تاپایان امسال

دانشگاه‌های کشور قطب‌بندی می‌شود

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تقسیم بندی دانشگاه‌های کشور در قالب 10 قطب خبر داد و گفت: قطب‌بندی دانشگاه‌ها تا پایان امسال به یک مدل تبدیل شده و سپس عملیاتی خواهد شد.
کد خبر: ۴۳۹۵۷۱

 حسین نادری‌منش پنجشنبه شب در گردهمایی معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کرمان اظهار کرد: در قطب بندی دانشگاهی کشور یک شبکه مجازی – واقعی تشکیل می‌شود که یکی از دانشگاه‌های برتر در راس هر قطب قرار می‌گیرد و استان‌های مجاور را نیز پوشش می‌دهد و بقیه دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و پژوهشگاه‌ها با یکدیگر همکاری تنگاتنگی خواهند داشت.

وی توضیح داد: به عنوان مثال اگر یک استاد برجسته در یکی از دانشگاه‌های مناطق محروم فعالیت می‌کند و این دانشگاه دوره‌های تحصیلات تکمیلی ندارد می‌توان راهنمایی و مشاوره دانشجویان تحصیلات تکمیلی دیگر دانشگاه‌هایی که در همان قطب قرار دارند را به وی واگذار کرد.

نادری منش با یادآوری این‌که کمیته‌ای برای ایجاد ظرفیت مازاد پذیرش دانشجوی دکتری براساس هزینه تمام شده آموزش عالی شکل گرفته است به ایرنا گفت: امیدواریم کمیته‌هایی نیز برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دراین رابطه تشکیل شود تا دانشگاه‌ها بتوانند مازاد ظرفیت دوره‌های روزانه خود را به صورت دانشجوی شهریه‌ای تکمیل کنند.

وی تاکید کرد: قبلا دانشگاه‌ها باید واحدهای بین‌المللی خود را در مناطق آزاد راه اندازی می‌کردند که الان این شرط برداشته شده و دانشگاه‌ها می‌توانند واحدهای بین‌الملل شان را در کنار خود ایجاد کنند و با دانشگاه‌های داخل و خارج و استادان خارجی همکاری داشته باشند.

افزایش جذب دانشجویان خارجی

معاون وزیرعلوم افزایش جذب دانشجویان خارجی را از سیاست‌های جدی آموزش عالی ذکر کرد و اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی خارجی در دانشگاه‌ها به معنای سرمایه‌گذاری پایدار و تضمین امنیت کشور است و تربیت هر نیروی انسانی، برابر با 500 هزار دلار سرمایه‌گذاری در دیگر کشورها است.

وی در مورد فرآیند جذب نیمه متمرکز اعضای هیات علمی در وزارت علوم نیز گفت: در فراخوان شهریورماه مرکز جذب، 38 هزار نفر ثبت نام کردند که هشت هزار نفر آنها مدرک دکتری داشتند، پنج هزار نفر از دانشگاه‌های دولتی ایران و هزار و 500 نفر نیز از دانشگاه‌های خارجی فارغ التحصیل شده‌اند.

به گفته نادری منش، برخی از دانشگاه‌ها در زمینه جذب اعضای هیات علمی جدید به خوبی عمل کرده اند و عملکرد برخی دیگر نیز ضعیف بوده است.

وی تحول در علوم مختلف به ویژه علوم انسانی با نگاه به سرفصل‌ها و محتوا را مهم‌ترین مقوله در ارتقای آموزش عالی معرفی کرد و افزود: باید توجه داشت که تحول مخصوصا درمحیط نخبه و خبره، نمی‌تواند به صورت دستوری و حکمی باشد و باید برای فراهم آوردن شرایط این تحول و فرهنگ سازی، برنامه ریزی کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها