تنور انتخابات داغ می شود

اصلاح طلبان: در صحنه می‌مانیم

ائتلاف اصلاح طلبان ، رقیب اصلی ائتلاف اصولگرایان، با صدور بیانیه ای ضمن اعلام حضور خویش در عرصه انتخابات، از همه آحاد ملت خواست تا در این صحنه سرنوشت فعالانه شرکت کنند. با این حال، گزارشهای منتشره حکایت از آن دارد که اصلاح طلبان از دستیابی به ائتلاف کامل با احزاب همفکر خود بازمانده اند و در نتیجه، با چند فهرست وارد میدان خواهند شد. حزب "اعتماد ملی" به ریاست "مهدی کروبی" از جمله تشکلهایی است که گفته است با ائتلاف اصلاح طلبان همراهی نخواهد کرد.
کد خبر: ۱۶۱۴۶۶

ائتلاف اصلاح طلبان که مجموعه خود را "یاران خاتمی" و متشکل از سی حزب و تشکل سیاسی و اجتماعی ،  مدیرانی با سابقه و تابع دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی که در قانون اساسی متجلی است، خوانده ، در بیانیه خود تصریح کرده است: " ما در عین اعتراض به حذف نیروهای خود از صحنه و با نگرانی از روند اجرایی سایر مراحل انتخابات با توکل به خداوند و مستظهر به عنایت و هوشیاری مردم می‌کوشد تا در حوزه‌های اندکی که امکان رقابت فراهم آمده است در صحنه حضور داشته باشد و از ملت بزرگوار ایران که همیشه در مواقع حساس راه انحراف را بر منحرفان بسته است می‌خواهد که با اندیشیدن به وضع کنونی و توطئه‌هایی که از بیرون و درون علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد برای رسیدن به وضعی مطلوب‌تر نامزدهای پیشنهادی ائتلاف اصلاح‌طلبان را برگزینند."

این ستاد گفته است که در بیش از دو سوم حوزه های انتخابیه نامزد تایید صلاحیت شده  ندارد. در همین حال، خبرگزاری مهر امروز گزارش داد در جلسه شب گذشته ستاد ائتلاف اصلاح طلبان که با حضور سید محمد خاتمی برگزار شد، وی بر لزوم ارائه لیست از سوی این ستاد در شرایط موجود و حتی عدم وجود نامزدهای کافی تاکید کرده است.

بر اساس این گزارش، اعضای ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان در جلسه یکشنبه شب خود با سید محمد خاتمی، رئیس بنیاد باران ضمن بررسی آخرین وضعیت  بررسی صلاحیت‌ ها به این نتیجه رسیدند که این ستاد برای حضور و رقابت در انتخابات مجلس هشتم در تهران از نامزدهای اختصاصی کافی  و شرایط لازم برخوردار نیست؛ اما خاتمی بر حضور نامزدهای باقی مانده این ستاد در انتخابات مجلس هشتم تاکید کرد و از اعضای ستاد ائتلاف خواست تا با تمام توان برای راهیابی نامزدهای باقی مانده، به مجلس تلاش کنند.

خاتمی از اعضای ستاد ائتلاف اصلاح طلبان خواست تا با تمام توان برای راهیابی نامزدهای باقیمانده به مجلس تلاش کنند.

به گفته مهر، دیدار اعضای ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با خاتمی امروز نیز ادامه خواهد یافت تا این ستاد برای چگونگی ارائه لیست در تهران و تدوین آخرین راهکارها و سیاست ها به جمع‌ بندی لازم برسند.

اصلاح طلبان و تعیین شرط

در همین حال، عبدالله ناصری سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفت: با توجه به این که محدوده انتخاب کاندیداهای اصلاح طلب محدود شده وبرخی نیروهای دیگر نیز به عنوان گزینه های مورد حمایت توسط ستاد ائتلاف  اصلاح طلبان مطرح شده اند، این ستاد سه شاخص اصلی را برای حمایت از کاندیداها مد نظر قرار داده است.

وی افزود: اولین ملاک مورد نظر برای حمایت ستاد ائتلاف اصلاح طلبان این است که  احتمال کسب آرای نامزد مورد حمایت بالای 50 درصد باشد. دوم اینکه وی مشی اصلاحات و چارچوب و فعالیت حرکت و فعالیت اصلاحات در 10 سال گذشته را بپذیرد و سومین شرط اینکه کاندیداهای مورد حمایت نباید حرکت اصلاح طلبی را تخطئه کرده باشند.

ناصری در این باره توضیح داد که بر اساس شنیده ها برخی از کاندیداها توسط شورای نگهبان دعوت شده و فعالیت های اصلاح طلبانه خود را انکار کرده اند، چنانچه این موارد صحت داشته باشد و توبه نامه ای در این رابطه امضا کرده باشند در لیست ستاد ائتلاف اصلاح طلبان قرار نمی گیرند.

سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان همچنین گفت که این ستاد در شهر تهران نمی تواند لیست کاملی داشته باشد و پس از استعفای دکتر عارف موضوع سرلیستی آن نیز منتفی شده است.

شعار ائتلاف اصلاح طلبان

ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفته است که در انتخابات مجلس هشتم که روز 24 اسفند جاری برگزار  می شود، با شعارهای چهارگانه "سیاسی- اجتماعی"، "اقتصادی"، "فرهنگی" و "سیاست خارجی" پا به عرصه تبلیغات می گذارد اما شعار اصلی آن، "همراه شو عزیز" خواهد بود.البته، این شعار اندکی بیشتر است و کامل آن در سایت اصلاح طلبان چنین نوشته شده:"همراه شو عزیز! کاین درد مشترک هرگز جداجدا درمان نمی شود."

به گزارش خبرگزاریها، "کنترل گرانی و ایجاد رونق اقتصادی"، شعار اقتصادی؛ "مقابله با تحجر و دفاع از اندیشه های امام خمینی (ره)"، شعار فرهنگی و  "ارتقای منزلت ایران و کرامت ایرانیان در عرصه بین الملل"، شعار سیاست خارجی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

فهرست نهایی، فردا سه شنبه

حسین مرعشی رییس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در تهران گفت: با توجه به ردصلاحیت اکثر کاندیداهای ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در تهران ما برای نهایی کردن لیست خود با مشکل مواجه شده ایم اما ظرف امشب یا فردا لیست خود در تهران را نهایی می کنیم.

وی در گفت وگویی که خبرگزاری مهر آن را منتشر کرد،  درباره تعداد کاندیداهای اصلاح طلبان در تهران گفت: بعید می دانم لیست انتخاباتی ما بیشتر از 20 نفر باشد، البته قصد داریم تا جایی که امکان داشته باشد یک لیست حداکثری ارائه کنیم.

این عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در باره اشتراکات لیست ائتلاف با سایر گروه های اصلاح طلب اظهارداشت:  اشتراکات این لیست هنوز مشخص نیست اما تا فردا این موضوع نهایی می شود و احتمال دارد از بقیه گروه های اصلاح طلب یارگیری کنیم.

جبهه مشارکت: می مانیم 

الهه کولایی عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی گفت: در انتخابات شرکت می‌کنیم چون نظام را از خود می‌دانیم و معتقدیم آینده کشور در گرو رفتار تک تک ماست.

به گزارش خبرگزاری فارس، کولایی در نشست «بایدها و نبایدهای مجلس هشتم» در دانشگاه تهران گفت: "فکر می‌کنم ملتی هستیم که کمتر تاریخ می‌خوانیم و برای همین دچار تکرارهایی هستیم که جنبه تراژدیک به خود می‌گیرد، ما مردم ایران که در آستانه قرن بیستم جنبش مشروطه را تجربه کردیم پایان قرن بیستم را نیز با همین جدال‌ها پشت سر گذاشتیم که بیانی از چالش مدرنیسم و سنت‌گرایی را در ایران نشان می‌دهد. "

وی افزود: در همه دنیا مردم هم پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند و هم خواستار محقق شدن خواست‌های خود می‌شوند و از آن مهمتر اینکه چهار سال تا انتخابات دوره بعد در خانه نمی‌نشینند بلکه ابزارهایی برای کنترل نمایندگان خود در اختیار دارند.

جبهه مشارکت: در انتخابات شرکت می‌کنیم چون نظام را از خود می‌دانیم و معتقدیم آینده کشور در گرو رفتار تک تک ماست.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مردم همواره پاسداری، حفظ و داوم حیات نظام جمهوری اسلامی را تضمین کرده اند، گفت: آیا مردم صاحب حق هستند یا تنها زینت هستند؟ در نظام‌های دمکراتیک مردم صاحب حق هستند، امام نیز میزان را رای ملت می‌دانستند.

عضو شورای مرکزی حزب مشارکت با تحلیل عملکرد مجلس ششم و رخدادهای مربوط به آن افزود: از گذشته‌ها باید درس گرفت آنچه به ما ضربه زد تفرقه و تشتت بود، وحدت اصلاح طلبان دوم خرداد را به وجود آورد اما تشتت ‌آرای ما در انتخابات شورای شهر باعث شد رقیب پیروز شود. از یکسال پیش و به رغم فشارهای فراوان که حتی سالنی برای برگزاری کنگره هم ندادند، بنا بر ائتلاف اصلاح‌طلبان گذاشتیم، تلاش کردیم تا لیست‌هایمان در سراسر کشور یکسان باشند. خوشبختانه به یک انسجام هم رسیدیم و در حوزه‌هایی که امکان رقابت هست در انتخابات شرکت می‌کنیم چون کشور و نظام را از خود می‌دانیم و آینده کشور در گرو رفتار تک تک ما است.

اعتماد ملی: پای کار ایستاده ایم

رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه مبنای حرکت این حزب ، تفکر امام است گفت: بنای ما شرکت جدی در انتخابات مجلس هشتم است و ما تا آخر پای کار ایستاده ایم.

وی عصر امروز در سلسله نشست های " انتخابات مسئولیت و سرنوشت" که به میزبانی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در این دانشگاه برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تحزب در کشور گفت: حزب کانونی از انرژی ها ، ظرفیت ها و تخصص های گوناگون است که می تواند برای اداره کشور مفید و موثر باشد.

منتجب نیا حضور نیافتن در صحنه انتخابات را اشتباه سیاسی توصیف کرد و افزود: پیامدهای این اشتباه دامنگیر ما خواهد شد و ما در قبال آن مسئول هستیم.

وی بار دیگر ائتلاف با سایر گروههای اصلاح طلب را رد کرد و گفت: ضرورتی ندارد اصلاح طلبان یا اصولگرایان حتما یک فهرست داشته باشند.

وی با رد سخن یکی از اعضای حزب مشارکت که فعالیت های کروبی را گدایی صلاحیت از شورای نگهبان نامیده بود گفت: آقایان خاتمی، هاشمی و کروبی برای احقاق حق رد صلاحیت شدگان تلاش می کنند اما کروبی تلاش بیشتری دارد و شبانه روز پیگیر حقوق رد صلاحیت ها است، دفاع از حق رد صلاحیت شدگان به معنای گدایی صلاحیت نیست.

عضو حزب اعتماد ملی: حضور نیافتن در صحنه انتخابات، یک اشتباه سیاسی است و پیامدهای آن دامنگیر ما خواهد شد.

به گفته منتجب نیا، حزب اعتماد ملی در 160 کرسی مجلس امکان رقابت دارد.

ائتلاف از نوعی دیگر

در همین حال، فاطمه کروبی سخنگوی ائتلاف مردمی اصلاح طلبان که تشکلی غیر از ائتلاف اصلاح طلبان است، از تشکیل جلسه مشترک بین هیات رییسه ستاد ائتلاف مردمی اصلاح‌طلبان و ستاد حزب اعتماد ملی خبر داد و گفت که در این نشست در مورد 17 کاندیدای مشترک در تهران توافق شده است.

به گزارش ایسنا، جلسه مشترک هیات رییسه ستاد ائتلاف مردمی اصلاح‌طلبان و ستاد حزب اعتماد ملی یکشنبه‌شب در محل ستاد ائتلاف برگزار شد و درباره تعیین کاندیداهای تهران بحث و تبادل نظر به عمل آمد و در نتیجه هیات رییسه دو ستاد بر تایید 17 نفر به عنوان کاندیداهای مشترک در تهران به توافق رسیدند.

ایسنا به نقل از فاطمه کروبی افزود: بنا شد برای تکمیل لیست جلسه ادامه داشته باشد و پس از رایزنی با دیگر گروه‌های اصلاح‌طلب تصمیم مقتضی اتخاذ شود.

وی ادامه داد:این ائتلاف در صورتی کاندیداهای دیگر احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب را در لیست خود قرار خواهد داد که آن‌ها هم کاندیداهای اختصاصی این ائتلاف را در لیست‌شان قرار دهند.

تبلیغات گسترده اصلاح طلبان

هدایت آقایی یک عضو ستاد ائتلاف اصلاح طلبان گفت: نتایج بررسی صلاحیتها نشان می دهد که اصلاح طلبان بسیار کمتر از حد انتظار امکان رقابت دارند اما با این وجود حاضرند در انتخابات حضوری فعال داشته باشند.

آقایی در گفت وگو با مهر خاطرنشان کرد: ائتلاف اصلاح طلبان در طول ایام تبلیغات انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی در استانها و تهران فعالیت پرشوری خواهند داشت.

ائتلاف اصلاح طلبان در  ایام تبلیغات انتخابات مجلس در تهران و استانها   فعالیت پرشوری خواهد داشت.

حسین مرعشی نیز در گفتگوی امروز خود با خبرگزاری مهر از نهایی شدن لیست طی امروز یا فردا خبر داده که بر این اساس در نشست امروز ستاد ائتلاف به احتمال فراوان در این خصوص تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.

پیش از این گفته شده بود که طیف متمایل به جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین در ائتلاف اصلاح طلبان معتقد به عدم ارائه لیست و یا حداقل انتشار لیستی چند نفره به نشانه اعتراض هستند که جابجایی مرعشی به جای مرتضی حاجی با این قضیه مرتبط بوده است.

همچنین پیش از این اخباری مبنی بر توصیه هاشمی و خاتمی به طیف معتدل ائتلاف اصلاح طلبان و بویژه کارگزاران برای ارائه لیست کامل، حتی با استفاده از نیروهای مستقلی که مخالفتی با اصلاحات ندارند، منتشر شده بود.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها