
خیلی از آنها زخمی و پردرد و شکسته، روی تخت بیمارستانها جان دادند، خیلیهایشان هم زنده ماندند، پروندههایشان به دادگاه رسید، بعضیها به خانههای نگهداری از کودکان و نوجوانان بهزیستی فرستاده شدند و خیلیهایشان به خانه برگشتند، به دامان همان والدینی که آزارشان داده بودند؛ والدینی که تنبیه قانونی در نظر گرفته شده برایشان در مقایسه با جرمشان، از دید بسیاری از مدافعان حقوق کودک ناچیز بود.
این مدافعان در سال جاری بارها از طریق رسانهها اعلام کردند که از حدود یک دهه پیش، بندهایی قانونی برای برخورد جدی با کودکآزارها وضع شده است که آنها را بسته به شدت جرمشان، به حبس و جزای نقدی محکوم میکند، اما این قانون گرچه وجود دارد، اجرا نمیشود، چون ضمانت اجرایی ندارد. نکته قابل تامل درباره کودکآزاریهای امسال این بود که بسیاری از آنها والدین معتاد داشتند و اعتیاد با خودش پرخاشگری، خشونت و بیمسوولیتی را هم آورده بود و بچههای کمسن و سال، بیدفاعترین اعضای خانواده بودند که حتی زبانی برای شکایت کردن هم نداشتند.
در تحریریهها، اصل بر این است که هرچه دست روزنامهنگارها از خبر پرتر باشد، امتیاز مثبت بیشتری میگیرند، اما ما این امتیازهای مثبت را نمیخواهیم اگر آن خبرها، درباره کودکآزاری باشد. بیایید با هم دعا کنیم امسال هیچ خبری از کودکآزاری روی تلکس خبرگزاریها یا صفحات روزنامهها منتشر نشود و ما هرچه درباره بچهها مینویسیم از شادیهای شیرینشان باشد و بس.
مریم یوشیزاده / گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: