریق ویدیو کنفرانس افتتاح شد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب امروز با اشاره به اینکه این طرح یکی از طرحهای ملی در کشور است گفت: با راه اندازی این طرح تا پایان امسال ظرفیت فرآورش نفت خام به 110 هزار بشکه در روز می رسد.

بورد با اشاره به اینکه ظرفیت فرآورش نفت خام در این کارخانه 55 هزار بشکه در روز است افزود: برای اجرای این طرح حدود 125 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

وی گفت: در این طرح تاسیسات جانبی نیز مانند سامانه های کنترل DCS و ESD در این واحد برای افزایش ظرفیت دستگاه نمک گیر برقی، 2 دستگاه پیش گرمکن نفت غیر مستقیم، کلیدخانه، بسته تزریق مواد شیمیایی و سامانه تصفیه پساب نصب شده است.

مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: با اجرای این طرح علاوه بر بهبود فرآیند شیرین سازی نفت امکان افزایش 2 برابری ظرفیت فرآورش نفت خام در این واحد فراهم می شود.

کارخانه های نمکزدایی رگ سفید2 و بینک در حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران قرار دارد.

همچنین مته دندانه ای حفاری مورد استفاده در صنایع حفاری با حضور وزیر نفت رونمایی شد.

مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: این مته یکی از کالای تحریم شده بود که به دست متخصصان داخلی ساخته و بومی سازی شد.

وی گفت: نمونه خارجی این مته که جزء کالای صنعتی تحریمی محسوب می شود 20 هزار یورو قیمت دارد.

بورد افزود: طرح آزمایشی عملیاتی شدن این مته در میدان نفتی اهواز بزودی آغاز می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها