با آبگیری سد گتوند علیا؛

کیفیت آب رودخانه کارون 30 درصد بهتر شد

مجری طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا گفت: با گذشت 12 روز از مرحله نخست آبگیری سد گتوند علیا، هم اکنون کیفیت آب رودخانه کارون در محدوده این سد در مقایسه با گذشته 30 درصد بهبود یافته است.
کد خبر: ۴۲۱۱۱۵

به گزارش جام‌جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری وزارت نیرو، کریم شیبانی افزود: با گذشت 12 روز از مرحله نخست آبگیری سد گتوند علیا، هم اکنون 290 میلیون مترمکعب آب در پشت این سد بزرگ ذخیره شده است.

وی با بیان این‌که بهبود کیفیت آب رودخانه کارون در پایین دست سد گتوندعلیا کاملا مشهود است، تصریح کرد: در گذشته EC آب کارون در این منطقه به 1200 هم رسیده بود ولی هم اکنون EC آب به 800 رسیده و در نتیجه کیفیت آب رودخانه کارون در مقایسه با گذشته 30 درصد بهبود یافته است.

مجری طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا با رد شایعه‌های مطرح شده در برخی سایت‌های خبری در خصوص از بین رفتن پوشش خاکی سازند گچساران نیز اظهار کرد: این پوشش خاکی به منظور پایین آوردن نرخ انحلال برخی مواد قابل حل در آب، بر روی سازند گچساران ایجاد شد و از قبل پیش بینی کرده بودیم که با آغاز عملیات آبگیری به صورت طبیعی تغییر شکل‌هایی در آن ایجاد می‌شود.

وی افزود: هرسازه خاکی در تماس با آب تغییر شکل می‌دهد و تغییر شکل این پوشش خاکی قابل پیش بینی بود در نتیجه از این بابت هیچگونه نگرانی وجود ندارد و این مساله موضوع غیر مترقبه‌ای نبوده است.

شیبانی در ادامه یادآور شد: در زمان حاضر تجهیزات و ماشین آلات در دو شیفت کاری و بدون هیچگونه مشکلی در این کارگاه مشغول کار هستند.

مجری طرح سد گتوندعلیا با بیان این‌که پوشش خاکی تاکنون عملکرد خوبی داشته و توانسته است نرخ انحلال را پایین بیاورد، خاطرنشان کرد: هم اکنون کیفیت آب پایین دست کارون و رفتار سازند گچساران در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد و هیچ چیزی خارج از انتظار پیشین ما نبوده است.

سد گتوندعلیا به عنوان بلندترین سد خاکی کشور با ارتفاع 182 متر که در روز 6 مرداد با حضور رئیس‌جمهور آبگیری شد، هم اکنون 290 میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد و دریاچه‌ای به طول 50 کیلومتر ایجاد کرده است.

این سد بزرگ ضمن کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه کارون، آثار خشکسالی را در استان خوزستان به کمترین میزان می‌رساند.

سد گتوندعلیا پس از سد کرخه دومین مخزن ذخیره آب کشور به شمار می‌رود و دریاچه این سد نیز می‌تواند 5/4 میلیارد مترمکعب آب برای مصرف استان خوزستان ذخیره کند ضمن این‌که دریاچه این سد نه تنها بزرگترین دریاچه بر روی رودخانه کارون محسوب می‌شود بلکه پس از دریاچه سد کرخه، دومین دریاچه بزرگ سدهای کشور است.

طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا در استان خوزستان و در پنج کیلومتری شهرستان گتوند واقع شده است.


 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها