سینمای دفاع مقدس باید به ادبیات داستانی جنگ مراجعه کند

محمدرضا شرف‌الدین، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در نشست «بررسی وضعیت امروز سینمای دفاع مقدس» خبرگزاری فارس گفت: ما آماده هزینه کردن برای کارهای تحقیقاتی هستیم.
کد خبر: ۲۰۴۰۹۵
وی افزود: امروز زمان آن است که به ادبیات داستانی جنگ مراجعه کنیم و آثار فاخر خود را با کمک آن بسازیم، مانند سینمای دفاع مقدس که باعث ارتقای سینمای ملی شد، باز هم در راه ارتقا بالاتر برویم.

شرف‌الدین در ادامه درباره تصمیم نیروی مقاومت بسیج برای تولید فیلم گفت: با تغییراتی که در فرماندهی سپاه و بسیج ایجاد شد، فرماندهی محترم نیروی مقاومت بسیج قصد ورود به مبحث تولید فیلم‌های سینمایی را در چند محور دارد.

وی درخصوص این محورها گفت: اولین محور وقایع جنگ و نیروی مقاومت بسیج در مبارزه با گروهک‌ها و تثبیت مفاهیم انقلاب است، دومین محور ادامه فعالیت‌های بسیج پس از جنگ و حضور این نهاد در عرصه‌های مختلف اجتماعی و دستاوردهای علمی است و سومین محور، موضوعاتی است که مستقیما به بسیج ربط ندارد ولی جزو افتخارات ملی است مانند موفقیت‌های علمی، صنعتی، ورزشی، هنری که برای کشور ما افتخار آفریده‌اند و این موضوع هم در مورد افراد افتخارآفرین صدق می‌کند و هم به وقایع افتخارآفرین می‌پردازد.

این مباحثی است که بسیج قصد ورود به آن را دارد و ساخت این آثار از طریق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس انجام می‌شود و انجمن وظیفه معرفی فیلمسازان، تحقیق و پژوهش در مورد موضوع و کارهای اجرایی را به عهده دارد. البته این مبحث خارج از حمایت‌های معاونت سینمایی نیست و این معاونت هم در آن حمایت دارد.

در ادامه این نشست، شرف‌الدین با تاکید بر اهمیت بحث اقتباس ادبی در سینما و لزوم توجه به آن در سینمای دفاع مقدس گفت: سینمای هالیوود وقتی در موضوعات روزمره، دچار رکود شد و آثار افول در آن پدید آمد به ادبیات روآورد و آثار کلاسیک‌ هالیوود همه زمانی تولید شدند که سینما از رونق افتاده بود و انرژی موجود در آثار ادبی به سینما تزریق شد و این سینما، سینمایی است که در ذات خود، موفق است.

ما متاسفانه سینمای ارزانی داریم و نتوانسته‌ایم استانداردهای سینمایی را از لحاظ نگاه اقتصادی در سینما پیاده کنیم. وقتی سینمای اقتصادی نداریم، باید آثار ارزان بسازیم و تهیه‌کننده به دنبال سود خود در تولید باشد نه در پخش فیلم و تا وقتی این نگاه وجود دارد، هرگز فیلم فاخر ساخته نمی‌شود.

وی افزود: وقتی سینما ارزان مانده و تولیدات ما نسبت به سینما ارزان تولید می‌شود، باید دنبال علت بگردیم. تولید فیلم فاخر نیازمند هزینه مناسب است؛ به طوری که نه تنها هزینه مالی، بلکه هزینه زمان و اندیشه هم باید در آن محاسبه شود. باید توجه داشت که ورود به عرصه ادبیات داستانی در سینما، گران و هزینه‌بر است و به همین خاطر، کسی وارد آن نمی‌شود.

این یکی از شاخه‌هایی است که دولت باید به صورت جدی در آن سرمایه‌گذاری کند و به هر قیمتی هست، ادبیات داستانی را به سینما پیوند دهد، چون ادبیات داستانی یکی از زیرساخت‌های مهم سینماست.

آن‌وقت وقتی کار فاخری در سینما انجام شود، خود به خود برای بازگشت سرمایه‌اش تلاش می‌کنیم و درهای صنعت سینمای ما به اطراف جهان باز می‌شود، در محدوده مرزها نمی‌مانیم و حضور فیلم‌های ایرانی تنها محدود به حضورهای جشنواره‌ای نخواهد شد بلکه این سینما از نظر تجاری در سطح دنیا سودآور خواهد بود.

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با انتقاد از وضعیت کلی سینما در ایران گفت: سینمای ما به لحاظ این ‌که به موضوعات سطحی، ابتدایی، پیش پا افتاده و گاهی خارج از واقعیت و اصالت اجتماعی‌اش می‌پردازد، توسری خورده و کوتوله مانده است و البته این نظر من است. من معتقدم برای این‌ که این سینما بالا بیاید، باید به ادبیات داستانی مراجعه کنیم.

اگر دقت کنیم، می‌بینیم هر جا که سینمای جهان دچار کمبود شده است با رویکرد به ادبیات ماندگار ، این نقیصه را جبران کرده‌ایم و چون ادبیات داستانی در تمام دنیا غربال شده و چکیده تفکر بشر است و همان است که سینما را بالا می‌برد ، برای قیمتی کردن سینما، ما نیز باید لباس ماندگار ادبیات کهن و ماندگار خود را به تن سینما بپوشانیم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها