مواد لازم برای ۲ نفر
پیاز: ۱ عدد بزرگ
سینه مرغ: ۱۰۰ گرم
برنج: ۱.۵ پیمانه
کشمش: نصف پیمانه
لپه: نصف پیمانه
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به مقدار کافی
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین و زیره: به مقدار کافی
زردچوبه، پاپریکا و پودر تخم گشنیز: به مقدار کافی
طرز تهیه کشمشپلو
ابتدا پیاز را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم و سپس تفت میدهیم تا سبک و شیشهای شود. در ادامه نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر پاپریکا و پودر تخم گشنیز را به پیاز اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم. در این مرحله زمانی که عطر و طعم ادویهها آزاد شد، سینه مرغ را به آن اضافه میکنیم. سپس تفت میدهیم تا گوشت مرغ تغییر رنگ بدهد. در ادامه به اندازه کافی آب به سینه مرغ اضافه میکنیم، سپس در قابلمه را میبندیم. حالا اجازه میدهیم سینه مرغ به مدت یک ساعت درون آب جوش بماند. در ادامه لپه را جداگانه میپزیم. در این مرحله اجازه میدهیم لپه به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون آب جوش بماند تا نیمپز شود. در ادامه کشمش را میشوییم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حالا مقداری روغن مایع به تابه اضافه میکنیم و بلافاصله کشمش را درون آن میریزیم، سپس با قاشق چوبی تفت میدهیم تا کشمش کمی پف کند، سپس حرارت را خاموش میکنیم. توجه داشته باشید کشمش سریع میسوزد. برنج را درون قابلمه حاوی آب جوش میریزیم و اجازه میدهیم به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ادامه زمانی که اطراف برنج نرم و مغز آن کمی گیر داشت، قابلمه را از روی حرارت ملایم برمیداریم. در این مرحله برنج را آبکش میکنیم، سپس سینه مرغ را از قابلمه درآورده و ریشریش میکنیم. در ادامه لپه را درون آبکش میریزیم و اجازه میدهیم آب اضافیاش خارج شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم. حالا مقداری روغن مایع و کره درون تابه اضافه میکنیم، سپس لپه را درون تابه ریخته و تفت میدهیم. در ادامه سینه مرغ ریشریش شده را همراه زعفران دم کرده به لپه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در این مرحله یک قابلمه مناسب آورده، سپس مقداری روغن مایع درون آن میریزیم و تهدیگ دلخواه را درون آن فیکس میکنیم. در ادامه یک لایه برنج درون قابلمه میریزیم، سپس مقداری مخلوط گوشت مرغ روی برنج میریزیم. حالا به دلخواه روی مواد، پودر زیره و دارچین میپاشیم، سپس روی مواد را با برنج میپوشانیم و به همین ترتیب ادامه میدهیم تا مواد تمام شود. در ادامه در قابلمه را با دمکنی میپوشانیم و روی قابلمه قرار میدهیم. در این مرحله قابلمه را روی شعله اجاق گاز میگذاریم و اجازه میدهیم کشمش پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا دم بکشد. در ادامه پس از گذشت این زمان گاز را خاموش میکنیم.