چه میخواهیم؟
لبو: ۲ عدد متوسط
رشته آش: ۱۰۰ گرم
نخود: ۳ قاشق غذاخوری
لوبیا قرمز: ۳ قاشق غذاخوری
عدس: ۳ قاشق غذاخوری
گشنیز ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
نعنا خشک: به مقدار دلخواه
کشک یا قرهقروت: به مقدار دلخواه
آرد سفید: ۱ قاشق مرباخوری
چطور درست کنیم؟
برای طرز تهیه این آش لبو یا آش چغندر قرمز در ابتدای کار نخود، لوبیا قرمز و عدس را هر کدام به صورت جدا از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. سپس هر کدام را به صورت جدا با کمی آب بپزید و در ظرفی جدا قرار دهید. در ظرف دیگر، لبوها را پوست کنده و با کمی آب بپزید. بعد از اینکه لبوها کاملا پخته و خنک شدند، آنها را بهصورت نگینی خرد یا رنده کنید. (از آنجا که زمان نسبتا زیادی برای پخت لبو لازم است، میتوانید از زودپز هم استفاده کنید.) در یک قابلمه متوسط حبوبات و لبوی پخته را همراه با آب لبو بریزید. بگذارید مواد آش به همراه آب لبو چند قل بخورد تا خوب جا بیفتد. جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید. در مرحله آخر هم رشته آش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و آش لبو جا بیفتد و لعاب بیندازد. برای تزیین روی آش لبو یا آش چغندر قرمز از نعناع داغ استفاده کنید. آش لبو، هم به صورت ترش و هم به شکل ملس پخته میشود و بسته به سلیقه خود میتوانید به میزان دلخواه قره قروت یا کشک استفاده کنید.
این قرمز پرخاصیت!
لبو و چغندر قند از یک خانوادهاند، ولی از لحاظ ژنتیکی و ارزش تغذیهای تفاوتهایی دارند. چغندر قند سفیدرنگ است و از آن در تهیه قند و شکر و شیرینکردن محصولات غذایی استفاده میشود. لبو معمولا قرمز و طلاییرنگ است و نمیتوان از آن، شکر یا قند استخراج کرد. لبو منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام میکند. آب چغندر فشار خون را در عرض ۴هفته پایین میآورد. بر اساس گفته متخصصان دلیل آن وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل میکند و در این فرآیند عروقخونیباز میشود.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد