ستایش نمایندگان از دیوان محاسبات:

دیوان، قدرت مجلس را بالا برده است

شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ستایش از اقدام دیوان محاسبات در ارائه زودهنگام گزارش تفریغ بودجه سال 1386 کل کشور به مجلس که برای نخستین بار صورت گرفته است، "به روز شدن" این دیوان را موجب بالارفتن قدرت نظارت و تصمیم گیری نمایندگان توصیف کردند.
کد خبر: ۲۳۳۴۳۰

"حمیدرضا حاجی بابایی"، "علی اسلام پناه"، "جواد آرین منش"، "فرهاد تجری"، "عزت الله یوسفیان" و "سیدمحمد حجازی" در گفتگوهایی جداگانه گفتند که مجلس با دریافت بموقع گزارش تفریغ بودجه سال 1386 در هفته گذشته،‌ در باره قانون بودجه سال آینده که اکنون در کمیسیونهای مجلس در دست بررسی است، با "چشم بازتری" تصمیم خواهد گرفت.

حاجی‌بابایی عضو هیات رییسه مجلس ارایه‌ زودهنگام گزارش تفریغ بودجه را درتدوین و بررسی بودجه‌های سال‌های بعد هم بسیار موثر دانست و گفت: هر اندازه تفریغ بودجه به روزتر شود، معنای آن این است که ضریب نظارت مجلس افزایش پیدا می‌کند و بودجه اجرایی‌تر و قانون شفاف‌تر می‌شود و قانونگذاری آسانتر و با چشم بازتر انجام می‌گیرد.

 وی در باره ارایه‌گزارش تفریغ بودجه قبل از لایحه‌ بودجه توسط دیوان محاسبات برای اولین بار، گفت: دیوان محاسبات در سال‌های اخیر فعالیت خود را بیشتر کرده و در حال مکانیزه‌تر کردن کارهای خود بوده و هر روز به‌روزتر می‌شود.

  عضو کمیسیون اصل نود مجلس افزود: اخیرا هم دیوان اقدامات بسیار خوبی را انجام داده است که تفریغ بودجه 1385 را قبلا به مجلس ارایه داده و اخیرا هم تفریغ بودجه‌ی 86 را در اختیار مجلس گذاشته است.

نماینده‌ مردم همدان در خانه‌ ملت، با بیان این‌که هفته آینده تفریغ بودجه 85 را در مجلس قرائت خواهیم کرد، گفت: این مساله نشان می‌دهد دیوان محاسبات به دنبال به‌روز کردن تفریغ بودجه است و معنا و مفهوم آن هم این است که هر اندازه این تفریغ بودجه به خود لایحه بودجه و قانون بودجه نزدیک‌تر می‌شود، قدرت تصمیم‌گیری، نظارت و دقت نمایندگان افزایش پیدا می‌کند و ضریب اشتباهات و انحرافات پایین می‌رود. 

اسلام پناه: دیوان، چشم مجلس است 

 "علی اسلام پناه" نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس هم با تقدیر از اقدام دیوان محاسبات کشور در ارایه بهنگام گزارش تفریغ گفت: دیوان محاسبات یکی از اهرم‌های نظارتی کشور  بوده و چشم مجلس قلمداد می‌شود.
نماینده‌ مردم جیرفت و عنبرآباد تصریح کرد: اقدام  دیوان محاسبات در ارایه گزارش تفریغ بودجه قبل از ارایه لایحه بودجه 88 کار ارزشمندی است. 

علی اسلام‌پناه در ارزیابی ارایه‌ گزارش تفریغ بودجه قبل از لایحه بودجه توسط دیوان محاسبات به مجلس و اهمیت این کار، گفت: در نظام بودجه‌ای، مجلس آن چرا که تصویب می‌کند،‌ انتظار دارد به همان میزان و در جای خود هزینه و اختصاص پیدا کند و هر اندازه سیاست‌های راهبردهای و تحقق اهدافی که بودجه داشته، مشخص‌تر باشد، قطعا در نظام بودجه‌ سال آینده موثرتر است.

ی افزود: " یعنی اگر بدانیم واقعا بودجه‌ سال گذشته به جا خرج شده و واقعی بوده، این مساله امسال می‌تواند در بودجه‌ی سال 88 تاثیرگذار باشد. "

 آرین‌منش: دیوان، راهگشای نمایندگان ملت است

جواد آرین منش نماینده مشهد گفت: ارائه گزارش تفریغ بودجه قبل از لایحه‌ بودجه از سوی دیوان محاسبات اقدامی مفید، ارزشمند و راهگشای نمایندگان ملت است. 

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در گفتگو با روابط عمومی دیوان محاسبات کشور افزود: دیوان در سال جاری از سرعت بهتری در ارایه گزارش تفریغ بودجه برخوردار بوده که این مساله قابل تقدیر است. 

وی خاطرنشان کرد: معمولا بررسی عملکرد دستگاه‌ها مقدمه‌ای برای تصمیم‌گیری در خصوص بودجه‌ سال بعد است. بنابراین حداقل تفریغ بودجه‌ی سال 86 را در اختیار داریم و حتی دیوان محاسبات قول مساعد داده است که اطلاعاتی را  از 9 ماهه سال جاری هم در اختیار کمیسیون‌های مجلس قرار دهد. 
  
نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر به طور مثال آنچه که به کمیسیون فرهنگی مجلس ارایه شده عملکرد تبصره‌های بودجه‌ی سال 86 است. اگر چه تا حدودی با شیوه‌های بودجه‌ی سال گذشته و امسال متفاوت است، اما در هر حال اطلاعات خوبی را در مورد عملکرد دستگاه‌ها و میزان انطباق عملکردشان با قانون بودجه و تخلفاتی که در این زمینه داشته‌اند را در اختیار کمیسیون‌ها قرار داده که در نوع خود کم سابقه و ارزشمند است. 

تجری:  اقدام دیوان آثار ارزشمندی دارد

 نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی خود از اقدام دیوان محاسبات در ارایه‌ گزارش تفریغ بودجه قبل از ارایه‌ لایحه‌ بودجه از سوی دولت به مجلس، گفت: یقینا این اقدام دیوان محاسبات آثار ارزشمندی هم برای نظام و هم برای آینده‌  کشور خواهد داشت.

فرهاد تجری افزود: دیوان محاسبات بعد از مدت‌ها به وظیفه‌ قانونی و جایگاه نظارتی خود عمل کرده است که این کار جای تشکر و تقدیر از  زحمتکشان و مدیریت دیوان دارد که توانستند برای اولین بار به موقع این گزارش را به مجلس ارایه دهند.

وی تصریح کرد: " تفریغ بودجه هم تقویت و جایگاه نظارتی مجلس را می‌رساند و هم سلامت دستگاه‌ها را تضمین می‌کند. "

تجری اظهار داشت : قاعدتا زودتر از اینها باید گزارش‌های موردی، فصلی یا ماهیانه در خصوص وضعیت بودجه تهیه شود که کار به اینجا نکشد و زودتر از اینها مجلس در جریان انحراف دولت از موارد خواسته شده در لایحه‌ بودجه قرار گیرد و بتواند اقدام نظارتی خود را اعمال کند.

نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس گفت: در گذشته بسیاری ازمسوولان و حتی مجلس هم در مقابل تخلفات و انحراف دولت و دستگاه‌های دولتی از مصوبات مجلس یا سکوت اعمال می‌کردند و یا این مساله در فازتعقیبات قضایی و اداری می‌رفت و گزارش به افکار عمومی نمی‌رسید و در نهایت چندین سال زمان می‌برد که با مدیر متخلفی برخورد شود اما در حال حاضر با توجه به این رویکرد جدید دیوان محاسبات، نمایندگان مجلس در جریان صداقت دولت در عمل به مصوبات یا مشکلات و معضلاتی که باعث انحراف دولت از برنامه‌ای شده یا تخلفاتی که در جایگاه‌های مختلف دولتی به دلیل عدم عمل به قانون و مصوبه‌ی مجلس بوده، قرار می‌گیرند.

یوسفیان: دیوان باید سریع باشد

عزت‌الله یوسفیان هم اقدام دیوان محاسبات در ارایه‌ گزارش تفریغ بودجه قبل از ارایه‌ی لایحه‌ی بودجه را قابل تقدیر دانست. 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه‌ی مجلس شورای اسلامی در این رابطه، گفت: گزارش تفریغ بودجه به کار کارشناسان دستگاه‌ها بیشتر می‌آید. درواقع کسانی که اهل فن و بودجه بوده و در این مسیر هستند به خصوص اعضای کمیسیون‌های مجلس به این گزارش نیاز دارند.

به گفته یوسفیان، ارایه گزارش تفریغ قبل از لایحه بودجه سال بعد، یک اقدام مثبت است که بتوانند دید بهتری نسبت به بودجه‌ سال بعد داشته و  روند عملکرد دولت را در این مسیر بسنجند.  

نماینده مردم آمل، اقدام دیوان محاسبات را کار مناسب، خوب و جدیدی دانست که در بررسی و تصویب بودجه بسیار کمک کننده خواهد بود.

یوسفیان افزود: در حقیقت تفریغ بودجه کارنامه‌ی مالی دولت است یعنی نشان می‌دهد بودجه‌ی دولت در بخش مالی چگونه خرج شده و چگونه توانسته در این راستا کار کند. 
 
به اعتقاد وی، همه ارکان دیوان در جای خود باید این سرعت را داشته و هر اقدامی را مانند تفریغ بودجه امسال سریع آماده کنند تا کارشان بیشتر قابل تقدیر باشد.

حجازی: بودجه‌نویسی، مطلوب‌تر می شود

نماینده مردم همدان در خانه‌ ملت در ارزیابی خود از ارایه‌ گزارش تفریغ بودجه برای اولین بار توسط دیوان محاسبات کشور قبل از ارایه لایحه بودجه گفت: روال صحیح کار این است که ابتدا باید تفریغ بودجه به مجلس ارایه و بررسی شود، بعد لایحهی بودجه تقدیم و مورد بررسی قرار گیرد.

سید محمد حجازی، تصریح کرد: به دلیل مشکلاتی که در طول سال‌های قبل وجود داشته و یا عدم امکان گزارش تفریغ بودجه به تاخیر می‌افتاد، اما امسال این گزارش به هنگام به مجلس ارایه شد.  

وی خاطرنشان کرد: تفریغ بودجه یعنی عملکرد آن چه که در بودجه صورت گرفته است، لذا وقتی عملکرد گذشته در دسترس ما قرار گیرد، می‌توانیم مطالعه مناسبی را نسبت به توانایی‌های دستگاه اجرایی برای اجرای برنامه‌ی بعدی داشته باشیم.

  حجازی تصریح کرد: اگر این مساله به عنوان یک سنت مراقبت شود و در سال‌های بعد هم به انجام برسد، روند بودجه‌نویسی ما در سال‌های آتی مطلوب‌تر خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها