در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ترشی انجیر
مواد لازم:
انجیر سبز: 2 کیلو / شکر: 250 گرم / سرکه ترجیحا سیب: یک لیوان / آب: یک لیوان / دارچین: یک قاشق چایخوری / ادویه مخصوص ترشی: زیره، گلپر، تخم گشنیز، تخم کرفس و...: به میزان دلخواه
در یک قابلمه آب، پودر دارچین، شکر، سرکه و آب را ریخته و روی حرارت میگذاریم. در این فاصله انجیرها را که بهتر است ریز، سبز و کمی نارس باشد، شسته و وقتی آب اضافهاش رفت آن را به محتویات قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا آرام آرام بجوشد.
بعد از کمی جوشیدن شعله را خاموش کرده و قابلمه را 24 ساعت کنار میگذاریم و روز بعد دوباره قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا کمی بجوشد و این کار را سه بار طی سه روز تکرار کرده و روز آخر و در آخرین مرحله برای بهتر شدن طعم ترشی و البته به میل و ذائقهمان میتوانیم کمی ادویه مخصوص ترشی را که شامل گلپر، تخم گشنیز، تخم کرفس، زیره، زردچوبه و... است به قابلمه اضافه کنیم.
در نهایت بعد از خنک شدن، ترشی را در ظرف مناسبی که بهتر است شیشهای یا سفال باشد ریخته، درآن را محکم کرده و در جای سردی مانند یخچال میگذاریم. این ترشی مزه متفاوتی دارد و به امتحان کردن آن میارزد.
ترشی به
مواد لازم:
به: یک کیلو / سرکه: یک لیتر / نمک: به میزان لازم / ادویههای مخصوص ترشی شامل: زیره، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز، تخم کرفس و...: به میزان دلخواه
بهها را پوست کنده، قسمت سفت و هستهها را جدا کرده و میشوییم و حدود یک ساعت روی یک پارچه تمیز میگذاریم تا آب اضافهاش گرفته شده و خشک شود. در ظرف مناسبی سرکه و یک قاشق غذاخوری نمک و در صورت تمایل کمی ادویه مخصوص ترشی را با هم مخلوط کرده و کنار میگذاریم. سپس تکههای به را در ظرف مناسبی که بهتر است شیشهای یا سفال باشد ریخته، مایع ترشی را روی آن میریزیم بهطوری که کامل روی تکههای به را بگیرد.درظرف را محکم بسته و درجای خنکی مانند یخچال میگذاریم البته درصورت تمایل میتوانیم کمی گل کلم خرد شده هم به این ترشی اضافه کنیم؛ طعم آن را خیلی بهتر میکند.
ترشی هویج و ترب
مواد لازم:
هویج متوسط: 4 عدد / ترب متوسط: 2 عدد / شکر: 2 قاشق غذاخوری / نمک: 2 قاشق غذاخوری / سرکه سفید: یک لیوان / آب: یک لیوان / ادویه مخصوص ترشی شامل: گلپر، تخم گشنیز، تخم کرفس، زیره و...: به میزان دلخواه
هویجها و تربها را پوست کنده، خرد کرده یا رنده درشت میکنیم سپس آنها را شسته و روی دستمال تمیزی میگذاریم تا کامل خشک شود.درظرف مناسبی شکر، نمک، سرکه، آب و در صورت تمایل کمی ادویه مخصوص ترشی را با هم مخلوط کرده و هم میزنیم تا جایی که شکر کاملا حل شود.
هویج و تربهای خرد شده را در ظرف مناسبی که بهتر است شیشهای یا سفال باشد ریخته، مایع ترشی را روی آن میریزیم بهطوری که روی مواد را کامل بگیرد.سپس در ظرف را محکم بسته و در جای خنکی مانند یخچال میگذاریم. این ترشی، خوش طعم و کاملا متفاوت است.
مژده مظهری
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم