دوئل به سبک چینی

مقامات ارشد ایالات متحده پس از اتهاماتی که تا پیش از ایران پیرامون ارسال سلاح برای شورشیان عراق وارد می آمد اکنون انگشت اتهام را به سوی پکن نشانه رفته اند.
کد خبر: ۱۳۹۷۷۹

فرماندهان ارشد ارتش ایالات متحده از طریق وزارت امور خارجه این کشور از مقامات چینی درخواست کرده اند از این پس مقصد محموله های تسلیحاتی که از این کشور بارگیری می شود را مورد بررسی قرار دهند. این درخواست با مخالفت چینی ها رو به رو شده که تاکید دارند هیچ چیز در مورد ارسال سلاح برای شورشیان عراق و گروه طالبان در افغانستان نمی دانند و در مقابل از امریکایی ها خواسته اند ادله خود برای طرح چنین ادعایی را ارائه دهند.
به گفته مقامات امریکایی محموله های تسلیحاتی تولید شده در شرکتهای جنگ افزارسازی چینی به طور مستقیم و از طریق هوایی به افغانستان ارسال می شود. این محموله ها اقلامی چون تفنگ های دورزن کالیبر بالا، مهمات ، خمپاره و مواد اولیه برای تولید مین های قدرتمند ضد زره و سایر جنگ افزارها را شامل می شود.
اولین خبرها در این رابطه روز پنجم ژوئن در روزنامه واشنگتن تایمز منتشر شد که از دستیابی طالبان به موشک های ضدهوایی چینی NH5 حکایت داشت. در این گزارش ادعا شده بود چینی ها از درج شماره سریال روی سلاح هایی که برای طالبان و شورشیان عراق ارسال می شود، خودداری می کنند و این محموله ها با کشتی ها و هواپیماهای باربری چینی جابه جا می شود تا از برنامه ایالات متحده و کشورهای هم پیمانش برای ممانعت از ارسال سلاح برای طالبان و جنگجویان عراقی در امان بمانند.
برخی از فرماندهان ارشد ایالات متحده می گویند در بین سلاح های ارسالی از سوی چینی ها جدیدترین جنگ افزارها که تا پیش از این به هیچ کشور دیگر عرضه نشده بودند و قطعا بازمانده زرادخانه تسلیحاتی رژیم صدام حسین ، دیکتاتور معدوم عراق هم بیشتر به چشم می خورد. پیش بینی می شود این سلاح ها طی 3 ماه گذشته برای طالبان و شورشیان عراق ارسال شده باشند؛ اما دولت جورج بوش ، رئیس جمهور ایالت متحده برای جلوگیری از وارد آمدن لطمه به سیاست مبتنی بر مراودات تجاری واشنگتن در قبال پکن ترجیح داده است از کشاندن ادامه این موضوع به رسانه ها جلوگیری کند.
با این حال مقامات امریکایی از دیدن این که از سلاح های چینی برای مقابله با نیروهای امریکایی استفاده می شود ناخشنود هستند. جان کامیک ، از مقامات پیشین وزارت دفاع امریکا که اکنون در بنیاد هریتج مشغول فعالیت است ، می گوید: هجوم سلاح های چینی به جاهایی که ارتش امریکا درگیر جنگیدن با دشمنان خود است گواهی بر 10 سال اغماض دولت های مختلف امریکا در برابر اقدامات چین برای دامن زدن به ناآرامی ها در خاورمیانه است. او تاکید دارد دولت امریکا باید با صداقت کامل این موضوع را با مردم در میان بگذارد.


علیرضا مهرورز
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها