رئیس سازمان ثبت احوال خبر داد:

صدور شناسنامه‌های جدید از اوایل تیر

محمد ناظمی اردکانی رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: از اوایل تیر شناسنامه‌های جدید در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد؛ ولی به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد انجام آن به صورت فراخوان نیست.
کد خبر: ۳۳۳۹۱۸

به گزارش فارس ، رئیس سازمان ثبت احوال کشور  صبح امروز در نشست خبری خود با بیان اینکه همه مردم به نوعی با سازمان ثبت احوال آشنایی دارند ، اظهار داشت: مأموریت ثبت احوال و فلسفه وجودی این سازمان سه مسئله است، نخست ثبت وقایع حیاتی( که امسال موضوع مهاجرت را به صورت جدی‌تر دنبال خواهیم کرد)، دوم صدور اسناد هویتی برای ایرانیان در اقصی‌نقاط کشور و مسئله سوم انتشار داده‌ها و اطلاعات جمعیتی کشور است.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم مأموریت خود را به صورت اثر‌بخش انجام دهیم چشم‌اندازی را برای سازمان ثبت‌احوال به شکل نوین ترسیم کرده‌‌ایم؛ این چشم‌انداز برای این است که در راستای حرکت به سمت ایجاد یک سازمان الکترونیک گام برداریم.

ناظمی اردکانی تصریح کرد: برای تحقق این چشم‌انداز ترسیم شده، 3 هدف مهم و کلیدی را تدوین کرده‌ایم؛ نخست استقرار نظام جامع‌شناسایی ایرانیان که به این موضوع در قانون خدمات کشور اشاره شده و معاونت توسعه و مدیریت رئیس‌جمهور پیگیر این موضوع هستند.هدف دوم استقرار سازمان الکترونیک و هدف سوم تولید و انتشار به هنگام آمار و اطلاعات جمعیتی کشور است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور اضافه کرد: در صورتی که سه هدف مذکور را پیگیر شویم، می‌توانیم دو نقش مهم را ایفا کنیم؛ نقش نخست این است که ثبت احوال در استقرار دولت الکترونیک بتواند اقدامات لازم را انجام دهد و نقش دوم این است که در زیرساخت‌های برنامه‌ریزی در سطح محلی و ملی ایفای نقش داشته باشد.

وی گفت: برای اینکه نقش خود را در دولت الکترونیک انجام دهیم لازم است راهبردهایی را تعیین کنیم که از جمله این راهبردها پیگیری صدور کارت هوشمند ملی است؛ مطالعات لازم در این‌باره در دست انجام است و امیدواریم به زودی در مرحله اجرا قرار گیرد.ایجاد آرشیو الکترونیک و مکانیزه کردن فرایند‌ها، ترویج شماره ملی و ایجاد دفاتر بخش غیردولتی از دیگر راهبردهای تعیین شده برای ایفای نقش در زمینه دولت الکترونیک است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور خاطر نشان کرد: راهبردهای مذکور به تازگی طراحی شده و کمک می‌کند که این سازمان در راستای نوین شدن حرکت کند.

وی به انتشار جدول و تحولات جمعیتی اشاره کرد و گفت: در این‌باره می‌توانیم جداول متنوعی را منتشر کنیم، در این صورت اگر دستگاهی بر حسب نیازهای خود آماری درخواست کند می‌توانیم آمار لازم را به آنها ارائه دهیم.

ناظمی اردکانی به مشخص کردن شهرهایی که امید به زندگی در آنها بالا است اشاره کرد و گفت: مشخص کردن شهرهایی که نرخ طول عمر، ولادت، ازدواج در آنها بالا است و نرخ طلاق و ناهنجاری‌های دیگر در آن شهرها پایین است در راستای ایجاد زیر ساخت‌های برنامه‌ ریزی کشور برای کارآمدی هر چه بیشتر سازمان ثبت احوال است. اعلام نرخ جابجایی و مهاجرت، برگزاری منظم شورای ثبت‌احوال در کشور، برگزاری شورای تعیین تکلیف افرادی که در تابعیت آنها ابهام وجود دارد مورد توجه سازمان ثبت احوال کشور قرار دارد و به آنها رسیدگی می‌شود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور به داده‌های جمعیتی کشور اشاره کرد و گفت: آمار جمعیتی کشور تا پایان سال 88 در پایگاه داده‌های جمعیتی سازمان 72 میلیون و 874 هزار و 50 نفر را ثبت کرده است.جمعیت کشور با توجه به افراد مهاجری که از کشورهای که به ایران آمده‌اند و هنوز تابعیت نگرفته‌اند و تابعیت آنها ثبت نشده است؛ جمعیتی بالغ بر 74 میلیون نفر را اعلام می‌کند.

ناظمی اردکانی به ترکیب جمعیتی کشور اشاره کرد و گفت: 68.4 درصد جمعیت در شهرها و 31.6 درصد در روستاها هستند ؛ آمار دقیق ترکیب جمعیت به صورت شهر به شهر یا روستا به روستا را در دست داریم و می‌توانیم آنها را اعلام کنیم.

وی با بیان اینکه 49.1 درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند، خاطر نشان کرد: این آمار در حالی است که 50.9 درصد جمعیت کشور را مردان تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور خاطرنشان کرد: نرخ ولادت به ازای هر هزار نفر در سال 88، 18.6 درصد، نرخ فوت، 4.8 درصد و ازدواج 13.6 درصد بوده است در واقع سال گذشته یک میلیون و 348 هزار و 546 نفر به جمعیت کشور اضافه شده است و 393 هزار و 514 نفر فوت کرده‌اند.بیشترین فراوانی نامگذاری در سال گذشته به ترتیب برای پسران اسم‌های محمد، علی و حسین و برای دختران فاطمه، زهرا و مریم بوده است.

ناظمی اردکانی خاطرنشان کرد: تعداد کارت شناسایی ملی که تا به امروز در اختیار ایرانیان قرار گرفته شده 55 میلیون و 646 هزار و 162 کارت بوده است.برای اینکه بتوانیم برخی از فعالیت‌های پایه ثبت احوال را به بخش خصوصی واگذار کنیم برخی دفاتر خدمات الکترونیکی را تعریف کرده‌ایم و در صورتی که تقاضای بخش خصوصی با استانداردهای ما تناسب داشته باشد مجوز اراده خدمات را به آنها می‌دهیم؛ در حال حاضر در راستای مکانیزه کردن ثبت‌احوال خدماتی از طریق سایت این سازمان در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی به آمار گروه‌های سنی مختلف در کشور اشاره کرد و گفت: آماری که در حال حاضر وجود دارد، حاکی از وجود 25.8 درصد گروه سنی تا 14 سال، 69.74 درصد گروه سنی 15 تا 64 سال و 5.2 درصد سنی بالای 65 سال است.آمار گروه سنی به تفکیک گروه استان‌ها و شهرها موجود است و همه دستگاه‌های ملی در سطح کشور می‌توانند برای برنامه‌‌ریزی‌های خود از این آمارهای جمعیتی استفاده کنند.

ناظمی اردکانی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر وضعیت تعویض شناسنامه‌های جدید به صورت الکترونیک در کشور، اظهار داشت: شناسنامه‌های جدید ایمنی بالایی دارند و قابلیت جعل در آنها بسیار پایین و حتی می‌توان گفت در حد صفر است.ابعاد شناسنامه‌های جدید در اندازه استاندارد بین‌المللی است که به صورت مکانیزه صادر می‌شود و اطلاعاتی که در آن درج می‌شود از طریق دستگاه به پایگاه داده‌های جمعیتی کشور منتقل می‌شود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: از اواخر سال گذشته در تهران به صورت پایلوت در برخی مناطق این اقدام را انجام داده‌ایم و تا اوایل تیر شناسنامه‌های جدید در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد ولی به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد انجام آن به صورت فراخوان نیست.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه علت نیاز تغییر سیستم فعلی شناسنامه‌ها چیست؟ تصریح کرد: شناسنامه ‌های فعلی با دست نوشته می‌شود و قابلیت جعل در آنها بالا است؛ همچنین دوام آنها پایین است و از طرف دیگر اطلاعاتی که در آن درج می‌شود باید با مکانیزمی به پایگاه داده‌های جمعیتی منتقل شود.

ناظمی اردکانی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تعویض شناسنامه‌های ایرانیان مقیم خارج از کشور، اظهار داشت: در برنامه‌هایی که مدنظر است فراخوانی خواهیم داشت تا در زمانی محدود همه افرادی که می‌خواهند شناسنامه جدید برای فرزندان خود دریافت کنند یا شناسنامه خود را تعویض کنند، تسهیلاتی فراهم شود.تاکنون خدمتی که در این زمینه باید انجام می‌شده به صورت کامل صورت نگرفته و شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در حال انجام هماهنگی‌های لازم برای صورت گرفتن اقدامات لازم در این زمینه است.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه نرخ مهاجرت چگونه شناسایی می‌شود؟ اظهار داشت: برای اینکه نرخ مهاجرت اعلام شود باید مهاجرت‌ها را ثبت کرد؛ هر ایرانی طبق قانون مکلف است در صورت تغییر کد پستی آن را به ثبت احوال اعلام کنند.

وی افزود: تغییر کدپستی در سراسر کشور آن را به همه پایگاه‌های داده‌های جمعیتی کشور انتقال می‌دهد؛ برای افرادی که این اقدام را انجام دهند تشویقی در نظر گرفته‌ایم و بر این اساس کارت شناسایی ملی جدید آنها را به صورت رایگان صادر می‌کنیم تا انگیزه‌ای باشد برای اینکه هر ایرانی در صورت تغییر کد پستی‌اش آن را به ثبت احوال اطلاع دهد.با توجه به میزان نرخ مهاجرت مشارکت و همدلی مردم را در این زمینه به میزان بالایی احتیاج داریم.

وی همچنین درباره پرسشی مبنی بر لزوم ارائه شناسنامه در کنار کارت شناسایی ملی به برخی از مراکز، اظهار داشت: کارت شناسایی ملی برای ارائه اطلاعات کفایت می‌کند ولی دستگاه‌هایی که حساس هستند می‌توانند با پایگاه‌های داده‌های جمعیتی مشخصات کارت شناسایی ملی را چک کنند.برخی از مندرجات شناسنامه در کارت ملی مورد نیاز برخی از دستگاه‌ها است ولی تأکید ما بر این است که برای شناسایی فرد کارت ملی کفایت می‌کند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: تلاش ما بر این است که از تجربه کشورهای پیشرفته در ثبت احوال استفاده کنیم و کارت هوشمند ملی را مورد استفاده قرار دهیم؛ در ارتباط با کارت هوشمند ملی از تجربه کشور مالزی می‌توان بهره خوبی برد.

وی افزود: کارت هوشمند ملی در مالزی که از طریق ثبت احوال صادر شده کاربردهای متعدد و بالایی دارد و در کشورمان نیز در وهله اول برای شناسایی و امضاء الکترونیک استفاده می‌شود ؛ استفاده بیشتر از این کارت به دستگاه‌های دیگر کشور بستگی دارد که بتوانند زیرساخت‌های لازم را برای استفاده از آن فراهم کنند.

به گفته ناظمی اردکانی این کارت می‌تواند در انتخابات، وزارت بهداشت به عنوان کارت سلامت و سیستم‌های بانکی مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور درباره صدور کارت‌های المثنی نیز گفت: بعد از درخواست کارت المثنی و پرکردن فرم مربوطه مبلغی دریافت می‌شود و به سرعت کارهای مربوط به آن انجام می‌شود که البته سعی در مکانیزه کردن آن داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها