انتخابات مصر:

52هزار نامزد حزب‌حاکم،21 نامزد مخالف

90 درصد نامزدهای حزب حاکم مصر در انتخابات روز سه‌شنبه شوراهای شهرهای این کشور هیچ رقیبی ندارند.
کد خبر: ۱۶۶۷۸۷

 حزب حاکم دمکراتیک‌ ملی حسنی مبارک رئیس جمهوری برای هر 52 هزار کرسی شوراها نامزد معرفی کرده در حالی‌که فقط به 21 نامزد حزب مخالف اخوان‌المسلمین اجازه شرکت در انتخابات داده شده است.

 به‌دنبال مبارزه حفقان‌آور دولت با مخالفان، اخوان‌المسلمین انتخابات را تحریم کرده است. اهمیت این انتخابات در آن است که اصلاح قانون اساسی در سال 2005 ایجاب می‌کند نامزدهای ریاست جمهوری حمایت اعضای شوراها را جلب کنند.

احزابی که خیال دارند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند، از جمله اخوان‌المسلمین، که اعضای آن به‌عنوان نمایندگان مستقل در پارلمان حضور دارند، برای شرکت در انتخابات به‌حمایت حداقل 10 عضو هر شورای محلی در حداقل 14 استان نیاز دارند.

انتخابات ریاست جمهوری بعدی قرار است سال 2011 برگزار شود که انتظار می‌رود حسنی مبارک 79 ساله به نفع فرزندش جمال، که از اعضای ارشد حزب دموکراتیک ملی است، کنار برود.

اخوان‌المسلمین ابتدا حدود 4 هزار نامزد برای انتخابات شوراها معرفی کرده بود اما بسیاری از آنان در ماه‌های اخیر زندانی یا از شرکت در انتخابات منع شدند و فقط 21 نفر باقی‌ماندند! در نتیجه اخوان المسلمین انتخابات را تحریم کرد و از مردم مصر نیز خواست از شرکت در انتخابات خودداری کنند.

حسین ابراهیم معاون جناح اخوان المسلمین در پارلمان  روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ما تصمیم گرفته‌‌ایم انتخابات شوراها را تحریم کنیم و از مردم می‌‌‌‌خواهیم رای ندهند.

وی گفت: مسوولان برای محروم کردن نامزدهای اخوان به «راه‌های غیرقانونی و غیراخلاقی» متوسل شده‌اند از جمله «دستگیری هزار عضو آن، ایجاد موانع اداری در سر راه ثبت‌نام نامزدها و استفاده از زندانیان به عنوان گروگان.»

محمد مهدی عاکف رهبر اخوان المسلمین «بی‌احترامی رژیم به تصمیم‌های قوه‌قضاییه و نقض آشکار قانون اساسی و جلوگیری از شرکت نامزدهای این حزب در انتخابات شوراها را به وسیله دولت» محکوم کرد.

ابراهیم اعلامیه عاکف را قرائت کرد که در آن وی رژیم را متهم کرده «هزار حکم دادگاه» را که مسوولان را موظف می‌کرد به نامزدهای اخوان المسلمین اجازه شرکت در انتخابات بدهند، نادیده گرفته است.

عاکف گفت: ما به مبارزه سیاسی و قانونی برای بی‌اعتبار کردن انتخابات شوراها ــ در صورت برگزاری آنها ــ ادامه می‌دهیم.

این گروه اعلام کرده است دولت مایل است پس از این که اخوان‌المسلمین 20 درصد کرسی‌های پارلمان را به دست آورد، از شکست انتخاباتی دیگری اجتناب کند.

گزارش‌های مطبوعات حاکی است فقط 700 نفر از 17000 عضو حزب مخالف لیبرال «وفد» و حدود 400 عضو حزب چپگرای «تاگامو» موفق به ثبت‌نام شده‌اند. مخالفان از مانع‌تراشی‌های اداری و حتی حملات فیزیکی به خود در محل‌های ثبت‌نام شکایت دارند.

سازمان‌های بین‌المللی مبارزه دولت با نامزدهای مخالف را محکوم کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه نامی از این سازمان‌ها نبرده است، اما دولت امریکا از حامیان اصلی رژیم مصر است و مصر پس از رژیم صهیونیستی دومین دریافت‌کننده بزرگ کمک‌های خارجی امریکاست.


منبع: خبرگزاری فرانسه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها