مهاجرت لک‌لک‌ها از سیبری به سیستان و بلوچستان

لک‌لک‌های مهاجر آبزی و کنارآبزی مناطق سردسیر کره شمالی، برای زمستان گذرانی وارد آبگیرهای حوالی رودخانه سرباز در جنوب این استان شدند. به گزارش ایرنا، خسرو افسری مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در این مورد گفت: امسال به سبب وضعیت نامناسب اقلیمی سیستان و بلوچستان و استمرار پدیده خشکسالی، شمار لک‌لک‌های مهاجر ورودی به این استان کاهش چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته داشته است.
کد خبر: ۴۳۹۹۱۵

وی افزود: آمارگیری لک‌لک‌های مهاجر در سیستان و بلوچستان هنوز انجام نشده، اما طی 13 سال گذشته و بر اثر خشکسالی‌های پی‌درپی، ورودی این پرندگان زیبا به‌تدریج کاهش یافت.

به گفته افسری، همه ساله از اوایل مهرماه با سرد شدن هوا در سیبری واقع در کشور روسیه هزاران لک‌لک به مناطق گرمسیر ازجمله آبگیرهای جنوبی سیستان و بلوچستان مهاجرت می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: خشکسالی علاوه بر کاهش شمار لک‌لک‌های مهاجر، مدت زمان مهاجرت آنها را در این استان کمتر کرده است به‌طوری که امسال این پرندگان زیبا با تاخیر چند هفته‌ای و از اوایل آبان ماه وارد منطقه شدند.

وی افزود: لک‌لک‌های مهاجر از نوع تالابی هستند که اغلب در آبگیرها و رودخانه‌های جنوب سیستان و بلوچستان مستقر می‌شوند. سال گذشته حدود 24 هزار قطعه لک‌لک مهاجر وارد این استان شدند. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز از هجوم پرندگان و حیوانات وحشی گرسنه برای یافتن غذا به حاشیه شهر اراک خبر داد.

امیر انصاری افزود: هم‌اکنون تمامی سطح زیستگاه‌های اطراف اراک با بارش برف پوشیده شده، لذا تامین غذا برای حیوانات سخت شده است. به همین خاطر پرندگان و حیوانات وحشی ناگزیر به سکونتگاه انسانی نزدیک شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی از مردم مناطق شهری و روستایی شهرستان اراک درخواست کرد در صورت امکان با دانه‌پاشی و قرار دادن مواد غذایی، به حیوانات پناهجو کمک کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها