وزیر صنایع و معادن سال گذشته قول داده بود با واردات سیمان از افزایش قیمت آن در بازار جلوگیری و کسری بازار را تامین کند اما در آن زمان برخی کارشناسان افزایش قیمت سیمان را در بازار پیش بینی کردند ، اتفاقی که این روزها با فشار تولیدکنندگان دیر یا زود روی خواهد داد.
کد خبر: ۴۹۹۰۶
بررسی های خبرنگار ما از کمبود سیمان در بازار حکایت دارد. رئیس اتحادیه مصالح فروشان تهران با تایید نامتعادل بودن بازار عرضه و تقاضای سیمان ، کمبود سیمان در بازار را ناشی از اقدام هماهنگ تولیدکنندگان در فشار وارد کردن به دولت برای خارج کردن این محصول از نظام قیمتگذاری قلمداد کرد. محمدجعفر منتظری به خبرنگار ما گفت : امسال در مقایسه با سالهای 81 و 82 ساخت وساز کمتری در کشور صورت می گیرد. ما با توجه به شمار مراجعان این مساله را درمی یابیم و با وجود این که حدود یک میلیون تن به میزان سیمان تولیدی سال گذشته افزوده شده ؛ اما کمبود سیمان در بازار محسوس است . منتظری گفت : هم اکنون برای کنترل بازار، سیمان به طور محدود در اختیار مشتریان قرار می گیرد و پاسخگویی به همه نیازهای مشتریان امکانپذیر نیست . وی گفت : کارخانجات با همکاری وزارت صنایع در اقدامی هماهنگ قصد آزادسازی قیمت سیمان را دارند. مدیر یک واحد تولیدکننده سیمان هم با تایید تلویحی این تصمیم گفت : در صورت آزادسازی قیمت سیمان ، دستیابی مصرف کنندگان و قطع دست واسطه ها سریعتر صورت می گیرد. مرتضی لطفی گفت : هم اکنون بخش عمده ای از سیمان تولیدی در کشور به دلیل پایین بودن قیمت آن نسبت به بازارهای جهانی و منطقه از سوی دلالان به خارج قاچاق می شود و سود حاصل از تولید سیمان به جیب دلالان می رود. از سویی دیگر ، دبیر کمیسیون تنظیم بازار با رد هر گونه نابسامانی در بازار سیمان ، به تعادل بازار این محصول معتقد است . حسن یونس سینکی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما، در خصوص اقدامات وزارت بازرگانی و کمیسیون تنظیم بازار برای ایجاد تعادل و هماهنگی میان عرضه و تقاضا در بازار سیمان ، گفت : وزارت بازرگانی در زمینه واردات سیمان هیچ نقشی ندارد و این جزو وظایف انجمن تولیدکنندگان سیمان و وزارت صنایع و معادن است . وی در خصوص واردات 1.5 میلیون تن سیمان برای تامین کسری بازار داخلی گفت : تاکنون فقط 160 هزار تن سیمان یعنی حدود 10
درصد میزان پیش بینی شده ، وارد شده است و در همین حال میزان صادرات رسمی سیمان کشور به خارج حدود 35 درصد نسبت به پارسال کاهش یافته است . معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی در خصوص کاهش میزان ساخت وساز و افزایش میزان تولید سیمان نسبت به پارسال ، گفت : آمارهای بانک مرکزی از رونق 11 درصدی ساخت وساز در کشور نسبت به پارسال حکایت دارد. ظرفیت فعلی تولید سیمان در کشور ، حدود 13.5 میلیون تن است که برنامه چهارم توسعه ایجاد ظرفیت تولید 70 میلیون تن و تولید حدود 60 میلیون تن سیمان را هدفگذاری کرده است .