رمضان و سلامت

افراد مبتلا به نارسایی کبد روزه نگیرند

یک فوق تخصص گوارش و کبد، بیماری نارسایی کبد را یکی از پیشرفته‌ترین بیماری‌های گوارشی دانست و به افراد مبتلا به این بیماری توصیه کرد روزه نگیرند. دکترشهرام آگاه در گفتگو با ایرنا بیان کرد: کبد کنترل کننده عناصر خون در بدن است و افراد مبتلا به این بیماری به دلیل بروز اختلال سیستم بدنشان نمی‌توانند روزه بگیرند.
کد خبر: ۳۴۹۵۹۴

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: فقط این بیماری است که افراد در آن از گرفتن روزه منع می‌شوند و سایر بیماری‌های گوارشی با روزه گرفتن بهبود نیز می‌یابند.

مایعات گرم در وعده افطار بنوشید

دکتر آگاه همچنین در گفتگو با ایسنا به روزه داران توصیه کرد: از آنجا که خالی بودن معده و پرشدن ناگهانی آن از مهم‌ترین علت دل دردهای ناگهانی در روزه‌داران است این افراد نوشیدن مایعات گرم هنگام افطار را فراموش نکنند.

وی افزود: افراد باید روزه خود را به آرامی و با نوشیدنی‌های ولرم شروع کرده و از مصرف مایعات بسیار سرد و غذاهای چرب خودداری کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: این افراد باید یک غذای سبک مانند نان و پنیر را هنگام افطار میل کنند و بعد از گذشت یک تا دو ساعت، غذای اصلی خود را مصرف کنند.

دکتر آگاه با بیان این‌که اغلب دل دردها با رعایت نکات مذکور برطرف می‌شود، توصیه کرد: اگر این نوع دل دردها در طول ماه رمضان ادامه پیدا کرد، افراد باید حتما برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کنند.

پیشگیری از عصبانیت با خوردن غلات در وعده سحر

به گفته یک متخصص تغذیه، مصرف مواد نشاسته‌ای و غلات در وعده سحر از بروز سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی مانند عصبانیت، بی‌حوصلگی و پرخاشگری پیشگیری می‌کند.

برلیانت بزرگمهر در گفتگو با فارس با تاکید بر این‌که افراد در وعده سحر از کربوهیدرات‌های پیچیده و مواد نشاسته‌ای به مقدار لازم و متعادل مصرف کنند، گفت: روزه‌دارانی که در طول روز مبتلا به سردرد یا سایر عوارض می‌شوند به این دلیل است که انرژی کافی برای فعالیت‌ سلول‌های عصبی را دریافت نمی‌کنند و دچار افت قند خون می‌شوند.وی تصریح کرد: افراط در مصرف مواد قندی بخصوص در وعده سحری به دلیل تحریک ترشح انسولین یکی از عوامل افت قند خون در طول روز است و بهتر است به جای مواد شیرین از مواد نشاسته‌ای به میزان متعادل استفاده شود.

بزرگمهر با تاکید بر این‌که روزه‌داران باید حتما سحری بخورند، مصرف سبزی‌ها و میوه‌های حاوی مقدار زیادی ویتامین‌ و املاح در ماه رمضان را ضروری دانست و افزود: از خوردن غذاهای شور و چرب در ماه رمضان باید پرهیز شود و به جای شیرینی‌ها و انواع مواد شیرین از مواد نشاسته‌ای به میزان متعادل استفاده شود.

این متخصص تغذیه، ماه رمضان را فرصت مناسبی برای افراد چاق دانست که وزن خود را به تعادل برسانند و گفت: روزه‌داری موقعیت مناسبی برای افرادی است که مبتلا به ریزه‌خواری هستند تا این اشکال را در خود برطرف کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها