ژئوپارک قشم درانتظارثبت جهانی

قرار بود تا پیش از پایان سال 90، بازرسان یونسکو به ژئوپارک قشم سفر کنند تا پس از بررسی آخرین وضعیت آن، درباره ماندن یا نماندنش در فهرست ژئوپارک‌های جهانی نظر دهند. حالا 2 ماه از آن موضوع گذشته و هنوز هیچ خبری از ارزیاب‌های یونسکو نیست، سوال این است که آیا یونسکو تنها ژئوپارک خاورمیانه را فراموش کرده یا برای احیای دوباره‌اش فرصت دیگری داده است؟
کد خبر: ۴۷۶۱۲۹

ژئوپارک در لغت به معنی «پارک زمین‌شناسی» و در معنا عبارت است از منطقه‌ای با وسعت کافی که مرزهای آن بوضوح مشخص شده و چند پدیده بارز زمین‌شناسی (میراث زمین‌شناسی) در محدوده آن قرار گرفته باشد. این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون نقش موثری ایفا نماید.

ژئوپارک زیرنظر یونسکو و توسط بالاترین مقام مملکتی منطقه‌ای که ژئوپارک در آن واقع شده است اداره می‌شود. ژئوپارک جهانی قشم با وسعتی بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر مربع در غرب جزیره قرار دارد. در حقیقت ژئوپارک قشم محدوده‌ای طولی است که شرق آن به روستای طبل ـ صلخ، غرب آن به روستای گوری ـ کانی، از شمال به ساحل شمالی و از جنوب به ساحل جنوبی منتهی می‌شود.

ژئوپارک قشم دارای ۸ سایت اصلی است که شامل تنگه چاه کوه، دره ستاره افتاده، تنگه عالی، دره تندیس‌ها، دره شور، نمکدان، دولاب و کورکوراکوه است. همچنین ژئوپارک قشم دارای موزه‌ای است که حیات وحش منطقه و عکس‌هایی از پدیده‌های زمین‌شناسی ژئوپارک را به نمایش می‌گذارد. ژئوپارک قشم اولین و تنهاترین ژئوپارک خاورمیانه است که سال ۲۰۰۶ به ثبت شبکه جهانی ژئوپارک‌ها رسید.

فرزین حقدل، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، در این ‌باره به ایسنا، می‌گوید: در حال مکاتبه با شبکه جهانی ژئوپارک‌های یونسکو هستیم که زمان دقیق آمدن ارزیاب‌های این شبکه را مشخص کنند.

او ادامه می‌دهد: ما انتظار داشتیم با توجه به ارزیابی‌هایی که در زمان تعیین ‌شده قبلی انجام می‌شود، یونسکو تکلیف ژئوپارک قشم را در پنجمین اجلاس کمیته علوم و زمین این سازمان در ژاپن مشخص کند؛ اما تاکنون خبری از بازرس‌ها و ارزیاب‌های یونسکو نشده است و فکر می‌کنیم طبق روال معمول پیش از ارزیابی، نظری را درباره ژئوپارک قشم در آن اجلاس اعلام نکنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها