علیرضا زاکانی ، رئیس کمیته تحقیق و تفحص مجلس از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در گفتگو با خبرنگار جام جم ، گفت: در اواخر سال 83و به درخواست 140نفر از نمایندگان ، طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه ها به کمیسیون آموزش عالی تقدیم شد که پس از تصویب در آنجا و سپس صحن مجلس ، هیات تحقیق و تفحص از اردیبهشت 84کار خود را به صورت قانونی آغاز کرد.
به گفته زاکانی ، در این فرآیند 1500نفر از فارغ التحصیلان و دانشجویان به همکاری با هیات تحقیق و تفحص پرداختند و از 1570مرکز آموزش عالی و دانشگاه ، اطلاعات مربوط با استفاده از روشهای علمی جمع آوری شده است.
زاکانی گفت: در 220مرکز دانشگاهی عمومی نیز، تیمهای هیات تحقیق و تفحص مستقر شدند و به صورت حضوری به فعالیت پرداختند که کار اجرایی هیات تا 15اردیبهشت 85به طول انجامید.
وی افزود: کار تحقیق و تفحص در سر فصل های پژوهش ، آموزش ، فناوری ، طرح و توسعه ، دانشجویی ، فرهنگی ، پشتیبانی و دیگر مباحث که شامل 270موضوع بود، انجام شده که ماحصل آن 450هزار برگ سند، جمع آوری شده است که پس از قرائت و تحلیل اولیه و ممهور شدن آنها به کد 10رقمی کمی و کیفی ، هم اکنون هیاتی 50نفره به تجزیه و تحلیل نهایی اسناد مشغولند.
زاکانی در ادامه در توضیح چگونگی فعالیت گروه تحقیق و تفحص تاکید کرد: در هر سرفصلی شرایط موجود را با شرایط مطلوب که مبتنی بر قانون اساسی ، برنامه سوم و چهارم توسعه ، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ، فرمایشات امام (ره) و همچنین فرمایشات رهبر معظم انقلاب است ، مقایسه کرده و سپس به استخراج معایب و نواقص موجود، اقدام و راهکارهایمان را هم پیشنهاد می کنیم.
زاکانی با اشاره به این که تاکنون 12جلد از گزارش های هیات تحقیق و تفحص آماده شده است ، گفت: براساس برنامه زمان بندی شده تا اواخر شهریور با تهیه 70جلد گزارش ، کار هیات تحقیق و تفحص به پایان خواهد رسید که این گزارش به هیات تحقیق و تفحص و به تبع آن به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارائه خواهد شد.
زاکانی تصریح کرد: براساس این تحقیق و تفحص ، نداشتن برنامه و هدف روشن از مهمترین معایب و تلاش محققان و استادان دانشگاه ها از مهمترین محاسن آموزش عالی بوده است.
وی ابراز امیدواری کرد نتیجه تحقیق و تفحص ، بررسی ها و رسیدگی های آینده در جهت رشد و تعالی سیستم آموزش کشور به کار گرفته شود.
28طرح و لایحه مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس
زاکانی که مسوول دبیرخانه مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس نیز هست ، همچنین گفت: 28طرح و لایحه در مجلس شورای اسلامی درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال پیگیری است.
زاکانی از تشکیل 7کار گروه در مجلس برای بررسی این پرونده ها با همکاری وزارت اطلاعات ، سازمان بازرسی کل کشور، کمیته اصل 90و دیوان محاسبات خبر داد و ابراز امیدواری کرد، با تلاش مجلس و همکاری این دستگاه ها مسائل مربوط به این پرونده ها پیگیری و رسیدگی شود و هر چه زودتر در اختیار ستاد سران قرار گیرد.
وی همچنین از تشکیل مجمع مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس با حضور 114نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: این مجمع کار ظرفیت سازی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی را در مجلس پیگیری می کند.