به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام رسمی سازمان جهانی بهداشت که نتایج آن در نشریه "لانست" منتشر شده است پژوهشگران در این مطالعه که با حمایت سازمان جهانی بهداشت صورت گرفت و نخستین مورد مطالعه در خصوص نرخ مرگ و میر جهانی افراد در سنین 10 تا 24 سال محسوب می شود، اعلام کردند در واقع سالانه دو میلیون و 600 هزار جوان در سراسر جهان جان خود را از دست می دهند و این در حالیست که اغلب این مرگ و میرها قابل پیشگیری است.
حدود 97 درصد از آمار مرگ و میر در کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط روی می دهد.
بر اساس این گزارش آمار مرگ و میر در کشورهای کم درآمد یا درآمد متوسط تقریبا چهار برابر از آمار مرگ و میر در کشورهای با درآمد بالا بیشتر است. به گفته کارشناسان این اختلاف آماری به ویژه درباره زنان جوان مشهودتر است.
آمارهای سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد امروزه آمار جوانان در کشورهای جهان از همیشه بیشتر است. به عبارت دیگر امروزه یک میلیارد و 800 میلیون نفر یا 30 درصد از جمعیت جهان را افراد 10 تا 14 ساله تشکیل می دهند. نیازهای این گروه سنی در برنامه های دولتها اغلب تحت الشعاع مسائل مربوط به دیگر گروههای سنی همچون خردسالان، سالمندان یا حتی بیماران جدی قرار می گیرد.
نتایج بررسیهای این تحقیق نشان می دهد دو پنجم آمار مرگ و میر جوانان در سراسر جهان به صدمات و جراحات و خشونتها مربوط می شود و این در حالیست که جوانان در کشورهای متوسط یا کم درآمد همچون شرق اروپا و بخشهایی از آمریکای جنوبی از این لحاظ در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
به گفته کارشناسان علت اصلی مرگ و میر در سنین بزرگسالی در مردان، حوادث جاده ای و سوانح رانندگی محسوب می شود که 14 درصد علت تلفات این گروه سنی را به خود اختصاص داده است و پس از ان عواملی همچون خشونت و خودکشی در رده های بعدی قرار دارد.
افزون بر ان سوانح رانندگی بزرگترین عامل مرگ و میر جوانان بشمار می رود و ده درصد همه موارد مرگ و میر در سنین 10 تا 24 سال در جوانان جهان به حوادث جاده ای مربوط می شود. خودکشی با 3/6 دهم درصد در رده بعدی قرار گرفته است.
پژوهشگران می گویند: افزون بر بیماری ایدز و دیگر بیماریهای عفونی همچون سل در این گروه سنی باید گفت شرایط بارداری از جمله بروز مشکل هنگام وضع حمل از عوامل اصلی مرگ و میر زنان جوان در این گروه سنی است که 15 درصد از آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
به گفته کارشناسان آمار مرگ و میر در زمان بارداری در کشورهای ثروتمندی همچون انگلیس تنها یک درصد است ولی آمار تلف شدن زنان جوان حین وضع حمل در کشورهای فقیر افریقایی تا 26 درصد افزایش می یابد.
در این گزارش مطالعاتی آمده است از مجموع آمار مرگ و میر جوانان در جهان 97 درصد به کشورهای فقیر و متوسط درآمد و شصت و پنج درصد به کشورهای زیر صحرای آفریقا و کشورهای جنوب شرقی آسیا مربوط می شود و این در حالیست که این مناطق تنها چهل و دو درصد جمعیت گروه سنی ده تا بیست و چهار سال را در خود جای داده اند.
کارشناسان می گویند با وجودی که 11 درصد جمعیت این گروه سنی جهان در کشورهای با درآمد بالا ساکن هستند آمار مرگ و میر این گروه سنی در این کشورها تنها سه درصد است.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم