امی ویگرز: زیست‌شناس سلول‌های بنیادین

امی ویگرز یکی از چهر‌های جوان انستیتو تحقیقات سلول‌های بنیادین در دانشگاه هاروارد به شمار می‌آید. وی در سال 1999 در حال به پایان بردن تحصیلات خود در مقطع دکتری بود که با تماسی تلفنی از سوی سازمان ملی ثبت مغز استخوان آمریکا زندگی‌اش با تحولی شگرف روبه‌رو شد.
کد خبر: ۲۲۵۹۵۰

 او سال‌ها پیش خود را به عنوان داوطلب برای اهدای مغز استخوان خود معرفی کرده بود و اکنون به کمک او نیاز بود. شاید همین موضوع هیجان برانگیز «امی» را تحریک کرد تا به تحقیقات گسترده‌ای در زمینه سلول‌های بنیادین مغز استخوان پرداخته تا آنجا که پروژه‌های مربوط به دوران پسادکتری خود را نیز در زمینه سلول‌های بنیادین بالغ به سرانجام رساند.

امروز امی 35 ساله است و رهبری گروهی از محققان را بر عهده دارد که روی سلول‌های بنیادین بالغ کار می‌کند یعنی آن دسته از سلول‌های بنیادینی که خون و بافت ماهیچه‌ای در بدن تولید می‌کنند. وی همچنان به تحقیقات خود ادامه می‌دهد تا به کشف این موضوع بپردازد که بدن چگونه به تنظیم فعالیت این سلول‌ها می‌پردازد. از آن گذشته امی از جمله محققان سرشناسی در جهان به شمار می‌آید که به دنبال کشف چگونگی استفاده از سلول‌های بنیادین در درمان بیماری‌هاست. نکته جالب توجه درخصوص تحقیقات امی این است که وی در حال دستیابی به این یافته هیجان‌انگیز است که چگونه سلول‌های خونی بین خون و مغز استخوان در رفت و آمد بوده و از آن گذشته چگونه تکثیر می‌شوند. این تحقیقات خیره‌کننده می‌تواند با ارتقای کیفیت حیات سلول‌های پیوند زده شده، تاثیرگذاری تکنیک پیوند مغز استخوان را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. امی در تابستان سال 2008 تحقیقات جالب توجهی را منتشر کرد که در آنها نشان داده می‌شود هنگامی که سلول‌های بنیادین ماهیچه‌ای به موشی که به نوعی از نارسایی ماهیچه‌ای مبتلاست، پیوند زده می‌شود، عملکرد ماهیچه‌ای موش به میزان قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند.

ویگرز در این خصوص می‌گوید: برای ما خیلی جالب بود چون بدن موش‌ها بلافاصله شروع به تولید فیبرهای ماهیچه‌ای جدید کردند. البته ما راه طولانی برای کاربردی کردن این تحقیقات در انسان داریم اما بی‌شک این مطالعه پروژه‌ای ترغیب‌کننده بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها