امیر نادری

حربه تازه برای ساختار شکنی

حملات دقیق یکی از رئوس استراتژی جدید ایالات متحده در جنگ با به اصطلاح ترور است که ارتش امریکا پس از حوادث یازدهم سپتامبر 2001میلادی در قالب آن چند منطقه را در گوشه و کنار گیتی هدف قرار داده است. حمله روز گذشته به روستایی در جنوب سومالی به فاصله چند روز پس از اعزام ناوهای امریکایی به سواحل لبنان برای مداخله احتمالی در این کشور با هدف حمایت از دولت «فواد سنیوره » و اقدام علیه نیروهای اپوزیسیون همزمان با حمایت های همه جانبه واشنگتن از اسرائیل که از سلاح های امریکایی برای کشتار مردم غزه استفاده می کند، صورت گرفت.
کد خبر: ۱۶۳۱۵۶

این اقدامات اگرچه به بهانه مبارزه با تروریسم و حمایت از دولت های دموکراتیک انجام می شود اما در واقع بخشی از استراتژی تهاجمی جدید امریکا است . با این حال به نظر می رسد با نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا در ماه نوامبر سال جاری میلادی نظامی گری واشنگتن وارد فاز جدیدی شده است.

جمهوری خواهان که به واسطه عملکرد بوش در هشت سال گذشته اکنون در موقعیت ضعیفی قرار دارند با دور جدید اقدامات خود علیه آنچه آن را تروریسم بین المللی می خوانند، سعی دارند با القای ترس به امریکایی ها و تاکید بر این که حزب جمهوری خواه قاطعیت بیشتری در رویارویی با تهدیدها نشان می دهد ضعف خود در برابر دموکرات ها را جبران کنند.

این هدف جز در سایه تشدید بی ثباتی در عرصه بین المللی عینیت نخواهد یافت . حمایت آشکار و نهان امریکا از اقدامات تحریک آمیز کلمبیا در امریکای لاتین ، تشویق زمامداران کوزوو به اعلام استقلال از صربستان ، تهاجم موشکی به منقطه ای در مرز پاکستان و افغانستان و حمله اخیر به سومالی همه نمادهایی از سیاست جدید جمهوری خواهان در ماههای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری است.

شاید به همین دلیل است که تمامی مقامات امریکایی که روز گذشته به حمله موشکی به سومالی واکنش نشان دادند به صراحت از عزم ارتش امریکا برای حمله به هر نقطه ای که احتمال حضور تروریست ها در آنجا وجود داشته باشند، خبر دادند.

تخریب دو واحد مسکونی در دهکده ای در سومالی نقض آشکار تمامیت ارضی و حق حاکمیت این کشور است اما از دیدگاه استراتژیست های ارتش امریکا با گسترش شبکه های تروریستی دیگر مقوله حق حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها معنایی ندارد و واشنگتن محق است هر زمان لازم بداند به ارتش دستور دهد به هر کجا که لازم باشد برای از میان برداشتن کسانی که براساس تعریف امریکایی ها تروریست هستند، اقدام کند.

اگرچه از نگاه زمامداران واشنگتن این اقدامات نه تنها عامل اشاعه هرج و مرج نیست که انجام شان برای اعاده امنیت و ثبات به جهان لازم است اما به روشنی بیانگر آن است که امریکا به حق حاکمیت ، تمامیت ارضی و استقلال کشورها بهایی نمی دهد و ابتدایی ترین قوانین و مقررات بین المللی را زیرپا می گذارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها