علی عسکری :

نظام یکپارچه مالیاتی در راه است

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی ، عملیاتی شده است ، گفت : این طرح ، نظام مالیاتی کشور را یکپارچه و فراگیر می‌کند.
کد خبر: ۳۷۰۱۲۳

به گزارش واحد مرکزی خبر، علی عسکری افزود : این طرح ، اطلاعات تمام منابع مالیاتی و ذی‌نفعانی را که در زمینه مالیات با اقتصاد مرتبط هستند، به صورت یکپارچه فراهم می‌کند و یکپارچگی، صحت و قابلیت اعتماد را در نظام مالیاتی افزایش می‌دهد.

وی گفت: بخش زیادی از خلأ مالیاتی برطرف می شود چون به بسیاری از اطلاعات لازم دسترسی پیدا می‌کنیم و اعتماد دو طرفه‌ای میان نظام مالیاتی و مؤدیان به وجود می‌آید.

عسکری افزود : این نظام به نحوی طراحی شده است که قابلیت توسعه دارد یعنی متناسب با شرایط اقتصادی و قوانینی که وضع می‌شود امکان توسعه و گسترش و نیز امکان تطابق با شرایط و واقعیت‌های اقتصادی را دارد.

وی تاکید کرد: نرم‌افزاری که برای این نظام مالیاتی طراحی می‌شود نرم‌افزاری خاص و از نرم‌افزاری که برای سیستم بانکی کشور طراحی شده ، وسیع‌تر است و پیچیدگی زیاد و حساسیت بالایی دارد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی در باره قابلیت‌هایی که با توجه به این پیچیدگی برقرار می‌شود، گفت: این نظام و سیستم نرم‌افزاری می‌تواند به گردآوری و تجمیع اطلاعات از منابع مختلف بپردازد و اطلاعات تمام ذی‌نفعانی را که در اقتصاد فعالیت می‌کنند، گردآوری کند.

وی افزود : ما می‌توانیم مؤدیان خود را براساس اطلاعاتی که از آنها گردآوری می‌کنیم در قالب این نظام دسته‌بندی کنیم و مؤدیان خود را براساس درجه ریسک طبقه‌بندی می‌کنیم.

عسکری تصریح کرد: سیستم می‌گوید اگر مؤدیان ریسک بالا دارند باید پرونده‌هایشان به صورت فیزیکی هم بررسی شود، اگر مؤدیان در گروه با ریسک پایین هستند به سیستم مالیاتی می‌گوید بدون رسیدگی اظهارنامه‌شان را قبول کند و به رسیدگی نیاز ندارد.

معاون وزیر اقتصاد گفت: هم اکنون بسیاری از فرآیندهای مالیاتی یا توسط ممیز یا ممیز کل یا مدیر ، مدیریت می‌شود در حالی که مدیریت کردن فرآیندهای مالیاتی توسط فرد بسیار پیچیده است.چون افراد برای مدیریت کردن، استاندارد خاصی ندارند و به تبع توانایی افراد، استانداردهای مختلفی می‌توان تعریف کرد. کنترل کردن تمام پرونده‌های مالیاتی از ثبت‌نام تا وصول، کار بسیار پیچیده‌ای است و این سیستم‌ها هستند که فرآیندها را می‌توانند به طور دقیق ، مدیریت و کنترل کنند.

وی افزود: بخش عمده‌ای از طرح جامع مالیاتی و خدمات این سیستم، الکترونیکی است و کارهای فیزیکی را از اظهارنامه‌ تا ابلاغ کنار می‌گذاریم.

عسکری اظهار داشت : تماس حضوری به حداقل می‌رسد و دید یکپارچه به مالیات در کل کشور ارایه می شود.

وی گفت : این سیستم در مسایل شناسایی، ردیابی، ثبت‌نام، مدیریت و روابط به صورت الکترونیکی عمل می‌کند و در مسأله تشخیص و پیش‌بینی روندهای اقتصادی که یکی از آنها مالیات است به ما کمک می‌کند تا پیش‌بینی‌های واقعی‌تری از درآمدهای مالیاتی در سال های آتی داشته باشیم.

عسکری تاکید کرد : به یک پایگاه اطلاعاتی جامع اقتصادی در کشور دست می‌یابیم و می‌توانیم منابع مناسبی را از مالیات‌ها در کشور تبیین ‌کنیم.

تامین 100 درصد هزینه های جاری ایران از مالیات

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده از مهر 1387 آغاز شده است ، گفت : تاکنون 8 دوره ، مالیات ارزش افزوده دریافت شده است.
 
علی عسکری گفت: مالیات بر ارزش‌افزوده بر خلاف مالیات بر عملکرد که سالانه دریافت می ‌شود ، فصلی دریافت می‌شود و هر فصل، یک بار اظهارنامه و مالیات می ‌گیریم.

وی افزود : کسانی که از ابتدای دوره اول مشمول شده‌اند 8 دوره مالیات داده‌اند.

عسکری تاکید کرد : با هماهنگی وزارت بازرگانی و شورای اصناف، در هر مرحله کارگروه‌هایی از فعالان اقتصادی را مسؤول اجرای کار می‌کنیم ، از قبل فراخوان آموزش و ثبت‌نام و اجرا می‌دهیم و با هماهنگی‌ ، مسایل خود را قبل از اجرا طرح می‌کنیم.

وی افزود: همه سؤال‌ها و نکات را می‌شنویم و به چارچوب مشخصی برای اجرای قانون می‌رسیم و هم اکنون بر اساس اجرای قانون، مشمولان گروه الف، کامل شده‌اند.

عسکری گفت : همچنین براساس ماده 95 و 96 قانون مالیات‌های مستقیم، بخش زیادی از مشمولان گروه ب قانون مالیات‌های مستقیم مشمول شده‌اند و بخش دیگری مانده‌اند که در مراحل بعدی، آنها نیز مشمول می‌شوند.

وی در مورد معافیت‌های مالیاتی کارمندان دولت پس از هدفمندکردن یارانه‌ ها گفت : پیش‌بینی شده است معافیت‌های مالیاتی حقوق ، تا پایان 5 سال به دو برابر افزایش یابد.

عسکری گفت: متناسب با سبد قیمتی که دولت در حامل‌های انرژی اعلام کند و بررسی آثار آن روی حقوق، معافیت‌های مالیاتی را برای حقوق‌بگیران بخش عمومی و خصوصی افزایش می‌دهیم.

وی اظهار داشت : پایه معافیت 5 میلیون و 250 هزار تومان در سال است و متناسب با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ، پایه معافیت افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی پیش از این هم گفته است : تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 100 درصد هزینه های جاری کشور از درآمدهای مالیاتی تامین شود.

این میزان هم اکنون حدود 50 درصد است که پیش بینی می شود با رشد سالانه حدود 25 تا 30 درصد درامدهای مالیاتی و با فرض اینکه هزینه های جاری دولت مطابق قانون افزایش یابد ، این هدف در پایان برنامه تحقق یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها