تاثیر چای سبز در مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌ بیوتیک

نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد ترکیبی موجود در چای سبز می‌تواند به مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌ بیوتیک کمک کند.
کد خبر: ۱۲۳۱۷۶۵
تاثیر چای سبز در مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌ بیوتیک

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، شیوع باکتری‌ های مقاوم به آنتی‌بیوتیک یکی از بزرگترین تهدیدها در حوزه سلامت جهانی است.

محققان همواره به دنبال راهکاری برای رفع این بحران بوده‌اند و نتایج بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد ترکیبی در چای سبز وجود دارد که می‌تواند تاثیرگذاری داروهای موجود را در از بین بردن این باکتری‌ها تقویت کند.

از اوایل دهه ۱۹۳۰ میلادی داروهای آنتی‌ بیوتیک در درمان عفونت‌های باکتریایی فاکتور کلیدی به حساب می‌آیند.

با این حال مطالعات نشان می‌دهد باکتری‌ها و قارچ‌ها به سرعت در حال مقاوم شدن به داروهایی هستند که پیش از این برای مقابله با آن‌ها تولید شده‌اند.

در چنین شرایطی عفونت‌های ناشی از باکتری‌های مقاوم به دارو در مدت زمان طولانی‌تری درمان شده و گاهی اوقات حتی درمان‌ آن‌ها ممکن نیست.

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا تنها در آمریکا سالانه دو میلیون نفر به باکتری‌های مقاوم به دارو آلوده می‌شوند و حدود ۲۳ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند.

در این بررسی اخیر ترکیبی از چای سبز مورد مطالعه قرار گرفت که نشان داد این ترکیب می‌تواند اثربخشی داروهای آنتی‌ بیوتیک را تقویت کرده و باکتری‌ها را از بین ببرد.

محققان انگلیسی در بررسی جدید خود روی باکتری «سودوموناس آئروژینوزا» متمرکز شدند. این باکتری می‌تواند موجب عفونت‌های شدید پوستی، خونی و تنفسی شود.

این باکتری به شکل فزاینده‌ای در حال مقاوم شدن به بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌هاست و در حال حاضر با ترکیبی از داروها درمان می‌شود.

چای سبز حاوی ترکیبی موسوم به اپی‌گالوکتشین است. در این بررسی محققان انگلیسی این ترکیب را با آنتی‌بیوتیک آزترئونام استفاده کردند که مشخص شد این ترکیب تعداد باکتری‌های سودوموناس آئروژینوزا را در بافت آزمایشگاهی کاهش می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها