قدمت دیرینه نودل در شرق آسیا و ماکارونی در غرب و مدیترانه

سوال های بسیاری مطرح است که نودل و ماکارونی یا همان رشته ابتدا در کجا تولید و مصرف شده است؟ محور اصلی پاسخ به این پرسش، تکامل تولید گندم، میزان تولید، افزایش مصرف آرد و جنس گندم و آرد است.
سوال های بسیاری مطرح است که نودل و ماکارونی یا همان رشته ابتدا در کجا تولید و مصرف شده است؟ محور اصلی پاسخ به این پرسش، تکامل تولید گندم، میزان تولید، افزایش مصرف آرد و جنس گندم و آرد است.
کد خبر: ۱۴۶۸۲۲۴

سه نظریه وجود دارد که آن را به غرب آسیا، چین و ایتالیا مرتبط می دانند و معتقدند که اولین بار رشته نودل از آرد گندم در این مناطق درست شده و به بازار آمده است.

عده ای در مورد نظریه غرب آسیا می گویند که تولید رشته به تمدن بین النهرین و غرب فلات ایران برمی گردد.

زیرا تکامل گندم در این منطقه و از جمله در منطقه الموت قزوین بوده و رشته از آرد گندم در این منطقه تولید و مصرف شده است. در نتیجه به طور قطع تولید گندم و مصرف آرد و رشته ریشه در ایران داشته است. غذاهایی مانند آش رشته، رشته پلو نیز ریشه در این فرهنگ باستانی دارد.

اما به تدریج متناسب با بارندگی و خاک مناسب در سراسر جهان، تولید گندم در شرق و غرب عالم بیش از ایران افزایش یافته و در نتیجه نودل و ماکارونی نیز در این کشورها شهرت بیشتری یافته است. با تولید گندم در غرب و شرق جهان، رشته هایی مانند نودل در شرق، ماکارونی و پاستا در غرب تولید و با فرهنگ و ذائقه این کشورها سازگار شده اند. بنابراین از چین تا ایتالیا بیش از 6 هزار کیلومتر کشورهایی بوده اند که به نوعی رشته و نودل با آرد گندم را به شکل های مختلف از تمدن های فلات ایران و بین النهرین آموخته و به کشور خود برده و مصرف کرده اند.

در نظریه دوم، چینی ها به یافته های تاریخی از رشته در شمال چین اشاره دارند و در نظریه سوم ایتالیایی ها به فرهنگ غذای مدیترانه اشاره می کنند.

چین و ایتالیا دو کشوری هستند که به شدت با یکدیگر در این موضوع رقابت دارند و هر یک نودل یا ماکارونی یا رشته با آرد گندم را به خود نسبت می دهند.

اما مهم نیست که چه کسی شروع به تولید و خوردن رشته کرده است مهم این است که تمام جهان به آن علاقه دارند و سرانه مصرف آن به شدت رشد کرده و میلیاردها وعده در جهان مصرف می شود.

قدمت دیرینه نودل در شرق آسیا و ماکارونی در غرب و مدیترانه

اهمیت نودل و ماکارونی به این است که همه این کشورها از آرد گندم و حتی برنج رشته را به عنوان یک غذای خوشمزه درست کرده و خورده اند. مهم این است که نودل با پایه آرد گندم، سالم و خوشمزه و با ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن است که حتی ورزشکاران و سامورایی ها در ژاپن به آن علاقه داشته اند.

بنابراین مصرف نودل و ماکارونی در سراسر جهان پخش شده و از ژاپن تا چین و ایران و ایتالیا، تا آمریکا و کانادا مصرف سرانه آن به شدت رشد کرده و سالانه میلیاردها وعده نودل در رستوران ها، خانه ها و فروشگاه ها مصرف می شود و آمارها از رشد شدید آن خبر می دهند و گفته می شود که تا سال 2025 از 120 میلیارد بسته نودل در کل جهان عبور می کند.

رتبه

کشور

مصرف در 2022 به میلیارد بسته

مصرف در 2022-2018

-

جهان

115

547

1

چین و هنک کنگ

45

217

2

اندونزی

14.3

65

3

ویتنام

8.5

26

4

هند

7.6

35

5

ژاپن

6.1

29

6

آمریکا

5.2

24

7

فیلییپین

4.3

21

8

کره جنوبی

4

20

9

تایلند

3.9

18.2

10

برزیل

2.8

13.3

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها