چه میخواهیم؟
عدس: یک پیمانه
سبزی آش اوماج (تره، مرزه و ریحان بنفش): 500 گرم
پیاز درشت: 2 عدد
اوماج یا رشته آش: ۲۰۰ گرم
آرد: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
روغن یا کره به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. عدس شستهشده، نمک، زردچوبه و آب را به آن اضافه کنید و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس نیمپز شود. سبزی آش خردشده ( از سبزی خشک هم میتوانید استفاده کنید) و فلفل سیاه و فلفل قرمز را در آش بریزید. پس از اینکه عدس و سبزی خوب پخت، نوبت به اضافهکردن اوماج است. اواخر کار نیز دو قاشق آرد را در مقداری آب سرد حل کنید و به آش بیفزایید و خوب هم بزنید.
• وقتی آش جاافتاد، مقدار کمی کره به آن اضافه کنید تا خوشعطر و بو شود.
• در انتهای پخت، میتوانید یک تخممرغ در آش بریزید و سپس میل کنید.
پیش از پخت:
1. به خمیرهای خردشده بسیارریز، اوماج میگویند؛ این خمیر به دو روش تهیه میشود.
اول: آرد را در مقداری آب حل کنید و بهتدریج در آش بریزید.
دوم: در ظرف گودی آرد بریزید و تاحدی به آن آب اضافه کنید که خمیری سفت شکل بگیرد. به این خمیر نمک و زردچوبه بزنید و آن را ورز بدهید. بعد از یک الک رد کنید تا بهشکل گلولههای کوچکی بیرون آید. این گلولهها را در آش بریزید.
2. پیاز را بهصورت مکعبی درشت خرد کنید.
آش اوماج یا عوماج آشی از آشهای معروف آذری است که تقریبا از اردبیل به دیگر نقاط ایران راه یافتهاست. این آش، گزینهای برای دوران سرماخوردگی و حتی پیشگیری از آن است. علاوه بر این، آش اوماج حاوی انواع ویتامینها، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، کلسیم، آهن، منیزیم و اسید فولیک است.
منتظر دستورپخت غذاهای محلی شما هستیم: 09100153949
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: