هوای گرم و خشک عامل خشکی تالاب هامون است

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: قرارگرفتن استان سیستان و بلوچستان در یکی از گرم و خشک‌ترین اقلیم‌های جهان، علت بروز خشکسالی‌های شدید تالاب هامون است. دکتر غلامرضا نوری افزود: دریاچه هامون اکوسیستمی خاص و منحصربه فرد است که در تاریخ حیات خود تغییرات و دگرگونی‌های فراوانی را شاهد بوده است.
کد خبر: ۳۶۶۵۹۸

به گزارش ایسنا، وی گفت: سطح دریاچه به علت شرایط اقلیمی ویژه دائما در حال تغییر است که این پدیده تاثیر خود را روی حیات منطقه می‌گذارد.

به گفته نوری، متوسط بارندگی دنیا 750 میلی‌متر در سال است که این میزان در ایران حدود 250 میلی‌متر و در سیستان در شرایط معمولی 59 میلی‌متر است. کمبود بارش همراه تبخیر فراوان به میزان 47 میلی‌متر در سال و عمق کم دریاچه، از دست رفتن سریع آب را سبب ‌شده است.

نوری به وابستگی تالاب هامون به رودخانه مرزی هیرمند اشاره کرد و گفت: با توجه به وابستگی حیات سیستان به رودخانه هیرمند (مشترک بین دو کشور ایران و افغانستان) و به علت جنگ و بی‌ثباتی این کشور، چندین دوره شاهد قطع آب هیرمند به ایران و ایجاد خشکسالی‌های شدید بوده‌ایم که آثار زیانبار اقتصادی و اجتماعی فراوانی داشته است.

وی با بیان این‌که رودخانه هیرمند آخرین رسوبات خود را در دریاچه هامون به‌جا می‌گذارد، افزود: از این‌رو رودخانه هیرمند اراضی مناسب را برای کشاورزی، منابع طبیعی، دامداری و حیات وحش ایجاد می‌کند، اما همین اراضی مستعد در زمان خشکسالی، بستر برداشت رسوبات ریزدانه شده و توفان‌های شدید گرد و غبار را به وجود می‌آورند.

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان یادآورشد: منابع اصلی تامین‌کننده آب هامون، شعبات رودخانه هیرمند است که علاوه بر آن «فراه‌رود» واقع در خاک افغانستان و سرریز «هامون پوزک»، در مواقع پر آبی به آن وارد می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمی‌شود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز می‌دهد

اقتصاد بازار، مهم‌تر از هویت ملی

نیازمندی ها