رونمایی از «زندگینامه شهیده نسرین افضل»

فریبا طالش‌پور به تازگی نگارش «زندگینامه شهیده نسرین افضل» را به پایان رسانده است. این اثر به زودی توسط نشر فاتحان منتشر و 13 مرداد، همزمان با روز بسیج زنان در سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع‌مقدس سپاه و بسیج رونمایی خواهد شد.
کد خبر: ۴۸۷۷۳۵

«فریبا طالش‌پور» از اتمام نگارش کتابش با موضوع «زندگینامه شهیده نسرین افضل» خبر داد و اظهار کرد: نگارش این اثر به پیشنهاد نشر فاتحان و بسیج جامعه‌زنان بود که با نظارت رحیم مخدومی به عنوان کارشناس ناظر به پایان رسید.

وی منابع این اثر را خاطرات همسر نسرین افضل، عبدالله مطلبی، دوستان و همکاران شهید اعلام کرد و گفت: مصاحبه‌های این اثر در سال گذشته انجام شد و بر مبنای آن دربافتم که نسرین افضل فراتر از ‌آنچه تصور می‌کردم بوده است. وی زنی پرشور، بسیار فهیم و شجاع بوده که سابقه فعالیت‌های فرهنگی و مبارزاتی‌اش به سال‌های قبل از انقلاب، زمانی که در مقطع دبیرستان درس می‌خواند باز می‌گشت. وی در آن دوره که داشتن حجاب در مدارس ممنوع بود با دوستانش گروهی را تشکیل دادند که همگی روسری آبی به سر می‌کردند و در راستای پیروزی انقلاب فعالیت می‌کردند.

طالش‌پور با توضیح بیشتر درباره فعالیت‌های شهیده افضل افزود: وی پس از پیروزی انقلاب به عنوان نیروی داوطلب به مناطق عشایرنشین فارس رفت و به تدریس و آموزش‌های بهداشتی و تربیتی مشغول شد و در مدارس عشایر مسوول خوابگاه بود. در آن دوره جریانات حضور گروهک‌ها در میان قشر جوان و ترغیب آن‌ها برای عضویت در گرو‌هک های ضد انقلاب زیاد شده بود و افضل برای هدایت دانش‌آموزان و مبارزه با گروهک‌ها فعال بوده است.

وی ادامه داد: شهیده افضل با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به صورت نیروی داوطلب با گروهی متشکل از 12 زن و سه مرد راهی مها‌باد شدند و کار خود را در زمینه مسایل فرهنگی و آموزش و نیز مبارزه با گروهک های ضد انقلاب آغاز کردند. در آن دوران مهاباد پایتخت نیروهای گروهک‌های ضد انقلاب به حساب می‌آمد. در نهایت وی در دی ماه سال 1361 هنگام بازگشت از مراسم دعا توسط گروهک‌ها‌ بر اثر اصابت گلوله به شهادت رسید.

طالش‌پور قالب نگارش «زندگینامه شهیده نسرین افضل» را خاطره عنوان کرد و گفت: این خاطرات به صورت مستند تاریخی جریان‌ها و حوادث زندگی او را بیان می‌کنند. در برخی موارد برای وضوح بیشتر ماجراها در ذهن مخاطب از فضاسازی‌ استفاده کرده‌ام اما این وضعیت به اصل خاطرات آسیبی وارد نمی‌کند.

نویسنده کتاب «پوتین‌های مربم» درباره ویژگی‌های این اثر افزود: یکی از نکات قابل توجه کتاب استفاده از یادداشت‌های دو نفر از دوستان شهیده نسرین افضل به نام‌‌های «فاطمه فخارزادگان» و «زهره هاشمی‌نور» است. نقطه آغاز این یادداشت‌ها که به صورت روزشمار ثبت شده‌اند از لحظه حرکت آنان در نخستین سفر از شیراز به سمت مهاباد است. این دو تمامی اتفاقات را با جزییات ثبت کرده‌اند.

وی ادامه داد: برای تکمیل شدن خاطرات این یادداشت‌ها تطبیق داده شدند. برخی مسایل که از دید یک نفر از آن‌ها دور مانده بود در یادداشت دیگری ثبت شده بود. نوبت دوم سفر افضل به مهاباد با خاطراتی از زبان همسر وی و دیگر دوستانش دنبال شده اند.

طالش‌پور با بیان این‌که خاطرات با ایجاد یک سیر اتصال معنایی بین فصول نوشته شده اند توضیح داد: نگارش خاطرات به این ترتیب است که اگر فردی خاطره‌ای را تا دوره‌ای مشخص بازگو می‌کند مطلب قطع نمی‌شود و ادامه ماجرا از زبان فرد دیگری در ادامه همان موقعیت دنبال می‌شود. راویان «زندگینامه شهیده نسرین افضل» هشت نفرند اما متن خاطره به صورت دانای کل نوشته شده، به گونه‌ای که انگار مخاطب داستان را از زبان یک فرد می‌خواند.

وی ادامه داد: برای یادآوری و بازسازی خاطرات در ذهن راویان، با 6 نفر از آنان به شیراز و مهاباد سفر کردیم. وقتی روایان به محل حوادث که بدون هیچ تغییری به شکل همان روز‌های جنگ باقی مانده بود رفتند خاطرات خود را بهتر به یاد ‌آوردند. از تمام این لحظه‌ها تصویربرداری شد و تمامی این موارد کمک بسیاری به من در تدوین اثر کردند. تلاش سردار علی ناظری، از اعضای سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌ مقدس سپاه و بسیج و دست‌اندرکاران نشر فاتحان موجب این وضعیت بود که در واقع به من در ارتباط با اثر و نوشتن آن کمک کردند تا این اثر 250 صفحه ای نوشته شد. البته نام قطعی آن هنوز مشخص نشده است.

«زندگینامه شهیده نسرین افضل» که توسط نشر فاتحان منتشر می‌شود 13 مرداد همزمان با سالروز تولد شهیده مربم فرهانیان که روز بسیج زنان نامگذاری شده، در سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع‌مقدس سپاه و بسیج رونمایی خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها