اما همیشه باید به یاد داشته باشیم این میوهها در عین سالم و مغذیبودن در صورتی که با رعایتنکردن نکات بهداشتی خرید و مصرف شوند، میتوانند برای ما مشکلساز شوند. به یاد داشته باشیم این میوهها بهواسطه تماس مستقیم با خاک بسیار مستعد آلودگی با طیف وسیعی از میکروارگانیسمها از قبیل باکتریها و انگلها هستند.
تاکنون گزارشهای متعددی در سراسر دنیا از همهگیریهای ناشی از مصرف این گروه از میوهها گزارش شده است که از آن جمله میتوان به شیوع لیستریوز ناشی از مصرف گرمک در آمریکا یا شیوع سالمونلا در هند اشاره کرد.
پس قبل از اینکه از خوردن آنها لذت ببرید، نکات زیر را به خاطر بسپارید و اجرا کنید:
در زمان خرید میوههایی را انتخاب کنید که بدون هرگونه علائم آسیب فیزیکی، آفتاب سوختگی، نقاط سیاه یا نقاط نرم باشد. این نقاط برای انتقال میکروارگانیسمها از لایههای خارجی به داخل میوه مستعدترند.
شاید گاهی فکر کنید بهدلیل پوسته ضخیمی که این میوهها دارند یا اینکه پوسته آنها خورده نمیشود، نیازی به شستوشوی آنها نیست اما زمانی که آن را برش میزنید، باکتریها بهآسانی به بخشهای داخلی و خوراکی نفوذ میکنند.
دستهای خود را قبل و بعد از تماس با این میوهها با آب گرم و صابون بشویید. برای شستوشوی مطمئن این میوهها، ابتدا آنها را کاملا زیر آب سرد بگیرید و تمام آلودگیها و مواد چسبیده به سطح را با برس نرم بشویید سپس آنرا با دستمال خشک کنید و در یخچال قرار دهید. نیازی به استفاده از مواد شوینده نیست و فقط از تمیزشدن سطح آن و زدودن مواد چسبیده مطمئن شوید. سینک ظرفشویی، تختههای برش و چاقو را پس از تماس با این میوهها ضدعفونی کنید. زیرا ممکن است حاوی گلولای، خاک و میکروب باشد.
قبل از برش زدن حتما دستهای خود را بشویید.
در صورتی که میخواهید این میوهها را به صورت اسلایس شده نگهداری کنید، بهتر است از یک ظرف تمیز و دربسته استفاده کنید و برشها یا میوههایی که بخشی از آنها برش خورده را به حال خود در یخچال رها نکنید.
این میوهها حاوی درصدهای بالایی از مواد قندی و رطوبت هستند و در صورت آلودهشدن بهراحتی فاسد میشوند.
میوههای برشخورده را تا حداکثر یک هفته مصرف کنید. البته به شرط اینکه هیچگونه مزه یا بوی غیرطبیعی در آنها احساس نشود.
میوههای برشخوردهای که چهار ساعت خارج از یخچال ماندهاند را مصرف نکنید.
اگر در فروشگاه قصد خرید برشهای هندوانه یا سایر میوههای برشخورده را دارید، از مناسببودن بستهبندی و نگهداری آنها در دمای یخچال مطمئن باشید.
میوههای برشن خورده به نگهداری در یخچال نیاز دارد. اگر قصد بردن این میوهها برای گردش را دارید سعی کنید آنها را برش نزنید یا در صورت برش حتما از یخچال و دمای پایین برای حملونقل آنها استفاده کنید.
فراموش نکنید حفظ زنجیره سرمایی از زمان برش تا مصرف این قبیل میوه ها از اهمیت زیادی برخوردار است.
مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: