مشاعره اشعار مذهبی از رادیو نوا پخش می‌شود

تولید انواع نغمات آیینی برای پخش از شبکه‌ها

مدیرکل اداره‌ نغمات آیینی معاونت صدا گفت: در آستانه ماه محرم مجموعه کارهای تولیدی و تأمینی آماده و برای بهره‌گیری، به همراه موسیقی محرم به شبکه‌های مختلف صدا و سیما ارسال شده است.
کد خبر: ۴۴۲۵۵۹

ابراهیم طاهری، به مهر گفت: اداره‌کل نغمات مذهبی ساخت و تأمین آثار موسیقایی مذهبی اعم از مداحی، تواشیح، همخوانی، ابتهال، اذان و دعا را برای پخش از شبکه‌ها به ویژه شبکه‌های معارف و قرآن رادیو و شبکه قرآن سیما برعهده دارد، چرا که این شبکه‌ها باید از نغمات دینی در برنامه‌های خود به جای موسیقی بهره ببرند.

وی افزود: این اداره‌کل، باید برای انجام وظیفه خود ارتباط شایسته‌ای با نخبگان کشور که در عرصه موسیقایی مذهبی و آیینی فعال هستند، داشته باشد. برهمین اساس فعالیت‌های فراوانی تا کنون انجام شده و شبکه‌های مختلف صدا و سیما از آن بهره گرفته‌اند.

وی در رابطه با رویکردهای جدید این اداره‌کل پس از تغییر مدیریت گفت: سیاست‌های جدیدی که معاون صدا به مدیر‌کل اداره‌کل نغمات آیینی محول کرده، بحث افزایش کیفیت آثار تولیدی و تأمینی، ارتباط تنگاتنگ با محققین و استادان دانشگاه و ارتباط با مداحان و شعرا بوده است تا این اداره‌کل مأمنی برای بهره‌گیری از این افراد باشد.

طاهری یادآور شد: اداره‌کل نغمات آیینی در ماه محرم با تلاش مضاعفی وارد عرصه می‌شود و آثار متنوعی را به شبکه‌ها ارسال می‌کند تا آنها در مناسبت‌های مختلف محرم از آن استفاده کنند. کار تولیدی که برای این ایام در نظر گرفته شده تحت عنوان شقایق‌های سوزان 16 قطعه آواز است که با صدای ابراهیم یوسف‌نژاد، حمیدرضا منفرد و سیف‌الله آذری تولید شده است.

وی در توضیح این اثر گفت: این کار تولیدی، قطعاتی را با عناوینی چون عزای حسین، رخسار یار، سر نی، سردار عشق، هوای دوست، شقایق‌های سوزان، ماه خون و سرو خفته ارائه کرده که در آن از اشعار محتشم کاشانی، محمدعلی مجاهدی، قادر طهماسبی، حداد نورایی، مشفق کاشانی و سیف‌الله آذری بهره گرفته است.

طاهری تأکید کرد: اداره‌کل نغمات آیینی همچنین در بخش تأمین برای مناسبت‌های مختلف این ایام، لوح‌هایی را با عنوان ثنای سنا به شبکه‌ها ارسال کرده که موضوعات مختلفی را چون مسلم بن عقیل، آغاز ماه محرم و ورود کاروان حسینی به کربلا، حضرت رقیه، حر و فرزندان زینب، حضرت عبدالله ابن الحسین، حضرت علی‌اکبر، حضرت علی‌اصغر، حضرت عباس، وقایع عاشورا، شام غریبان و کاروان اسرا و امام سجاد دربرگرفته است.

طاهری در رابطه با رادیو نوا هم اظهار کرد: برنامه‌هایی برای رادیو نوا پیش از فرارسیدن ماه محرم تدارک دیده شده است که یک اثر تولیدی مشاعره اشعار مذهبی با نام آیین و آیینه بوده است که ساختار مسابقه‌ای دارد و 17 برنامه45 دقیقه‌ای است و تنها به اشعار عاشورایی می‌پردازد. برنامه آیین و آیینه از اول محرم از ساعت یک بامداد از رادیو نوا پخش می‌شود.

وی اضافه کرد: روضه علما، مداحی محلی، تعزیه و اجراهایی از پیرغلامان برگزیده سال گذشته با ساختار مستند از جمله برنامه‌هایی است که به مناسبت ماه‌های محرم و صفر از سوی اداره‌کل نغمات آیینی و رادیو نوا به شبکه‌های صدا و سیما ارسال شده است.

مدیرکل اداره‌کل نغمات آیینی و رادیو نوا در رابطه با برنامه‌های آینده نیز گفت: تلاش خواهیم کرد از آثار خوب و غنی سراسر کشور به شکل تأمینی و تولیدی استفاده و برای شبکه‌های مختلف ارسال کنیم تا هم تنوعی در شبکه‌ها ایجاد و هم مخاطب با گویش‌های مختلف آشنا شود.

قرار است با همراهی مرکز تحقیقات، اداره‌کل پژوهش و برخی مراکز دانشگاهی پس از انجام کار تحقیقاتی، تولید و جمع‌آوری آثار مختلف در سراسر کشور در دستور کار قرار گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها