سینما 2009

افتتاح قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی جهان

فارس: شصت‌وششمین جشنواره فیلم ونیز به عنوان قدیمی‌ترین و یکی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های‌ سینمایی جهان با حضور ستاره‌های سینمای جهان افتتاح شد. جشنواره امسال با نخستین نمایش جهانی پرهزینه‌ترین پروژه سینمایی ایتالیا طی سال‌های اخیر آغاز به کار کرد. این فیلم 30 میلیون دلاری به کارگردانی جوزپه تورناتوره تحت عنوان باریا روایتگر داستانی عاشقانه است که در یک دهکده سیسیلی روی می‌دهد. جشنواره ونیز اولین بار در سال 1932 افتتاح شد و برای اولین بار در سال 1949 با اعطای جایزه شیر طلا به فیلم فرانسوی مانون به کارگردانی هانری ژرژ کلوزو به این جایزه به عنوان جایزه رسمی و سالانه این رقابت‌ها رسمیت بخشید. سینمای فرانسه نه تنها اولین برنده این جایزه است بلکه با 13 جایزه شیر طلا به عنوان پرجایزه‌ترین سینمای جهان در رقابت‌های ونیز محسوب می‌شود، این کشور آخرین بار در سال 1995 با فیلم سیلکو به کارگردانی آن هونگ تران برنده این جایزه شد. پس از فرانسه نیز کشورهای ایتالیا و آمریکا به ترتیب با 10 و 5 جایزه در مقام دوم و سوم جدول پرجایزه‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.
کد خبر: ۲۷۸۰۳۹

ارتش خاموش هلند در اسکار

مهر: شرکت دولتی هلندفیلمز، فیلم سینمایی ارتش خاموش را به نمایندگی از این کشور به بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان اسکار هشتاد و دوم معرفی کرد.

ورایتی اعلام کرد ارتش خاموش به کارگردانی ژان فن ده فلده داستانی چندزبانی درباره شخصیتی به نام ادوارد است که در آفریقا به دنبال یک سرباز نوجوان می‌گردد. نقش ادوارد را در این فیلم، مارکو بورساتو یکی از ستارگان موسیقی پاپ هلند ایفا کرده است.سینمای هلند پیش از این 7 بار نامزد اسکار شده و 3 جایزه هم برده است. اسامی 5 نامزد نهایی اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان تا هفتم فوریه 2010 اعلام و برنده نهایی رشته در مراسم اسکار هشتاد و دوم در هفتم مارس معرفی می‌شود. آخرین مهلت ارسال فیلم‌های غیرانگلیسی‌زبان به اسکار امسال اول اکتبر است.

شاهرخ خان، سفیر آشتی هند و پاکستان

فارس: دیدار شاهرخ خان، بازیگر مسلمان و مطرح سینمای هند با واسیم اکرم، چهره افسانه‌ای ورزشی کریکت کشور پاکستان، مورد توجه محافل هنری و سیاسی دو کشور همسایه قرار گرفته است.اکرم که قبل از این کاپیتان تیم کریکت پاکستان بود، این روزها خودش را آماده می‌کند تا سرپرستی و رهبری یک تیم ورزشی دیگر را به عهده بگیرد. این قهرمان ورزشی یکی از چهره‌های محبوب و مورد علاقه جوانان در کشور خودش است.دیدار این دو به دعوت شاهرخ‌خان صورت گرفت و با آن که بحث اصلی طرفین درباره مسائل ورزشی و بازی کریکت بود، ولی دنیای سیاست در هر دو کشور هند و پاکستان آن را با دقت زیادی پیگیری و دنبال کرد.اهمیت این دیدار از آن جهت است که کشورهای هند و پاکستان سال‌هاست با یکدیگر درگیری‌های سیاسی دارند و بیش از 50 سال با یکدیگر روابط دیپلماتیک نداشته‌اند.طی چندسال اخیر دو کشور با همکاری سازمان ملل و اتحادیه اروپا تلاش کرده‌اند تا بر اختلاف خود چیره شوند و دوباره روابط دوستانه‌ای برقرار کنند.

اعتراض فیلمسازان کانادایی به جشنواره تورنتو

فارس: در پی انتشار خبر اعتراض فیلمسازان کانادایی به حمایت جشنواره تورنتو از اشغالگران قدس، بیانیه‌ای منتشر شده که در آن آمده است: حمایت جشنواره تورنتو از سینمای رژیم صهیونیستی، در واقع همسویی با ماشین تبلیغاتی صهیونیسم است.جان گریسون، فیلمساز جوان تورنتویی در اعتراض به حمایت جشنواره تورنتو از فیلمسازان اسرائیلی، فیلم کوتاه خود با عنوان «پنهان» را از این جشنواره خارج کرد.

گریسون در این اقدام اعتراض‌آمیز تنها نبوده و تاکنون 9 فیلمساز تورنتویی دیگر انصراف خود را از شرکت در این دوره از رقابت‌های تورنتو اعلام کرده‌اند.این فیلمسازان چند روز پیش طی بیانیه‌ای اعتراض خود را نسبت به این اقدام جشنواره اعلام کرده بودند.در این بیانیه‌ ضمن اشاره به قتل و جنایت‌های رژیم صهیونیستی آمده است، اقدام جشنواره تورنتو در واقع همسویی با ماشین تبلیغاتی صهیونیسم است.کامرون بیلی یکی از روسای جشنواره تورنتو در جواب این اعتراض گفت: برخلاف تصورات رایج و شایعات موجود در رسانه‌ها مبنی بر تحت فشار قرار گرفتن جشنواره تورنتو از سوی لابی‌های صهیونیستی، باید بگویم هیچ فشاری از منابع خارجی بر این جشنواره اعمال نشده است.

اسکورسیزی تهیه‌کننده تلویزیون شد

ایسنا: مارتین اسکورسیزی، سینماگر صاحب سبک هالیوودی تهیه‌کنندگی بخشی از سریال «گذرگاه چوبی امپراتور» را برعهده گرفت. بنابراعلام ورایتی، گذرگاه امپراتور قرار است در 11 اپیزود به تولید برسد و موضوع آن در شهر آتلانتیک سیتی در سال 1920 میلادی رخ می دهد. فیلمنامه گذرگاه امپراتور براساس رمانی از نلسون جانسون که مراحل زندگی و رشد یک امپراتور قمارباز را شرح می دهد، توسط ترنس وینتر به نگارش در می‌آید. این سریال همچنین بخشی از زندگی یک گنگستر کله گنده به نام نوکی تامپسون را به تصویر خواهد کشید. استیو بوسمی ایفاگر نقش تامپسون در این پروژه تلویزیونی خواهد بود. مارتین اسکورسیزی پیشتر نیز اپیزودی از مجموعه مشهور به نام داستان‌های شگفت‌انگیز را با همکاری استیون اسپیلبرگ ساخته بود.

«کلین» نماینده قزاقستان در رقابت‌های اسکار

فارس: مسوولان سینمایی کشور قزاقستان، فیلم حماسی رمانتیک «کلین» را به عنوان نماینده خود در این دوره از رقابت‌های اسکار معرفی کردند.فیلم حماسی رمانتیک کلین به کارگردانی «ایرمک تورزونوف»، به عنوان نماینده کشور قزاقستان در این دوره از رقابت‌های اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد.این فیلم قرار است برای اولین بار، 11 سپتامبر در بخش مکاشفه جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآید.به گزارش اسکرین‌دیلی، کلین، داستانی عشقی قبیله‌ای درباره دختر جوان و زیبایی است که برای ازدواج با جوان مورد علاقه خود مجبور می‌شود با قوانین دست و پاگیر قبیله دست و پنجه نرم کند و در نهایت عواقب وحشتناکی را تحمل کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها