jamejamsara
سرا سلامت کد خبر: ۱۲۲۹۱۶۷ ۳۱ شهريور ۱۳۹۸  |  ۱۴:۳۰

محققان در بررسی جدید خود نشان دادند چگونه انواع مختلف فیبرهای خوراکی بر میکروبیوم بدن تاثیر می‌گذارند.

بررسی تاثیر فیبرهای خوراکی مختلف بر باکتری‌های روده

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محققان در مطالعه جدید خود به بررسی مجموعه‌ای از منابع فیبر خوراکی پرداخته تا نشان دهند کدام مولکول‌های موجود در فیبرهای خوراکی برای گروهی از باکتری‌های روده در موش‌های آزمایشگاهی مفید هستند.

رژیم‌های غذایی غربی معمولا سرشار از چربی‌های اشباع‌شده و مواد قندی است و میزان کمی از فیبر خوراکی در آن وجود دارد. پیش‌تر نیز محققان بر اساس بررسی‌های خود اظهار داشتند که مصرف ۲۵ تا ۲۹ گرم فیبر خوراکی در طول روز با کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع دو، بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان روده همراه است. این درحالیست که پزشکان به افراد مبتلا به اختلال روده تحریک‌پذیر توصیه می‌کنند از میزان کمتری فیبر خوراکی مصرف کنند.

در این بررسی محققان آمریکایی به این موضوع پرداختند که چه منابعی از فیبر خوراکی و کدام مولکول‌ های موجود در آن‌ها بیشترین فایده را برای میکروب‌های روده دارند.

در این بررسی گروهی از محققان آمریکایی در کنار کارشناسان بین‌المللی به این پرسش پاسخ داده و اظهار داشتند: فوائد فیبر خوراکی برای بدن شناخته شده‌ است. هرچند فیبر ترکیب پیچیده‌ای از عناصر مختلف است. علاوه بر این، فیبرهای موجود در منابع گیاهی مختلف به شیوه‌های متفاوتی فرآوری شده و ساختار مختلفی دارند. این درحالیست که اطلاعات کافی در مورد این تفاوت‌ها و اهمیت زیستی آن‌ها وجود ندارد.

در این بررسی محققان آزمایشاتی روی تعدادی موش انجام دادند. این موش‌ها در شرایط استریل پرورش داده شده به این مفهوم که از میکروبیوم روده خود برخودار نبودند و ۲۰ گونه باکتری روده شایع را دریافت کردند. همچنین برای مدت چهار هفته با رژیم غذایی پایه‌ در کنار فیبر مازاد تغذیه شدند. رژیم غذایی پایه حاوی میزان بالایی از چربی‌های اشباع‌ و سطح پایینی از میوه و سبزیجات بود.

محققان ۳۴ منبع غذایی مختلف حاوی فیبر و تاثیر آن روی باکتریوم روده را بررسی کردند. همچنین آنان ارزیابی کردند چگونه این ۲۰ گونه باکتری به منابع غذایی حاوی فیبر واکنش نشان می‌دهند.

محققان اظهار داشتند: به طور مثال باکتری B. thetaiotaomicron در زمان حضور فیبر موجود در نخود فرنگی افزایش پیدا می‌کند؛ درحالیکه سطح باکتری B. ovatus با مصرف سبوس جو بیشتر می‌شود.

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
سختی‌های موج سوم کرونا

سختی‌های موج سوم کرونا

چند روزی است اوضاع بیمارستان مسیح‌دانشوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های مرجع کرونا در ایران نگران‌کننده شده و روزانه حدود 200بیمار به اورژانس کرونای این بیمارستان مراجعه می‌کنند.

راهکار های کسب مهارت همسرداری قبل از ازدواج

راهکار های کسب مهارت همسرداری قبل از ازدواج

نظام خانواده یک نهاد اساسی و محوری در جامعه است و به عنوان هسته اولیه برای سایر نهادهای اجتماعی به شمار می رود. همانطور که نظام های بزرگ اجتماعی، قوانین و حقوق خاص خودشان را در ارتباط با اداره و استحکام و رشد و بالندگی دارند لذا جهت تحکیم بنیان خانواده باید خانواده ها را آموزش داد. بدین ترتیب با توجه به تاثیر مستقیم آموزش بر وضعیت زوجین، شناسایی و تعیین عللی که به بهبود روابط زناشویی منجر می شود، در پیشگیری از مشکلات آنان نقش موثری خواهد داشت.

اشتباه‌های کرونایی ما

اشتباه‌های کرونایی ما

یک: اِرْحَمْ تُرْحَمْ؛ «رحم کن تا به تو رحم شود.» این پروتکل ناب امیرالمؤمنین است که در روزهای کرونایی به شدت به کار می‌آید.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر