رادیو درمان نمی کند پیشگیری محور اصلی ماست

شایسته جعفریان کارش را با تهیه کنندگی در گروه دانش شبکه سراسری رادیو آغاز کرد و به دلیل تعلق خاطر به حوزه های بهداشتی و پزشکی از بدو تاسیس شبکه رادیویی
کد خبر: ۱۲۴۳۴۱
سلامت به گروه برنامه ساز این شبکه پیوست و هم اکنون تهیه 2 برنامه زنده ایستگاه بامدادی و فراسو و برنامه تولیدی بشنوید و برانید را به عهده دارد.

یک برنامه صبحگاهی سلامت محور مثل ایستگاه بامدادی چه بخشهایی دارد؛
این برنامه هر روز از ساعت 7 تا 8 صبح پخش می شود. ایستگاه بامدادی در واقع یک مجله صبحگاهی است که بر اساس نیاز مخاطبان در این برنامه توصیه های بهداشت جسم و روح داریم و تیترها و مطالب برگزیده مطبوعات را در حوزه سلامت مرور می کنیم. در همین حوزه و موضوع گزارش و نمایش هم داریم که البته همه سلامت محور هستند.

در فراسو چه می کنید؛
فراسو بیشتر قالب پرسش و پاسخ دارد. کارشناس مجری ما که پزشک هم هست به پرسشهای شنوندگان پاسخ می دهد ؛ ولی توجه ویژه برنامه حول محور پیشگیری است ، چون از طریق رادیو هیچ بیماری را نمی توان درمان کرد. حتی اگر توصیه درمان هم باشد خیلی محدود و کلی است ، اما هدف آموزش است.

همین توجه ویژه برای پیشگیری ، گاهی در ایجاد نگرانی در مردم بی تقصیر نیست؛
در برنامه فراسو کارشناس ما به تفصیل مطالب آموزشی و توصیه های سلامت خود را عنوان می کند و هر جا که ممکن است در جامعه نگرانی ایجاد کند برای رفع استرس موجود توضیحات لازم را می دهد. در ضمن وقتی محور برنامه بر پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت است ، نگرانی هم کمتر است. بعلاوه کارشناس و عوامل برنامه دقت نظر کامل دارند برای این که میان مردم رعب و وحشت ایجاد نشود.

موضوعات بر چه اساسی انتخاب می شوند؛
یک سری اولویت های شبکه که مشخص است و باقی بر اساس نظرات و نیاز مخاطبان مشخص می شود ، یعنی ما موضوعات را به خاطر ارتباطی که با مردم داریم از آنها می گیریم. گاه حتی آنها می گویند که درباره چه موضوعاتی صحبت کنیم. به این ترتیب موضوعات کلی بر اساس اهداف شبکه و موضوعات ریزتر از مخاطب سنجی انتخاب می شوند.

گاهی متهم می شوید به این که با توصیه هایی که به مردم می دهید انگار در این جامعه زندگی نمی کنید و معضلات مالی مردم را نمی شناسید؛
ما هیچ وقت به مردم توصیه لوکس نداده ایم که دسترسی به آن برای مردم غیرممکن باشد اتفاقا تمام سعی ما بر این است که به زندگی مردم نزدیک شویم و توصیه هایی به آنها بدهیم که برایشان دور از ذهن نباشد. خودمان هم جزو مردم عادی همین جامعه هستیم و براساس ارتباط نزدیکی که با مردم داریم می کوشیم به زندگی قشر متوسط و کم درآمد جامعه نزدیک شویم.

آیا مخاطبان خود را می شناسید و از نظرات و میزان استقبال آنها باخبر هستید؛
از میزان استقبال مخاطبان چیزی به ما منعکس نشده است.

خب از تلفنها و ارتباط تنگاتنگی که با شنونده ها دارید متوجه نمی شوید؛
با این که رادیو سلامت پوشش کشوری ندارد ، اما شنونده زیاد داریم و از حجم تلفنهای برنامه برایمان مشخص می شود که استقبال شنونده ها راضی کننده است. یکسری مخاطب ثابت و یک سری مخاطب متغیر داریم.

زبان گفتگوی شما با مردم این جامعه چگونه است؛
شنونده ها خیلی دقیق و حرفه ای هستند. اطلاعات مردم زیاد است. از پرسشهایی که از کارشناس برنامه می پرسند مشخص است که اطلاعات خوبی درباره انواع بیماری ها دارند و همین مساله ما را ناگزیر می کند از این که سطح برنامه را بالا ببریم.

سطح برنامه چگونه بالا می رود؛
بیشتر کارشناس های ما اعضای هیات علمی دانشگاه هستند. اطلاعات مردم خوب است ، اما برخی کارشناسان ما شنونده را وارد فضای تخصصی موضوعات هم می کنند و موثق ترین پاسخ را می دهند.

اگر حرف دیگری هست.
حرفی نیست جز این که من و همه دوستانم در رادیو سلامت دوست داریم پوشش این شبکه ، کشوری شود؛ چون برای مردم کارایی دارد. مردم تهران سیستم های درمانی و رفاهی بهتری دارند و رادیو سلامت در شهرستان ها و روستاها در صورت پوشش کشوری برای مردم خیلی مفید خواهد بود.

فاطمه رحیمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها